65 m2 realno ne mozes kvalitetno da gi zgrees posebno pod 0stepeni.Да, меѓутоа во ефтина тарифа кревам еден степен плус и зголемувам фан брзина (ноќе 5/5, на ручен 4/5)
Остатокот од времето ауто или 3/5... макар да деновиве откако залади на одручек ја оставам 4/5.
Јас остаив заклучокот секој сам да си го донесе...
Еве ти си го донесе и веднаш го сподели... нема да ти го коментирам освен тоа дека никаде не пишува дека се грее 65 квадрата.
Инженере вака само во ISS мерат или и на планетава земја некаде?
Колку тоа "bi se dobile mnogu poinakvi i pomali vrednosti za COP" еве според тебе, кажи некој фактор да ги поделиме/помножиме овие моиве.
Како беше она со барањето влакно во јајцето?
Па на форумов луѓе мерea температура на издув со инфрацрвен термометар побогу тогаш никој не спомна вистинска мерна опрема...
А тоа со губењето време и погрешните заклучоци ме потсеќа малку на твоите постови долги по 3 страни наназад на форумов.
Колку биле тие губење време... а како забава, да океј е.
Кај мене термометаров вчера го ресетирав и вика до сега мин надворешна измерил -7.6С
Поприлично е точен споредувано со ова тука
Повели од Прилеп попрецизни real-time мерења за надворшна температура.
Тие бројчињата на мерачот што ни го сликаш веројатно се менуваат.
Направи една слика денес еве сега, и утре уште една во исто време .... и оп ќе знаеш за да кажеш.
Или прикачи ги и ние да дознаеме
Da gi ladis da.
Tie sto se novi gi stavas vo zabluda. ( i zatoa stavaat 5.5kw klimi vo 25m2 a ke great stan od 80m2) I daikin ururu sarara i Nokria da imas pak ne mozea da zgrees kvalitetno.
Tuku da se naucat lugeto kolku sto e sobata tolku da e dimenzionirana klimata ni pojaka ni poslaba.( i poslaba da e na -10 ili -15 stepni edno panelce za pripomos i kraj)
Klimata koga e pustena na maksimalna brzina 4-5ta televizija kako na slusalki ke gledame.
Dve klimi po 35karti da kupese siguren sum deka polmalku ke potrosea od LN ot i pokvlaitetno ke bese zgrean.
Ne deka LN necini ama si ima ogranicuvanje grenjeto so bilo koja klima.
Primer vo poslednite 11sati vo 10m2 soba so izolacija klimata mi ima potroseno 2kw ama duva so nekoja brzina kako silent- ne se oseka.
I toj hansolot daj porabotigo so ifeel da vidis kako ima podobra modulacija.