- Член од
- 16 ноември 2007
- Мислења
- 3.641
- Поени од реакции
- 3.266
Isto taka i da najdes dobro platena tura a e vo sviripicino mora da ja prenaplatis oti od tamu tesko moze da se najde za nazad ili drugo mesto i moze da e malku platena
Safety manager do sega mene mi nemaat pobarano poso cesto zboram so gazdite. So safety managers sto imam zboreno obicno se bliski luge na gazdata ili najstarite dobri dispatcheri naprednale do pozicijata. Zboram za golemite firmi sto im vrtat 30, 50, 70, 100 kamioni. Moze takvo da se pocne vo pomala firma, koi izminatata godina gi imase mnogu, koi od kamion dva porasnaa nad 10, 15 zaradi dobriot pazar. Ama ne veruvam deka baraat po klasicnite oglasi.
Da napomenam, ne go rabotam toa i zboram od toa so sum sretnal ama imam dogovarano turi so brokeri i rabotata e premnogu ednostavna. Barem spored mene. Najidealno e da se pristapi frrelancer-ski, za poveke firmi/vozaci da naogas turi, za procent. Pa da rabotis kolku ti se raboti i imas potreba.
Фриленсерски е најмногу изводливо смао ако стапиш во контакт директно со шофери кои се owner authority, па да се договориш директно со нив да ги диспечуваш и да им ја бркаш целата таа работа околу документација, invoices и сето тоа.