- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.698
- Поени од реакции
- 7.585
Ке си реплицирам сам на себе за да за некој укратко го разберат она што погоре сум го напишалI sea koj razbra koj nerazbra koja e poekonomicna AmberNordic12 ili MitsuLN35?
Fala na @zlatko_ti412 za vlozeniot trud 1saat da snima video ...za da dojde do temp na izduv od 52.5C...i Fala golemo deka ni pokaza deka na Mitsu LN35 klima od 80k i trebaat 40min so potrosnja od 19000w da stigne do izduvot od 52.5C koj Amber Nordic go postignuva za samo 6minBonus i 1kw pojse dava
1час видео прво никој нема да го изгледа на златниот @zlatko_ti412
Но пошто некој мора да ја напише домашната за сите тука што не им се гледа 1саат видео и треба на готово да им се сервира да почнам со објанување што снимил Златниов.
Почетна ситуација:
На зададена 24C i setiran izduv na AutoFan Mitsubishi успеал соба од 25м2 да загрее на 18Ц....што е потврда дека АутоФанот кај Митсубиши неработи што е зборено со години дека Аутофанот кај Митсу нефункционира и сега го потврдува и Златниов.....
На зададена 24, измерени 18.8C имаме ситуација дека усисот е побогу 10Ц повисок или 22.9Ц....тука нешто нештима, не би елаборирал дали е до Злате или до произведувачот што има 10Ц разлика од плафон нека му ја мисли друг

Све ова е во првата минута од видеото.
Идеме на втората минута од видеото кoга се задава 31Ц од претходните 24 и фанот се става на 4црта максимум Фан 822м3 според сервисно.
Во таа втора минута ситуацијата со Усис/Издув е оваа...49.8 Издув....и Усис 27.4
Од овие 49.8 Издув на 2ра минута....до 20та минута имаме издув од 51.7...и потрошња ~ 1900W
И ова потрошња од ~1900w ja тера 40мин за да скапово Митсу покачи само 0.7C после 40миниути ....верувале или ама така е...слаба клима со слабо компресорче како што е LN35 на -7 надворешна тој ни цел 1Ц целзиус ке го качува цели 40мин. И тоа со затворени врати за да усисот стане побогу 30Ц

Злате коначно после саат време снимање стигна до 52,5Ц(од почетни 49.8) виде дека неможе да извади 52.6C како што ја извадив на Амберот со 800м3/h издув и тука статичната слика од камерата od prethodnite 40min почнува да мрда, станува Злате од тоа столицата , покажува некои таблици и завршува видеото...само му останува да пресмета колку пари ке го чинат тие 40мин

Последно уредено:
...a