Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Овој момак,у средно носот не знаше да си го ибрише. Мислам дека дури не беше ни кувар..но нејсе.Алтанов,готви киш со француски шмек,а кишот француско јадење!


Е сеа @Torchyrus брат тебе да ти кажам два збора сакам.Можев и у порака да ти пишам,али ти работиш на публика, и затоа јавно ти се обраќам.
Викаш:
20210111_223547.jpg
НЕ! Меленото месо не може да се чува во замрзнувач,затоа што при размрзнување ги губи сите сокови,и полезни својства,му се нарушува структурата,итд итд.
НЕ! Никогаш не размрзнувајте продукти на собна температура! Со тоа ги активирате негативните хемиски процеси за развивање на бактерии на и во месото!
Никаде не видов како го зачинуваш месото (бургерот и ќофтињава)?
Може водата од шпагетите што ја доливаш во ќофтињата е солена? Ама нигде не прочитав дека ја солиш нејзе?
Леб каков? Стар-нов? Со корка,без?
 
Овој момак,у средно носот не знаше да си го ибрише. Мислам дека дури не беше ни кувар..но нејсе.Алтанов,готви киш со француски шмек,а кишот француско јадење!


Е сеа @Torchyrus брат тебе да ти кажам два збора сакам.Можев и у порака да ти пишам,али ти работиш на публика, и затоа јавно ти се обраќам.
Викаш:
Прегледај го приврзокот 280751
НЕ! Меленото месо не може да се чува во замрзнувач,затоа што при размрзнување ги губи сите сокови,и полезни својства,му се нарушува структурата,итд итд.
НЕ! Никогаш не размрзнувајте продукти на собна температура! Со тоа ги активирате негативните хемиски процеси за развивање на бактерии на и во месото!
Никаде не видов како го зачинуваш месото (бургерот и ќофтињава)?
Може водата од шпагетите што ја доливаш во ќофтињата е солена? Ама нигде не прочитав дека ја солиш нејзе?
Леб каков? Стар-нов? Со корка,без?
А како да одмрзнуваме?
Јас ќе извадам замрзнато месо или батачиња, ги оставам на маса во кујна, а и не дочекувам скроз да се одмрзнат,
:sramezliv:
 
Вареники со цвекло и урда.
У Русија на православна нова година во овие кријат паричка )))
Прегледај го приврзокот 280713Прегледај го приврзокот 280714Прегледај го приврзокот 280715
Дај рецепт за ова, многу интересни поради бојата, а и со цвекло...браво.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom