Nudes (интимни фотографии / Јавна соба)

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.157
Поени од реакции
11.851
Предосеќам дека ќе има масовно бришење на профили од сите мрежи :D

Ниту ќе има, ни ништо.
Знаеш кога ќе имаше? Да беше како што лажат дека е.
Во групата џандари, сите педофили и манијаци ги ловиш еден по еден со линкови и канење на клик надвор од група, го лоцираш по IP адреса, па сето тоа си го процесуираш и веднаш на едно 50-100 им праќаш кривични.
Ајде ОЈО да се позинимава, ајде на суд... па таму позитивен епилог.
И ТЕК ТОГАШ може да се надеваш дека БАРЕМ нешто тргна од точка нула.

Вака, евтина политичка пропаганда.
Исто како Наќе пред избори што ветуваше разрешница минатиот пат, така и сега ветува Оливер.
Причам ти причу o шареном врапцу.

п.с. meanwhile
Цурите и понтаму ќе ти потврдуваат едно, дека всушност тоа што се сликаат за социјални мрежи по гаќи всушност не е блиштање на нивната самодоверба, туку искуство. ;)

Член од
11 јануари 2021
Мислења
63
Поени од реакции
261
Овие муживе што напаѓаат жени-жртви на психичко малтретирање, велејќи дека тие се криви што постирале провокативни слики, слики по бикини или што праќале nudes по дечковци, што сами си го барале, се оние што највише дркаат на таквите на инстаграм и што праќаат дик пикс на секое девојче со зборовите ,,види маче колкав алат имам''.
Не туку глумете поштени, не кажувајте дека повеќе сакате паметни и учени жени (не дека жените што постираат слики какви што душа им сака не се паметни, него според примитивците испаѓа така) кога бегате од истите. Буквално се плашите жената да биде пообразувана од вас, бидејќи ќе се повреди егото на принцот на мама. Се плашите да излезете со девојка што покажува знаци дека поседува мозок поради тоа што знаете дека нема да имате појма за што да зборувате со нив.

Какви сѐ коментари не прочитав, појела ме туџа срамота. Повторно се трга вниманието од самиот сторен чин, се бара вината во девојките, а ситуацијата со педофилите што демнат на секој чекор како најмал проблем да е.
Експонирање на сите потенцијални педофили и силувачи е единственото решение на оваа лудост. Ниту закон, ниту протест, ниту бунт нема да помогне, бидејќи според претходниве настани очигледно е дека никој ништо не им може и сето тоа продолжува.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461
Ниту ќе има, ни ништо.
Во групата џандари, сите педофили и манијаци ги ловиш еден по еден со линкови и канење на клик надвор од група, го лоцираш по IP адреса, па сето тоа си го процесуираш и веднаш на едно 50-100 им праќаш кривични.

Исто како Наќе пред избори што ветуваше разрешница минатиот пат, така и сега ветува Оливер.

п.с. meanwhile
Цурите и понтаму ќе ти потврдуваат едно, дека всушност тоа што се сликаат за социјални мрежи по гаќи всушност не е блиштање на нивната самодоверба, туку искуство. ;)
Има и без гаќи што се сликаат, ама тука има еден битен момент, прават за внимание, ќеиф и етц.. кога некој ќе објави без дозвола нивни такви слики имаме проблем на нарушена приватност и ако може мал миљон ја виделе сликата ама она сакала и ја праќала лично.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.157
Поени од реакции
11.851
Има и без гаќи што се сликаат, ама тука има еден битен момент, прават за внимание, ќеиф и етц.. кога некој ќе објави без дозвола нивни такви слики имаме проблем на нарушена приватност и ако може мал миљон ја виделе сликата ама она сакала и ја праќала лично.
Ако е PUBLIC на фб или инста и фб и инста ти викаат дека толку од твои права на таа слика, како тогаш е проблем на нарушена приватност?

Проблем може да биде кога некое говедо ќе додаде текст од типот: Оваа оди за 200еур, ова е број, тоа е адреса и слично.

Инаку, ако ти имаш Public профил со X следбеници, а јас споделам твоја слика и остане само на тоа не знам што ти нарушив.

И повторно, не удираме по магарето него по самарот.
Не се запрашуваме ЗОШТО побогу некој родител го воспитал своето чедо да:
- се слика гола на социјални мрежи (женско)
- да шерува слики од „курви“ по јавни и не знам какви групи (машко)
туку ќе се натегнуваме за тренерката на Дарлинг и дали да ја носи на базен.

Последно уредено:
Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Ниту ќе има, ни ништо.

п.с. meanwhile
Ја прочита ли статијата и дали прочита што се дефинира како демнење и колкави се казните за тоа?
Се начекаат во истилокал, демнење
И пише два три пати на фб, инстаграм, твитер демнење
И ѕвони неколку пати поради икс причини ( долг, останати предмети, нерасчистени сметки ) демнење и вознемирување.
Ако пројдат ваквиве измени во законов ќе биде весело, ни на форум не ќе можеш да се контраш и да реплицираш :D

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.798
Поени од реакции
8.544
Луѓе овие закони им се земени од нивната мрежа на "невладини" организации, затоа и волку брзо го имаат веќе готов законот. Секако ако целава ситуација веќе не е однапред планирана. Вакви небулозни закони пробуваат да бутнат низ целиот свет, целта не им е ништо друго туку да направат комплетен хаос во општестовото и вештачки да се креираат конфликти каде што ги нема реално.
  1. Феминизмот го претворија од правото на жените да се исполнат себеси професионално ( наместо да бидат заглавени во улогата на домаќинки) во движење за жените да можат да станат курви без никој да не смее да ги осудува.
  2. Константно креирање на некакви вештачки социјални конфликти помеѓу жените и мажите кои реално не постојат. И потоа воведуваат некој небулозни решенија чија цел е само да ја влошат состојбата.
  3. Константно буткање на општеството кон присилно прифаќање и нормализирање на дегенеричко однесување.
  4. Буткање на најголемиот шлајм и негово претворање во некакви предводници или инфлуенсери на општеството со цел на негово деморализирање.
Мислам видете каков шлајм ги бутка сите овие промени. Ако во 1910/20/30/40/50/60/70 водачите на феминистичкото движење биле професорки,научници, работници, револуционери и интелектуаци во 2021 за водачи на жените се сметаат најобични селски курви. Како што реков претходно, од борба за правото да може да се стане хирург под еднакви услови стигнати сме до борба за правото да се има OnlyFans а да не смее да се осудуваат. Сериозно тажно е ова.

И истиот метод се бутка низ целиот систем. Од политичари, до академици, до офицери и интелектуалци. Намерно се форсира најголемиот шлајм во највисоките позиции за да дојде до деморализација.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.157
Поени од реакции
11.851
Ја прочита ли статијата и дали прочита што се дефинира како демнење и колкави се казните за тоа?
Се начекаат во истилокал, демнење
И пише два три пати на фб, инстаграм, твитер демнење
И ѕвони неколку пати поради икс причини ( долг, останати предмети, нерасчистени сметки ) демнење и вознемирување.
Ако пројдат ваквиве измени во законов ќе биде весело, ни на форум не ќе можеш да се контраш и да реплицираш :D
Прочита што ти реплицирам?
Ти реплицирам дека некој се зафаќа со глупости наместо да го реши проблемот.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.799
Поени од реакции
2.353
Треба да направат повеќе измени и дополнувања на законите. Прво треба да почнат со : Законот за заштита на лични податоци, ама не треба да го опфаќа само институционално ниво односно при злоупотреба од страна на институција. Треба поголем опсег да има законот. И мислам дека скоро го донесоа и го прецизираа ваков каков што е сега. Ама кај нас законите набрзина се носат само кога власта треба оствари некоја корист од тој закон. Ако треба тогаш и европско знаменце ќе му стават.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Интересни информации поврзани со Телеграм:
Telegram has organized two cryptography contests to challenge its own security. Third parties were asked to break the service's cryptography and disclose the information contained within a secret chat between two computer-controlled users. A reward of respectively US$200,000 and US$300,000 was offered. Both of these contests expired with no winners

- или накусо, оранизирале двапати награден предизвик за хакери, да им ги пробијат кодовите, ама наградите останале недоделени :)
Автоматски споено мислење:

И ете, пак како и лани: Јавната соба ја затвориле, сега има друга таква група каде се префрлаат членовите од старата ... Телеграм не дава информации за корисниците, затоа и се користи масовно за сè и сешто.
Некој погоре пиша дека решение би било инспектори да влезат по групите и да ги намамуваат надвор корисниците, ама властиве со глава во ѕид: побарале од Телеграм да се затвори групата ...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.937
Ептен забегавте со муабетиве. Посебно преглуп е муабетот дека зашо се сликала провокативно нормално било дека ќе добие слика од кур во ДМ. How the fuck тоа е нормално човече. Шо се машките, имбецили и Кромањонци што не знаат да контролираат основни инстинкти па кога ќе видат полу гола цицка, во мозокот им настанува спој и праќаат слика од кур. Кој глуп муабет е тоа.

Се фаќате таму за две три “инфлуенцерки” а не гледате посериозен проблем дека се споделуваат слики од инстаграм со лично податоци на девојчињата нивни броеви и адреси.

Дај малку уозбилете се со муабетиве.

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065
Прочита што ти реплицирам?
Ти реплицирам дека некој се зафаќа со глупости наместо да го реши проблемот.
Не само што не се решава проблемот туку и се создаваат нови.

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.798
Поени од реакции
8.544
Ептен забегавте со муабетиве. Посебно преглуп е муабетот дека зашо се сликала провокативно нормално било дека ќе добие слика од кур во ДМ. How the fuck тоа е нормално човече. Шо се машките, имбецили и Кромањонци што не знаат да контролираат основни инстинкти па кога ќе видат полу гола цицка, во мозокот им настанува спој и праќаат слика од кур. Кој глуп муабет е тоа.

Се фаќате таму за две три “инфлуенцерки” а не гледате посериозен проблем дека се споделуваат слики од инстаграм со лично податоци на девојчињата нивни броеви и адреси.

Дај малку уозбилете се со муабетиве.
Манијаците и будалите не можеш никако да ги исчистиш комплетно. Невозможно е . Е сега ако порано пред социјалните мрежи било ептен лесно да се идентификуваат тие најчесто бивши дечковци, љубоморни идиоти или едноставно манијаци/ненормални зошто мора да имаат некаква поврзаност со тебе па со истите било полесно да се справиш.

Ама кога социјалниот живот го ставаш на јавни простори тоа е скоро невозможна мисија.

Да дадам наједноставен пример, замисли во 60/70 тите, да оставале жените и мажите од себе слики ( не мора ни провокативни) на тие што им биле како огласни табли блиску до главните прометни локации/корза. И после да дошло до бунење кога некој манијак ќе ја земе сликата, ќе го напише телефонскиот број нејзин/негов и дека е курва за пари и да ја закачи на некоја друга огласна табла.

Е сега во 2021 проблемот е х10000 пати зошто ако идиотот има барем малку памет останато во него, нема шанси да го најдат. Единствениот начин да се намали појавата е со тоа што ќе прекинат да се користат јавни мрежи за самопромовирање и луѓето ќе почнат да си ја ценат својата приватност. И со тоа повторно ќе се врати до некаде состојбата како порано каде што манијаците ќе мора да имаат некаква лична поврзаност со тебе и ќе биде полесно да бидат најдени.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.696
Поени од реакции
37.678
Од која јавна соба?
Од онаа во која што ти и десетина други од форумов постиравте слики од членови и ги манијачевте на фејсбук кој каде пишува и што пишува и после постиравте скринови во таа ваша Јавна Соба и кажувавте приватни информации за членовите?
Не знам дали сум била, вие си знаете што си постиравте таму и што си зборевте и какви слики си праќавте. Со оглед на тоа што си имаш ти искуство со вакви масовни групи за споделување на слики и приватни информации за членови нема да се изненадам и да си дел од раководството на оваа актуелнава.
... зошто ваква реакција? јас те прашав дали си член, еве јас не сум член, ниту сум дел од раководството како пишуваш ти, туку веќе кога ме набедуваш „за манијачење“ и скринови „од нашата Јавна соба“ (појма немам што сакаш да кажеш), да не мислиш на „Кајгана нередакција“ на ФБ?
туку остај тоа, друго ќе те прашам да искористам моментот:
- се сеќаваш на Фото натпреварот на подфорумот тука на Кајга, каде ние женските членови се зезавме постирајќи „сопствени фотки“ на назначената тема?
е, јас бев како црното патче кога сите членови на форумот те молеа да ја постираш „твојата фамозна фотографија“ и со тоа сите ќе не засенчиш кои учествувавме и сигурно ќе победиш, ти се двоумеше и на крај реши да не ја постираш твојата фотографијата,
прашање,
- Зошто? каква беше таа фотографија? во која позиција беше ти да сигурно ќе победеше? зашто повеќето членови ја имаа видено, а јас читајќи ги коментарите како теле во шарена врата не знаев што мислат со тоа, па и до ден денешен ми остана мистриозен моментот на твоја морална победа без приложување на сопствена фотка?
можеш да ми објасниш накратко, кога веќе ме осусдуваш?

Темава од разговор за сексуално вознемирување и злоупотреба на лични податоци...
Алал за сите што и дадоа таков спин на темата и го заташкаа вистинскиот проблем со кој се соочуваат најобични, нормални девојки на интернет просторот и на улица и последиците кои ги трпат во приватниот живот благодарение на вакви и слични јавни соби...
... не знам зошто не осудуваш тука сите за „спинување“ на темата?
ај види во кој подфорум е отворена темата „Јавна соба“ каде сите пишуваме?
- дали во „ Дом и семејство - подтема деца“, дали во „Филозофија и психологија“ ? дали во „Право и закони“ ?
- Не! отворена е во подфорум „ Љубов и секс“ и сите ние токму сме во рамките на темата поврзана со девијацијата на „Јавна соба“ кон секс и љубов и сите членови таман си кажуват мислења во врска со секс и љубов поврзано со случките на Јавна соба, така да не е коректно да ни речеш „алал за сите“ каде спаѓам и јас па затоа ти реплицирам дека грешно се поставуваш!

Последно уредено:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461
Ако е PUBLIC на фб или инста и фб и инста ти викаат дека толку од твои права на таа слика, како тогаш е проблем на нарушена приватност?

Проблем може да биде кога некое говедо ќе додаде текст од типот: Оваа оди за 200еур, ова е број, тоа е адреса и слично.

Инаку, ако ти имаш Pablic профил со X следбеници, а јас споделам твоја слика и остане само на тоа не знам што ти нарушив.
Јас добро разбирам што пишуваш, и е ок, има жени на кои им фалат внимание, љубов и секс, начин на кој се чувствуваат подобро е од лајкови и ласкање од напалени мужи по нет, и двете страни се еднакво криви, а тоа доаѓа само од масовен неебитис што владее во периодов, пре би да дркаат на нидс/тријат него ли да се помачат у риал лајф да ебнат нешо, јер рука е ок за некое време, ама ти треба бре да се испотиш убаво, едно деноноќие да ти е малку.
п.с. Најинтересно ми е коа бараат нудс и ти вика само меѓу мене, тебе и господ ќе биде сликата и сеа јас како права православна христијанка одма вадам прслук и сликам, боже мили па грев да ме фати.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.157
Поени од реакции
11.851
Јас добро разбирам што пишуваш, и е ок, има жени на кои им фалат внимание, љубов и секс, начин на кој се чувствуваат подобро е од лајкови и ласкање од напалени мужи по нет, и двете страни се еднакво криви, а тоа доаѓа само од масовен неебитис што владее во периодов, пре би да дркаат на нидс/тријат него ли да се помачат у риал лајф да ебнат нешо, јер рука е ок за некое време, ама ти треба бре да се испотиш убаво, едно деноноќие да ти е малку.
п.с. Најинтересно ми е коа бараат нудс и ти вика само меѓу мене, тебе и господ ќе биде сликата и сеа јас како права православна христијанка одма вадам прслук и сликам, боже мили па грев да ме фати.
Секако дека им фали. Социјалните мрежи тоа го донесоа, не донесоа дружба. Не донесоа вистински познанства. Кога машко и женско ќе се запознаат бараат контакт од социјална мрежа за таму да пишуваат, наместо да ја викне да излезат или таа него. Сега плус пандемијата, бетер е станато.

Една колешка вика: Јас не се нервирам кога луѓето се нервозни и кон мене реагираат исфрустрирано. Тоа само плачат во себе заради недостаток на квалитетен сексуален живот. :D
И во право е во тој дел.

Kajgana Shop

На врв Bottom