Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Draga... eve i toa docekav, do sega imam otvoreno verojatno 220 temi odve i uste poverojatno vo site zaedno nema 220 strani so komentari odnosno najvise 1-2 strani ili 1-2 komentari i tolku a ima i poveke moj temi so kompir odgovori ( koj ne im odgovarat na decistava sto ke rece Acid.)
- Ama eve edna tema za kratko vreme,porocitaj pak EDNA TEMA za kratko vreme ima nad 200 strani komentari-odgovori. A veruvam ke stasa i do 2000 strani.
- A temata e za ...nju pogodi Zec... za sto nie mislime za tatarite i Fasistickite okupatori.

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Драга,

Не знам зошто луѓето љубоморат. Секој си има различна животна приказна и различен животен пат. Ако му немам наштетено на никој или немам згазено на нечии друга среќа за да имам успехи во животот не гледам причина зошто да ми мислиш зло или да ми правиш лошо. Ако стварно постои пекол, ваквите луѓето стварно заслужуват таква казна

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Кога некој почне да зборува за своите проблеми не знам зошто некои луѓе мислат дека му помагаат со тоа што само ќе му речат "Ништо не е тоа" или "Не се нервирај". Ако тебе таква ситуација ти се чини небитна, за некој од Х причини е сериозен проблем.

Ако можеш да му помогнеш на некој, помогни му. Или дај му некој корисен совет или барем ислушај го. Ама на никој не му станало подобро од едно ноншалантно "Не се нервирај".

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
Од кускусот што го направив јадевме јас, кучето и гулабот што веќе две недели ми тропа на прозор за храна. Драга К, изгледа вдомив уште едно животно <3

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.170
Поени од реакции
10.138
Драга,

За Нова година го гледав новогодишното издание на "Преспав" и во него Владо Јовановски ја испеа "Заветна".

Песна што мислам дека ја знаат сто луѓе во државава, можда и помалку, а секој Македонец треба да ја знае на памет. Таков текст што допира у срце, а јас првпат ја слушнав во живот. Срам ме фати.

Мора да се ангажирам малку повеќе да ги поднаучам нашиве песни, корени, а имаме убава музика само не си ја знаеме. Кога ми рече некој сме немале музика, не срцка, имаме, ама не си ја знаеме.

Пред некоја година благодарение на краткото филмче "Пепи и Муто", прв пат слушнав за Диме Поповски.
Каков пејач мајко мила, а тешко дека некој слушнал за него или за "Мојот дом" или за "Планино моја рудино". Мелодија модерна, глас грамада. Светски мелодии.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.879
Поени од реакции
17.689
Драга

Обожавам кога со луѓето на фин, културен и цивилизависки начин ги решавам недоразбирањата, наместо со пцуење и други глупости. Не за џабе викаат убавиот збор железни врати отвара!

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Драга,

Лоша среќа за еден маж е да биде венчан со некоја со подпросечна убавина со мисла дека нема да те изневери, за на крај да ја фати со најгрдиот комшија

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Некни (на 5ти) ја раситнив 14ката тука на форумов како и странициве на темава за малце ќе се погодеа. Дојдов до констатација дека ништо во животот нема перфектна симетрија, па не ни треба човек да се труди да ја стигне. Вака сунѓер-бобовски да се изразам, мислам.

Kajgana Shop

На врв Bottom