Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
А како да одмрзнуваме?
Јас ќе извадам замрзнато месо или батачиња, ги оставам на маса во кујна, а и не дочекувам скроз да се одмрзнат,
:sramezliv:
Во фрижидер од вечер...

Дај рецепт за ова, многу интересни поради бојата, а и со цвекло...браво.
Брашно 0.6
Вода 0.1
Фреш од цвекло 0.15
Зејтин 0.08
Путер 0.05
 
Последно уредено од модератор:
pukanki,ni tekna sega so zenava da si napravime i uklucivme sporet i stavivme tengereto i pcenka i sednavme jas tuka,taa na telefonot gi zaboravivme,tek koga zacadi tuka vo dnevna ni tekna i brzo nosi tengereto na balkon i go otkriv kapakot,iako sum vo Lisice veruvam deka i vo Trubarevo osetile.
 
Избришани 12 оф-топик мислења со меѓусебни мерења на кој му е поголем бифтекот.
Следен испад, го губите правото за дискусија во темава.

Edit:
@Torchyrus е баниран од темата затоа што продолжи со расправање по мојата опомена.
 
Дека е чорбата? Треба да ја замишљаме?
Se krchka
Автоматски споено мислење:

E zalam, odma se izede, ne dojde moment za slikanje.
Mora fantazija.
 
Последно уредено:
Spicy chicken curry rice

Инспириран од темава.
Не ми текнува кој беше, се си мислам Миланисумус


Прегледај го приврзокот 281001
kaj mene 90% a valjdai vishe od obrocite
sodrzat oriz, pilesko ili i dvete :D

jas generalno go pravam ova so uncle bens
ili slicni gotovi sosovi - 3 vkusa gi ima
sweet n sour, curry i tika masala, toa
tika masala odpadna od jelovnikot :D

isto go pravis so gotov sos, ili postrucen si
i pravis nesto sam?
 
Денес халуцинирав,праев "камења со паштета од пилешки џигер, рокфор,џем од круша и кромид,земја од маслинки,сибирска брусница и мариниран арпаџик"
IMG_20210115_194514_524.jpg20210115_200830.jpg
 
kaj mene 90% a valjdai vishe od obrocite
sodrzat oriz, pilesko ili i dvete :D

jas generalno go pravam ova so uncle bens
ili slicni gotovi sosovi - 3 vkusa gi ima
sweet n sour, curry i tika masala, toa
tika masala odpadna od jelovnikot :D

isto go pravis so gotov sos, ili postrucen si
i pravis nesto sam?

Не готвам со готови сосови никогаш. Може некад да земам доматен сос Барила Базилико или Арабиата, чисто за арома и вкус ама останатите состојки сам ги спремам. Врска немам од готвење реално, ама за разлика од лани овој период доста работи научив и се подобрив. Пред коронава да се појави не знаев помфрит да испржам како што треба.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom