Скутерчиња: Се за и околу нив

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Опа... Па ајде сега и официјално со здравје да си го возиш. Добредојде во клубот на моторџии :)

Мислам дека имаше погоре... Некои 1200 евра да не е +-...
А за бичењето по скопските улици... Времево сеуште не дозволува да се развозиме саламски.

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Acid напиша:
Го земав Generic-от! :vozbud:

Т.е го зимам за 20 минути. :pos:

Повеќе импресии утре/задутре.
So zdravje da si go terash :)

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Acid напиша:
Го земав Generic-от! :vozbud:

Т.е го зимам за 20 минути. :pos:

Повеќе импресии утре/задутре.
Со здравје да си го возиш и да не забораиш да си купиш шлемче :helou:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.213
Поени од реакции
34.472
Фала, фала.

Ми дадоа едно шлемче гратис, ама ептен е тиња. Ќе мора да си земам некое асално. :)

Топ е, иако го возам со граничник (до 45км/ч). Граничникот се трга после првиот сервис на поминати 500 километри.

Micev

ИсКусЕн КанТерЏијА
Член од
28 февруари 2007
Мислења
482
Поени од реакции
0
АЦИД можеби си направил добар избор една моја другарка го има истиот мотор земан пред неколку недели сеуште има пломба па незнам како е . но си можел на старо да зедеш некој мн подобар на пример Јамаха,гиллера... сепак добро е !

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
Ајде со среќа Acid, памет у глава(што би рекла баба ми) да те служи да немаш проблеми

Член од
19 април 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
ajde oficijalno i od mene.so zdravje da go sluzis.da ne go krevas na edno trkalo:)(i da mu ja ostavas vespata na toso da ja vozi-k15).pozdrav

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
И гледај да не го стискаш до крај (помалку оптеретувај го) дури да помине некои 200-300 км. Пошо треба кариките да ”легнат”... А пломбата после можиш да ја вадиш, па ке добие некои +25 30 км/ч во крајната брзина. А не кажа... дво тактен е или четворо тактен?
(за тие шо помалку разбираат доволно е да се кажи дали оди на мешавина или чисто на бензин)

Член од
19 април 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
mislam deka novive skutercinja se site 2 taktni
barem taka mi kazuvaa prodavacite.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
ace28 напиша:
mislam deka novive skutercinja se site 2 taktni
barem taka mi kazuvaa prodavacite.
Грешка си... Повекето се 4-тактни.
офф топик: пошо си нов еве ти еден предлог, да пишуваш кирилица :smir:

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Е од подобриве марки само Кимко има 4 тактен модел во понудата.Другиве сите се 2 тактни.Зошто неможат да добијат голема сила од 50 кубика 4 тактен мотор

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.213
Поени од реакции
34.472
Двотактно е. И не го стискам до крај, ама го стискам до граничникот од 45-50км :)
Вчера му натепав 40 километри (ко до Велес да сум бил :pos:), па до сега го чистев затоа што ми беше испрскано од влажниве улици :)

Топ е сега за сега. Треба уште асална кацига да си земам и да го регистрирам. Ама тоа тек после први, затоа што ќе ми требаат едно 150 евра... Блеах. :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не бе... За регистрација е некои 2-3.000 денари, а кацига незнам колку би одела. И ставај квалитетно двотактолче ако сакаш да не ти чади. Има едни Фина синтетички се 600-700 денари литар (одприлика тука се сите со цената важно е да се синтетички), а полусинтетички е 350. Немој да ставаш од оние приста за 150 денари литар. Од нив ке чади и тоа салам. А со 1 литар просек се врват 700-1000 км (зависи колку троши бензин пошо мешавина прави 100 грама масло на 3 литра бензин= 30 литра).

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
А таа мешавината ...мора да ја прави самиот или онака си става во резервоар масло и самото си зема??

Оти знам на Томосот мора рачно да мешаш...барем така порано беше не знам...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Volkswagen напиша:
А таа мешавината ...мора да ја прави самиот или онака си става во резервоар масло и самото си зема??

Оти знам на Томосот мора рачно да мешаш...барем така порано беше не знам...
Новиве сите сами си земаат и мешаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom