Си ја читкам темава така...И едно не ми е јасно! Зошто некој што ме нападнал морам да му возвратам со иста мера...Кој е он мене да ме напаѓа,една причина зошто да не му ја разнесеш фацата со двоцевка?? Си идам по улица и од чиста мира ме напаѓа некој,со голи раце...И јас треба да возвратам така?? Не сум почнал прв,уопште не сум виновен...Во ваков случај не треба да станува збор за како треба да се одбранувам,туку зошто сум нападнат...
Глупи закони...Човекот сам себе се уништува...
Рајот за терористите,пеколот за хуманите??
А инаку навистина ме има мнооогу изнервирано еден случај во Хрватска. На една жена ќерка и била во врска со некој. Било што било, раскинале, а типот се заканувал. На женава и било страв да излегува од дома, дома постојано со спуштени ролетни, заклучени врати и сл., била секој ден во страв. И еден ден типот и провалил во куќа, а таа со пиштол го ранила. И на крај жената ја ставаат во притвор!!! А доживеала закани, страв, немала нормален живот, и и провалиле во сопствениот дом!!
Верувам дека и кај нас имало вакви случаи.
Значи што треба да прават луѓето??:uvo: Да оставам да ми се заканува, да ми провали? Уште кафе да не ќе треба да му правам додека ме напаѓа, ми се заканува или ме ограбува? Ни случајно не смеам да го пипнам, зашто у затвор ќе идам!
Ок. А за самоодбрана од него?Јас од самодбрана го знам другарот на брачед ми е кој е билдер и тепач
Ќе ги викнеш Избраниот пошто он е уште појак билдер.Ок. А за самоодбрана од него?
100 евра и не ме гибаОк. А за самоодбрана од него?