Фан Клуб: Челзи

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Што е срамота?
Без Џејмс и Маунт во тим кои ни се убедливо најдобри играчи и во форма.
Со Рудигер, Жоржињо кои веќе 1.5 сезона не играат ништо, Аспликуета кој нема мускули да се носи со овие брзи крила на Вулфси.
Хаверц кој нема јадено 3 дена хахах

Никогаш не сум бил поубеден дека Челзи губи.
Уште па и Алонзо гледачот од автобус го ставил на клупа... Абе треба да го тепаат со камшик а не да го ставаат у состав, се ли му ебам.
Требаше само уште и Кепа да стартува и со мерак да си гледам Астон Вила :D
Јас прв треба да рејџам со оглед на моите афинитети кон Вернер. На пример.

Рудигер го врати од живите Френк Лампард. Рис не е сјаен на последните натпревари, со Лестер беше скандалозен. Маунт е прегорен, ама онака, прегорен. Две години без прекин игра фудбал. Патем, на тема Маунт имам една интересна забелешка која ја нотираше татко ми пред некој месец, а подоцна и Рој Кин и неколкумина други зборуваа јавно.

Но, но. Дури и да не е ова вака како што велам, замисли да критикуваш тренер кој слетал во Лондон пред 20 часа?
Замисли. Надвор од умот човече.

Последно уредено:
Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
-Управата го поддржува
-Управата вели дека е целосно зад проектот подмладување на Челзи и му дава слобода

Thank you for coming to my TED Зоки Talk
Почитуван г-дин Зоки,

би Ви бил благодарен ако приложите конкретни докази за овие две констатации, особено за второто.
Автоматски споено мислење:

Јас прв треба да рејџам со оглед на моите афинитети кон Вернер. На пример.

Рудигер го врати од живите Френк Лампард. Рис не е сјаен на последните натпревари, со Лестер беше скандалозен. Маунт е прегорен, ама онака, прегорен. Две години без прекин игра фудбал.

Но, но. Дури и да не е ова вака како што велам, замисли да критикуваш тренер кој слетал во Лондон пред 20 часа?
Замисли. Надвор од умот човече.
Само дополнување за Џејмс, втората половина од декември имаше проблем со коленото за кој се шпекулираше и потребна операција, за потоа магично да се појави во стартен состав. Можно е да игра(ше) со повреда овој месец (наназад) .

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Одма со наративи почнаа сајтовите :D

Полека бе се утепа од играње Маунт, ваљда заслужува одмор не значи дека сега Тухел ќе му ја убие кариерата, сигурен сум ќе игра следно коло

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.076
Поени од реакции
2.025
Тухел не е договорен од денес за утре, туку со преходно договарање.
И он има гледано натпревари од Челзи и знае кој во каква форма е.

Ако Маунт, Џејмс се прегорени, Ковачич, Хаверц и Аспликутета се во топ форма.

Ако некој игра сезонава тоа се Зума, Чивел, Џејмс, Маунт, Канте и Силва. Толку.

Доста ти се претходни 5 натпревари да ги изгледаш и јасно ќе ти е.

А за бан прво требаше да ги банирате падобранците од пред две недели па после мене.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Игра, Игра, Клупа, Клупа, Повреден, Игра

Не делува вака лошо бе :D
Зума клупа исто.

New Chelsea boss Thomas Tuchel to BT Sport: "You cannot imagine the last 48 hours, 72 hours, it's all a bit surreal. But we are here now and it is amazing. It was crazy.
"We will see if I got any message across in training! I was happy to be on the pitch with them as they feel comfortable, we took the possibility to train. There is nothing to be afraid of and we encouraged the guys to do their best today.
"I hope we will attack and play brave football, we play to score and create chances. It's an intense game, we need a winning mentality and to be compact and solid. that's what we want to create.
"We have a good mix of young and experienced players. Today I cannot choose a team after one day in training, it's not fair so this may be the most unfair line-up we ever do.
"We chose a bit more experience today because we step in in the middle of the season, it's not easy."

Очекувано. Сега полека да исплива "врвниот" квалитет на искуството, па да се сталожат работите.

Рудигер искусниот. :pos:

Последно уредено:
H

HoT _iCe

Гостин
Спремите се овија како моега земљака Ивана да ги ринете сас лопату пошто Тухел е директна замена за Лампарда, не зашто е Тухел, него зашто га мења Лампарда, било кој да беше, исто ќе биде.
Да не си му у кожу на човека, едн тренинг има одржано, пола фан база ќе му лупа фејспалми. :D
Не е лош дечко, не му замерајте ама слабо прати фудбал и тера на носталгију, какво банирање.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.076
Поени од реакции
2.025
Нели мислиш дека овие заборавениве што ги викаш дека ќе имаат мотив да се покажат?
Како кај вас што може да се мотивираат Лингард и Мата.

Еве како за компарација ќе те прашам ако моментално зборам сега со оваа форма некој ти го смени Бруно со Лингард и Рашфорд со Мата

Фред со Матич ќе кажеш во ред е нека проба ваљда ќе се мотивираат ќе имаат желба ?

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Драг Томас, добредојде.

Ете, виде кои се играчите. Особено оние кои шатро се искусни. Од следна, Азпиликуета, Жоргињо и Ковачиќ да не помирисаат прв тим.

А на овие ѓубриња кои со 15 автобуси беа излезени им посакувам брзо испаѓање.

Одои играч број еден. Зијеш индиспониран, Пулишиќ не е свој веќе цела сезона. Маунт ја оживе играта.

H

HoT _iCe

Гостин
Солидно деби.
Три работе што ми се свиѓав:
1. брзо мењање на стране
2. free role за Хаверца и Зиеха мада овј втор имаше страшно лошу утакмицу
3. Одои лево, едноставно дечко ни е најбоље и едино класично крило, не смее да игра десно или да е на клупу, опасан играч.

Ќе лжу ако кажу дека не беше скептичан, посебно кд ги виде Жоржињу и Ковачиќа у тим заедно, гушив се едн друг ама не искочи толко лошо.
Жиру, Чилвел и Зиех много лоши, туј би га ставија и Жоржињу што изгледаше много изгубен ама искрено не ни очекују много од њега. Чилвел не знам дали му бесва инструкцие такви ама днска како да не играше лев бев него лево у средину, некако много ван позицију и много напред ми беше, док беше Одои десно буквално не ни имасмо леву страну, не знам дали замисла беше тамо Зиех да игра или Хаверц ама криминална лева страна док не гу направи измену сас Пулишиќа и Одоита да га прати тамо.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Добро, не е лошо, подобро игравме од последниов месец...што и не е така тешко.
Штета што не победивме.

Грешка е што стартувавме со Жиру.

Ќе видиме во следниве месеци што ќе се дешава, тамам да билдаме темпо за Атлетико.

Богами имаме ептен играчи за ротација, ќе биде интересно да видиме како ќе ги искористи Тухел.

Ова е најдобрата партија против ПЛ екипа на Хаверц оваа сезона.
Може и многу подобро, ама ете барем пробавме...ако ништо друго.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.783
Поени од реакции
67.075
Иначе Ампаду искина на ,,Олд Трафорд".
MOTM според мене, не знам што се запнаа толку на Јагиелка да му ја дадат, имаше маестрални блокови и пресекувања во критични моменти.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.076
Поени од реакции
2.025
Јас немам ништо против Тухел или било кој менаџер кој е бил во Челзи. Кога еден Бенитез го подржавме па овој.

Проблем ми е што уште од старт се форсираат фудбалери кои не се во форма за играчи кои се.
Доволно е да се погледнат 4 последни натпревари снимка на Челзи и да се видат работите јасно, што е и задача за секој менаџер.
Имаше документарец за Бјелса пред да потпише за Лидс, телефонски повик за преговори наредниот ден он веќе имал изгледано неколку натпревари. Истото го очекувам од било кој менаџер.

Исто немам проблем да си одбере свои 11 луѓе ама постепено. Не мора да игра Маунт прва постава за месец дена од сега ако еве
Хаверц влезе во форма. Ама сега со оваа форма, спремност мораше да излезе со тие играчи кои играат или колку толку се во форма, па на нив да си ги пренесува свои идеи и замисли за игра за да победиме нели.

Но ете може не се ова негови 11 може така му е сугерирано јас незнам, само коментирам дека овој состав никогаш нема да победи некој во премиер лига со оваа форма како што стојат играчите.

Исто многу погрешна да не кажам аматеркса одлука е да се отпушти Лампард после Фа куп натпреварот. Ако е веќе одлучено за отказ а сигурно е веќе после Лестер, требаше да дебитира во Фа купот Тухел за да има веќе какво такво познавање на играчите а и самите играчи да имаат веќе 10 дена работено со него за овој натпревар.

Натпреварот не го коментирам за да не биде нели индијанско мислење.
Позитивно е што ете топката се движеше побрзо и веќе е јасно наметната идејата за тоа како сака Тухел да игра, што е за пофалба со оглед дека со тимот е само два дена.
Форма и мотивација е својствена за Челзи од како ќе смени тренер, така беше и со Сари, Конте, Мурињо Лампард, Хидинг итн, така очекувам и со Тухел.

Главното се дешава после една сезона кога ќе се деси прва криза како кај секој тим, колку управата ќе има трпение.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
MOTM според мене, не знам што се запнаа толку на Јагиелка да му ја дадат, имаше маестрални блокови и пресекувања во критични моменти.
Јагиелка и ќе ја шитнеше за малку.
Флексибилен е Ампаду и пред одбрана и како стопер и како стопер во тројка.
Сметам дека е зрел за поширок состав на Челзи следна сезона.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom