OSHO

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
На исто мислење сум, медитацијата како што се практикува денес е само дефокусирање на мислите од самите себе, терапија на дневно ниво а целта е да не ти ни треба терапија... хармонија баланс на тело и ум а тоа шо ти го викаш душа јас го свесност... и тоа е механизам.. умот е кај нас клучниот проблем... однос на мисла и емоција како механизам. Проблемот го гледам во идентификација со тело емоција и мисла а ти не си ниедно од нив... они се само алатки, компоненти во механизмот со кои располагаш...

За да бидеш секојпат во сегашноста значи да имаш фокус тука и сега... а за тоа мислам дека треба да имаш пред се способност да преживееш, да ја хендлаш реалноста на ниво на рефлекс... тогаш опсесивноста со телото се намалува.... и интуитивно живееш....

Шо ти мислиш, која е смислата на постоењето?
Абе си научил нешто...ти велам јас...
Уште луташ али добар си.. ...малку ти фали...
Проблемот е во тоа што не знаеш кои се начините да ја појачаш свеста...како се постигнува тоа и како се искачува на врвот на Божјата скала....
Автоматски споено мислење:

Шо ти мислиш, која е смислата на постоењето?
Да бидам вечен...:pos::pos::pos:

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Абе си научил нешто...ти велам јас...
Уште луташ али добар си.. ...малку ти фали...
Проблемот е во тоа што не знаеш кои се начините да ја појачаш свеста...како се постигнува тоа и како се искачува на врвот на Божјата скала....
Значи ти си искачен на врвот или уште патуваш? Јас мислам дека и на тебе оште малко ти фале оти гледам дека оште ме мешаш со некој...

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
За да бидеш секојпат во сегашноста значи да имаш фокус тука и сега... а за тоа мислам дека треба да имаш пред се способност да преживееш, да ја хендлаш реалноста на ниво на рефлекс... тогаш опсесивноста со телото се намалува.... и интуитивно живееш....
На овој начин го сведуваш човекот на степен на животно...да живее инстиктивно...
Проблемот е што човекот е свесно суштество и требе да се качува на скалата а не да спаѓа.
Дури и во реинкарнацијата нема враќење назад...најлошо ќе се родиш таков каков што си бил ..

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
На овој начин го сведуваш човекот на степен на животно...да живее инстиктивно...
Проблемот е што човекот е свесно суштество и требе да се качува на скалата а не да спаѓа.
Дури и во реинкарнацијата нема враќење назад...најлошо ќе се родиш таков каков што си бил ..
Прочитај поубаво.... не инстинкт туку интуитивно... гледам јас дека ти брзаш... прашањето ми е... дека си тргнал?

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Обрнавме на пиво....
kje te pocekam... pozdravi gostite...

ljuboffff
Многу те волим...обрнаме на пиво...заебано...
Интуитивно...непознат поим?
требе да ги знаеш центрите кај човекот....интуицијата е опшонал...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Има неповратен вентил сакаш да кажеш?
Или фората на Никола Тесла за течење на флуиди?
Ова може да има и практична примена у реинкарнација....

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Има неповратен вентил сакаш да кажеш?
Или фората на Никола Тесла за течење на флуиди?
Ова може да има и практична примена у реинкарнација....
Тесла е закон...
Čestiti potomci i poštovani prijatelji.
Sutra 10. januara je 78.godišnjica od komemoracije i kremacije jednog od najslavnijih sinova SRPSKOG RODA i jednog od najznačajnijih naučnika sveta svih vremena NIKOLE TESLE.
Kao što je poznato,Tesla je preminuo u 87.godini života na Božić 7.januara 1943. godine (oko 22,30 h) u Njujorku (hotelska soba u kojoj je i živeo).
Komemoracija je održana 10.1.1943. u katedrali Sv.Jovana Bogoslova na Menhetnu a nakon toga kremacija kojoj je prisustvovalo preko 2000. osoba, među kojima i državnici, naučnici, nobelovci, veliki broj poznatih ličnosti iz različitih svera društvenog života, ali i običnih i nepoznatih građana. Na komemorativnom skupu od velikog naučnika oprostio se tadašnji gradonačelnik grada Njujorka Fjarela La Gvardia.
Po Teslinoj ličnoj želji, kovčeg mu je bio prekriven jugoslovenskom i američkom zastavom, a ispraćen je uz zvuke najrodoljubivije SRPSKE pesme "TAMO DALEKO" koju je pevao njegov lični prijatelj violinista Zlatko Bakalović uz pratnju hora "SLOVAN". Radio Njujork je direktno prenosio komemoraciju a svi vodeći listovi su objavili tekstove o "ODLASKU GENIJA".
U prilogu, postavljam Vam originalni tonski i video snimak, sačuvan u arhivu grada Njujorka.

Значи ти си искачен на врвот или уште патуваш? Јас мислам ...
...
А ти реков да Не-мислиш... :pos: :pos: :pos:

Последно уредено:

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Ајде Ошкото да видеме што вели за заспаните и идентификацијата...
Еден од најголемите проблеми кај човекот е идентификацијата. Таа го “врзува“ човек за некоја идеа, и тој толку си прави филм во главата што едноставно не може да види подалеку од носот. Дали ќе е тоа филм во главата дека нивната тема за телетабиси мора да биде на врвот по секоја цена, оти нели губи од вредноста ако е последна. Таа идеа се носеше во нивната глава од стариот еон,кога метастазираа на форумов и кога успее со подли потези да банираат 90% од другите членови кои не се во согласност со нивната секта.Нивниот подли начин на реагирање, со помош на модераторска подршка ги доведе најгоре на скалата и сега им е тешко да се симнат од тронот, оти ептен ќе деградираат. Не можат да се помират со идеата дека го губат тронот, дека стварите доаѓаат полека ама сигурно, на право место и дека нивното место е на дното по понашање и фер плеј...

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272
Почни да применуваш тоа што сметаш дека е „праведно“ и „точно“, не да ја криеш омразата зад квази-езотериски учители кои си ги дознал бидејќи си ги нашол како превод на македонски или италијански, а не ги ниту разбираш, сам си додаваш толкувања бидејќи кај смее големиот „Гурџи Македонски“ да цитира дури и некој како Ошо! :)
Под чест е тоа...

Ете што ќе ти каже Ошо за тоа што дозволуваш Телемити да ти всадат бес... :love:

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Абе се гледа дека ти сфе разбираш..само не гледаш подалеку од носот..

Гледаш јас Ошкото и езотерични знаења ги користам во пракса, во сегашноста, во секојдневието, во моите постови....за разлика од вас телетабисите...
Вие пропагирате... Човек пред се...а не практикувате ни Ч..од човек...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272
Абе се гледа дека ти сфе разбираш..само не гледаш подалеку од носот..

Гледаш јас Ошкото и езотерични знаења ги користам во пракса, во сегашноста, во секојдневието, во моите постови....за разлика од вас телетабисите...
Вие пропагирате... Човек пред се...а не практикувате ни Ч..од човек...
Ништо не користиш ти... се гледа по писанијата!
Кога ќе се преставиш како Човек - ќе ја добиеш првата буква Ч, вака - ништо не добиваш... освен благ укор да почнеш да си гледаш својот пат и да го одиш - не од далеку да ги толкуваш знаците до кои не си ни стигнал да ги видиш добро...

Малку промена не е на одмет и кај тебе... дај да научиме реално нешто за Ошо и неговите учења не ми е грижа ти како ги толкуваш... не бараме „гуру“ тука да бидуваш, само човек што се интересира за ова и ќе сподели нешто релевантно во врска со Ошо а тоа да не се простачки говори за пари, жени „имал се што сака на Земјата“...
Но ја немал Земјата! Тоа е тоа.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Ништо не користиш ти... се гледа по писанијата!
Кога ќе се преставиш како Човек - ќе ја добиеш првата буква Ч, вака - ништо не добиваш... освен благ укор да почнеш да си гледаш својот пат и да го одиш - не од далеку да ги толкуваш знаците до кои не си ни стигнал да ги видиш добро...

Малку промена не е на одмет и кај тебе... дај да научиме реално нешто за Ошо и неговите учења не ми е грижа ти како ги толкуваш... не бараме „гуру“ тука да бидуваш, само човек што се интересира за ова и ќе сподели нешто релевантно во врска со Ошо а тоа да не се простачки говори за пари, жени „имал се што сака на Земјата“...
Но ја немал Земјата! Тоа е тоа.
Не си прав, едноставно го немаш достигнато левелот на надминување егоизам.... а прати сега он..

@Ne-misli ти си толку грд и глуп шо понекогаш ми залличуваш на мене, ми причинува голема утеха шо постоиш.

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Не си прав, едноставно го немаш достигнато левелот на надминување егоизам.... а прати сега он..

@Ne-misli ти си толку грд и глуп шо понекогаш ми залличуваш на мене, ми причинува голема утеха шо постоиш.
Ами ние глупите ништо не разбираме....а тој убав, леп, паметен, сфе разбира, еден на мајка и на татко...
кој ќе го земе раат ќе си страда... :pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom