Windows Vista

TomErulz

iPhone Freak
Член од
21 февруари 2005
Мислења
62
Поени од реакции
0
Морам да признајам - ВИСТАТА Е ЗАКОН!
Корисник сум на новиот оперативен систем веќе 6 месеци.
Ни еден буг не сум пронашол, досега имам само еден мал проблем со Adobe Acrobat И Adobe Reader (8.1 верзија). Кога ја затварам програмата ми излева грешка (прозорчето Close this window, Report to Microsoft to see solution..).
Друго што да кажам? Одличен интерфејс, користам Аеро, ДримСцен како Позадина (волпејпер) - Лапа РАМ но то ти је то - ако сакаш екстра дизајн и понови системски алатки - Одбери Виста.

ПС. Конфигурацијата ми е вака:
Intel Core2Duo E6600 2.4GHz (4mb cache)
2048 MB of RAM (Kingston @ 667 MHz)
Asus GeForce 8600 GT (256 @ DDR 3)
Asus P5N-E SLI
Asus MW221U (22 Инчен Вајд-Скрин ЛЦД монитор - ТОП Е!)
WESTERN DIGITAL - CAVIAR 250 GB S-ATA2 (16 MB cache)

ПС. Мојот предлог е ИНСТАЛИРАЈ ВИСТА ако имаш добри перформанси на компјутерот (може да пратите ПП ако имате некоја забелешка или прашање). Поздрав

Б

БејбиГрл

Гостин
imam vakva konfiguracija: procesor AMD dual core 1.8,ram 2gb,graficka nVidia nForce 630M....me interesira dali ako instaliram vista ke mi funkcionira kako sto terba...aaa da i da mi kazete dali so ovaa graficka mozam da si igram NFS kako sto treba:icon_bigg

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
И јас имам слична конфигурација и не ми паѓа напамет да инсталирам VISTA. Ако ти е за работа не ти треба ќе киниш живци.

А ако ништо не работиш на компјутерот и само си сурфаш и се палиш на "дизајн", тогаш инсталирај.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
За кракови: Warcraft без Zealots - Bulletin Board, dot International Organization.

Get it?

За горниот пост. Зошто пишуваш глупости кога не си ја ни пробал?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Vista ? :pos:

Си снимив драјвери за hd3850 и си добив фино лепо BSOD...
Сеа утре еве ќе снимам свежа инсталација.
Напомена,снимам само ради DX10 и игрите кои не работат во DX10 на XP.
15 посто поспори перформанси,се уште недоапдејтувани драјвери,шминка,шминка и само шминка = Vista

Слушајте што ви збори човек со 5 снимени системи на PC.
Vista е само за гејминг и DX10.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Имам Виста веќе некој месец и ептен сум задоволна од се многу лесно се снаоѓам и се што ми треба е тука и не го барам. Се на се и програмите работат супер, немам никакви замерки.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128

А знаеш дека скоро сите AntiVista фанови велат дека Vista не е за гејминг? :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Виста не е за ништо бе, а не па гејминг и сл.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
"Си снимив драјвери за hd3850 и си добив фино лепо BSOD..."

Излезе денес најновата верзија на Catalyst, 8.1 (И тхинк). Проби ги...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
И јас имам слична конфигурација и не ми паѓа напамет да инсталирам VISTA. Ако ти е за работа не ти треба ќе киниш живци.

А ако ништо не работиш на компјутерот и само си сурфаш и се палиш на "дизајн", тогаш инсталирај.
Nema veze ova so go zboruvas.Ne deka na vistata i fali nesto tuku krajno vreme bese da se zastiti kako sto trebe.Ja imam vistata od 1 den koga e oficijalno promovirana vo USA.Ako si ja probal kako raboti vistata sto ja davaat vo telekom so tie PC-a normalno e deka nema da bides zadovolen, uste koga ke vides so pisuva na cd-to i se ke ti stane jasno ( Windows Vista za cpecificni zemji) hahahaha.Taka da nemoj da ja kudis.

Najdobroto nesto do sega Windows Vista ama licencirana i ke vidis razlika.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
За кракови: Warcraft без Zealots - Bulletin Board, dot International Organization.

Get it?

За горниот пост. Зошто пишуваш глупости кога не си ја ни пробал?
Секоја недела ми се јавуваат пријатели да му помогнам или да му кажам како да инсталираат XP на нивните гланц нови лаптопи со лиценциран VISTA, (ми се јавуват оти ќе заглават со проблемите со SATA).

Убо се, ама по неколку недели на секој што работи на компјутерот т.е. не се заебава, му иди преку глава VISTA.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Си снимив драјвери за hd3850 и си добив фино лепо BSOD...
Сеа утре еве ќе снимам свежа инсталација.
Напомена,снимам само ради DX10 и игрите кои не работат во DX10 на XP.
15 посто поспори перформанси,се уште недоапдејтувани драјвери,шминка,шминка и само шминка = Vista

Еве ти DirectX 10 за Windows XP, повели!

Иначе ја си користам Windows Vista Ultimate (лиценциран) имам и SP1 за Vistava, рам цица како новороденче, од 900 МВ во мирување до 2 GB при работа, али брз е у ПМ, партал праи....
Мојата конфигурација:

MB: Asus P5K P35 Chipset FSB 1333Mhz
CPU: Intel Core2Duo 2x 2.33 Ghz 2x 2MB Cache
RAM: 4x 1GB Kingston 800Mhz
VGA: GeForce 8800GT TOP 512 GDDR3 256 bit
HDD: Hitachi 160 GB 7200 RPM 8MB Cache

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
DX10 не може да работи на XP. Единствено преку некои модификации на DX9.0c, може да се направи да изгледа барем малку на DX10.

Kajgana Shop

На врв Bottom