D
Deleted member 95595
Гостин
Moite imaat 5,5ka Haier. Ne znam kako raboti, samo znam deka tera bez problem i pretoplo e kaj niv.Некој што има Тундра да кажи како поминува со нискиве температури, дефрости има нема...
Moite imaat 5,5ka Haier. Ne znam kako raboti, samo znam deka tera bez problem i pretoplo e kaj niv.Некој што има Тундра да кажи како поминува со нискиве температури, дефрости има нема...
Јас имам од старата Тундра 3,5кв на R410, во неизолирана просторија 17м2 во зграда на приземје. Скопјево до -9 ми се чини беше во минимум!? Или се чека ноќва или утре најладното до -11!?.... Сетирана на 24*Ц (ноќе на 23) на втора брзина издув, Тера убаво - постигнува температура! Дефрост - јок! Eve 4 год како ја koristam, ретко се случуваше да напраи дефрост (во магли и голема влажност, но на ниски температури не).... Дури и да е дефростот преку ноќ би го регистрирал ... И да! Секако извадено е лулето! Но ќе погледнам од време на време надвор...па нема баш некој вир под неа! Постигнува нема дефрости...Некој што има Тундра да кажи како поминува со нискиве температури, дефрости има нема...
Nejzinata e star model 18LFCA so sanyo kompresor ( nesto isto kako nokria)- takvi modeli poveke nema ili se mnogu skapi.I Roberto isto.... ne be se zezam u megjuvreme Fujitsu zaboravija kako se pravat klimi! .... Tie samo pred nekolku godini izlegoa so eden-dva evtini modeli, za da se priblizat cenovno vo konkurencija so kinezite (sto mozebi i ne bese dobar poteg) ...ama od LUCA do Nocria i nekoi od ponovite poskapi modeli, se vrvot i vladeat na pazatot za klimi so Daikin Mitsu, a od pred decenija im se pridruzija i Toshiba Panasonic..
До -2 -3 немаше дефрост или го имаше кога не сум заприметил (нека имало еден два во денот), сега на поладни температури НО кога има магла и голема влажност редовни дефрости на 50 мин дување дефрост прави 10 мин (значи во еден саат 10 мин одат на дефрост), притоа не дува ладно кога прави дефрост или пред тоа - како што прават некои др клими.Некој што има Тундра да кажи како поминува со нискиве температури, дефрости има нема...
Koja e taa najjakata za parite ako mozi infoTebe ti e gajle ti ja imas najakata klima i eden od najdobrite kompresori za parite na forumot
Ovie mislat deka mitsu LN i toshiba daisekai se najdobri
Ja nema poveke zamina vo istorijata zaedno so SanyoKoja e taa najjakata za parite ako mozi info
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
A so ocekuvavte so 300w deka ke se geee...???Za 25h mi potrosilo Daisekaito 19.2kw ili 0.768w na saat..na ovie minusni temperaturi
Море и дупло цепат ако ги иссилиш хуухух... ама и греатA so ocekuvavte so 300w deka ke se geee...???
Kade se sega prijatelite tuka sto tvrdea deka odlicno greele tie 200~300w...??
ili sega cepat klimite po900w~ 1kw i nikoj nisto see ok....
Btw watite ne great, gree izolacijata,ako imas izolacija potrebata za toplina vo prostorot kee pomala odnosno so pomala potrosuvacka klimata ke gi nadopolni gubitocite....
Pozzz
Jas imam Tundra 18 veke dva meseci defrost ednas maksimum dva pati vo 24 casa i sega na minusnive temperaturi vo tetovo mozam samo pofalni zborovi da kazam za nea zadovolen sum gree 40 m2 odlicno.Некој што има Тундра да кажи како поминува со нискиве температури, дефрости има нема...
Vo kolku.m2 i koja izolacija stan kuka?Прегледај го приврзокот 281266Прегледај го приврзокот 281267
Деновиве не качи над 600 вати.Само кога отварам прозори за луфтирање иде до 1200 па се стабилизира брзо после тоа.