Е за ова треба да експериментираш. А тие од бензинска појма немаат. Каков ке им речиш таков ке ти стават. Кај секој мотор е различно. Јас еднаш наместо 90 (обичен), ставив безоловен 95. Моторот грееше 500 (неможев нозете да ги доближам до машината асолно). Од тогаш... Исклучиво обичен ставам. Никаков друг.Sase91 напиша:А дали има врска во потрошњата меѓу истиот мотор само ако се става бензин ид 95 октани или од 98 октани. На бензинска ми рекоа од 98 можеби и повеќе одело ама и трошело повеќе и тоа мн повеќе
Волкси...не драпај сега само томосите не прават мешавина. Моето од 86-та има пумпа и резервоар за масло, ама откако видов како му зарибаа на 2 другари моторите поради затајување на пумпата.. си прам мешавина сам Сигурно си е сигурно (пошо нема сијалица да ти светни ако откажи дотурот на масло). Сега вакви проблеми не би требало да има со новите....Volkswagen напиша:А таа мешавината ...мора да ја прави самиот или онака си става во резервоар масло и самото си зема??
Оти знам на Томосот мора рачно да мешаш...барем така порано беше не знам...
Во упатството за употреба убаво си пишува каков бензин и од колку до колку октани се ставаат во него.Sase91 напиша:Па имам пробано и мислам дека у право беше дечкото од бензинска.Гледам повеќе троши и тоа приметливо повеќе.Од денеска почнав повторно 95 да ставам.
Па моето беше вака... Пошо имам Б-категорија јас за А само вожњата ја полагав. Значи тестови, усно, писмено, прва помош (јас кога полагав само писмено беше) ништо од тоа. Лекарското ми важеше и само 4.000 денари платив се на се. За обука (една обука те молам) и градска. А полагањето е боза. На полигон : прајш 8-ки, и имаш за возење 20 метра право помеѓу 2 линии на растојание 15-20 см. Не треба да излезеш од нив. А градската е... да видат дали знаеш да ги почитуваш правилата и прописите.Sase91 напиша:И јас само што го земав моторот.И сега ќе се скинам од чекање за полагање.Околу 1 недела и нешто треба да чекам само за полагање на курсот по прва помош, па лекарско, па да чекам термин за полагање и полагањево ќе го чекам повеќе од моторот.Инаку Џиш еве ти си полагал де каижи отприлика што беа усните прашања што ги поставуваат?