Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Кога сме веќе кај Коенови, мене па никако да ме убедат да ги сметам во најтесен круг на најдобри режисери.

Не дека прават лоши филмови, далеку од тоа, ама кога гледам нивен филм имам чувство дека ми фали нешто, некој си Х фактор, за филмот да ми биде гром. Така ми беше со Fargo, No Country for Old Men, па и The Big Lebowski. Мене омилен филм од нив ми е O Brother Where Are Thou? а баш за него не се крева голема фама.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.457
Поени од реакции
3.584
Мене па тапа ми се, единствено Fargo ми се допадна од тоа што имам гледано, а и тој не ми е нешто посебно. The Ladykillers исто 7 му иам дадено, ама не ми текнува на филмов, кој знае кога сум го гледал. Имаат ептен досадни и без врска филмови.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.855
Поени од реакции
36.925
Мене па тапа ми се, единствено Fargo ми се допадна од тоа што имам гледано, а и тој ми е нешто посебно. The Ladykillers исто 7 му иам дадено, ама не ми текнува на филмов, кој знае кога сум го гледал. Имаат ептен досадни и без врска филмови.
Јас по стоти пат - во топ 5 најлоши режисери ми се. Ич не ги можам!

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.844
Поени од реакции
42.515
Јас по стоти пат - во топ 5 најлоши режисери ми се. Ич не ги можам!
како лоши кога се доктури у својот занает? Си го гледал No Country for Old Men? Филмиште!

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.844
Поени од реакции
42.515
Еден од моите најнеомилени филмови кои зеле Оскар. Баш беше за кружење околу стол. :D
Сеа секој има свој вкус. Филмот е нео-вестерн, длабоко е поврзан со оригиналните вестерни на почетокот од минатиот век. Но сепак не иде по таа шема каде што главниот херој победува на крај. Тоа вас не ви се допаѓа и затоа го хејтате филмот, нема логичен крај, исто како и Once Upon a Time in Hollywood, па имаме коментари, шо му требаше ова на Трантино, џубре од филм, кружење околу стол и остали придавки. Али што знам некогаш и не мора да има некоја сврха (расплет) филмот за да ти е интересен и да ти го задржи вниманието, битни се и карактерите кои се обработуваат и нивните дијалози, исто така и естететиката и изборот на бои. Има многу работи што еден филм го прават добар.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Мене Fargo ми е еден од можеби најпреценетите филмови, евер. Го пишав тоа во непопуларни мислења и добив класика муабет дека не сум го разбрала филмот. :coffee:
Ја, ја, ја, ја, ја, ја, и така едно 100 пати. Да пукниш од смеа, ептен црна комедија.

No country for old men ми се допадна од друга страна, приказната беше интересна, Бардем и Бролин ми беа кул, и најбитно, немаше исфорсиран хумор.

За Лебовски стварно немам мислење, е тој филм можда не сум го разбрала.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.855
Поени од реакции
36.925
Пак мачето Кери, овојпат у Shame со Фасбендер.

@Zlatikevichius

Овој и е единствен филм од тие поспомнуваните, кој и го немам гледано, а 100 години ми е во вочлист. Дури и симнат, мислам! Нека поминат на ред Оскаровскиве, и ќе му седнам.

Сонце ми е Мулиган! :love:

Kajgana Shop

На врв Bottom