OSHO

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Не сум чул....ти да не знаеш?
11. Q d8
Да бе...мене ми рече дека сум бил принц на бел коњ....
За тебе ќе го прашам наредната саеанса...само да паднам у дилириум..сФе ми кажуе после Ошкото...со кроули кафе пиеја последниоот пат......
12. х3

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Да бе...мене ми рече дека сум бил принц на бел коњ....
За тебе ќе го прашам наредната саеанса...само да паднам у дилириум..сФе ми кажуе после Ошкото...со кроули кафе пиеја последниоот пат......
12. х3
Oшо е закон, за такви како мене....кога ќе се вратам назад какво муле сум бил....топ :)
12. 0-0

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Што да правам, ме тера една....далеку е многу па по камера, и се суши мозок јебем му га набием.

10. Рокада
Oшо е закон, за такви како мене....кога ќе се вратам назад какво муле сум бил....топ :)
12. 0-0
Леле мори мајко...
Сигурно ги знаеш правилата....или и ти на колачиња си??
Колку пати сакаш рокада да правиш???

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
@ПрофаундлиСтупид ...
Ајде да си играме езотерија додека не дошле магарињата, расипувачите на забава!!!
Значи..за мене езотериата е благосостојба, радост, љубов, забава...аморе...а гледам и ти си на таа линија....можеби затоа Бог ме награди и ми ја кажа Вистината. Кога сум во екстази ме врзуваат со јаже да не полетам во стратосверата,....али понекогаш мора да спаднам на земјата и да удрам по магарињата кога ме влечат за јазик.Тие се напињаат, немат везе нивното со езотерија. Тогаш ја ставам маската на Чарлс Буковски и не бирам зборови...
Гледај го Боди..си ужива човекот во езотерија...дури ни партијата шах не ја заврши...го боли увото...али го разбирам...нели сме Ошо-овци...
Еве ти едно бисерче за во книгата....
Мозокот на човекот е како море....мислите се бранови..
Ако нема мисли нема ни бранови...морето е мирно...
Мали мисли мали бранови...морето се размрдува..
Големи мисли...големи бранови...бура ...
Требе човек да научи како морето да нема бранови...

Ај сега прочитај го мојот ник нем...

Со љубофф...

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
@ПрофаундлиСтупид ...
Ајде да си играме езотерија додека не дошле магарињата, расипувачите на забава!!!
Значи..за мене езотериата е благосостојба, радост, љубов, забава...аморе...а гледам и ти си на таа линија....можеби затоа Бог ме награди и ми ја кажа Вистината. Кога сум во екстази ме врзуваат со јаже да не полетам во стратосверата,....али понекогаш мора да спаднам на земјата и да удрам по магарињата кога ме влечат за јазик.Тие се напињаат, немат везе нивното со езотерија. Тогаш ја ставам маската на Чарлс Буковски и не бирам зборови...
Гледај го Боди..си ужива човекот во езотерија...дури ни партијата шах не ја заврши...го боли увото...али го разбирам...нели сме Ошо-овци...

Со љубофф...
Ја препознав екстазата во твоето постоење, онаа иста екстаза која ја чувствувам во секој миг од моето... да се играш, да трчкаш како дете на пољана со јорговани во 11 претпладне во мај.... да љубиш оти љубофф е се... и тогаш дарот од бога, епифаниите... вистината... се е убаво... совршено... се е езотеија... чудо е постоиш ти... дишеш... трепкаш... срцето ти бие.... но и јас ко и ти морам да се спуштам од тој блажевствен хај, љубовта тоа го бара од нас... но колку ида е тешко тоа бреме љубовта го прави лесно ко пердув... среќата да се постои е со мене и кога плачам, а кога ќе го видам @Bodhidharma како флоува мајсторски низ брановите... знам дека се е во ред.... секогаш и било само ние сега тоа го гледаме.

Љубофф!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ја препознав екстазата во твоето постоење, онаа иста екстаза која ја чувствувам во секој миг од моето... да се играш, да трчкаш како дете на пољана со јорговани во 11 претпладне во мај.... да љубиш оти љубофф е се... и тогаш дарот од бога, епифаниите... вистината... се е убаво... совршено... се е езотеија... чудо е постоиш ти... дишеш... трепкаш... срцето ти бие.... но и јас ко и ти морам да се спуштам од тој блажевствен хај, љубовта тоа го бара од нас... но колку ида е тешко тоа бреме љубовта го прави лесно ко пердув... среќата да се постои е со мене и кога плачам, а кога ќе го видам @Bodhidharma како флоува мајсторски низ брановите... знам дека се е во ред.... секогаш и било само ние сега тоа го гледаме.

Љубофф!
Брате....... :love:
Автоматски споено мислење:

@ПрофаундлиСтупид ...

Со љубофф...
Ние се разбираме дури кога не се разбираме....љубов :love:

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Пред да почнам со жолта...да фрлам еден бисер.
Напишано пред седум години, кога Стипид мислеше дека сум кловн.

Kako funkcionira coveckiot mozok:
Anarhija vo mislata (ne mozeme da gi kontrolirame,dovagaat i odat sami po sebe)
Concentracija (se zadrzuva samo edna misla)
Joga (vrvna tocka na concentracijata)
Meditacija (da ja nema ni taa tocka)

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Пред да почнам со жолта...да фрлам еден бисер.
Напишано пред седум години, кога Стипид мислеше дека сум кловн.

Kako funkcionira coveckiot mozok:
Anarhija vo mislata (ne mozeme da gi kontrolirame,dovagaat i odat sami po sebe)
Concentracija (se zadrzuva samo edna misla)
Joga (vrvna tocka na concentracijata)
Meditacija (da ja nema ni taa tocka)
Гледам јас дека ти одамна си согледал оти ти не си мислите, дека кај тебе се појавила слободната воља точката ти да ја ставаш и бришеш.
А гледам дека можеш и две точки да ставиш и повлечеш линија... и одиш, рипкаш игровито по неа во ритамот на животот .... со леснотија...насмеан....

Љубоффф!

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Гледам јас дека ти одамна си согледал оти ти не си мислите, дека кај тебе се појавила слободната воља точката ти да ја ставаш и бришеш.
А гледам дека можеш и две точки да ставиш и повлечеш линија... и одиш, рипкаш игровито по неа во ритамот на животот .... со леснотија...насмеан....

Љубоффф!
Хе хе хе...ме влечеш за јазик...мора маската на ставрос да ја ставам ...
Пред 10 г ми се смеевте...а у ствари јас вам ви се смеев...гледав колку не знаете...
Сега се сменија работиве...сега почнавте да разбирате по нешто...не сфе де ;) ..али барем сте чекор повеќе на Божјата скала...
Само овие телетабисите останаа да верглат едно те исто...

Последно уредено:
Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Хе хе хе...ме влечеш за јазик...мора маската на ставрос да ја ставам ...
Пред 10 г ми се смеевте...а у ствари јас вам ви се смеех...гледав колку не знаете...
Сега се сменија работиве...сега почнавте да разбирате по нешто...не сфе де ;) ..али барем сте чекор повеќе на Божјата скала...
Само овие телетабисите останаа да верглат едно те исто...
Не знам кои се тие пред 10 години со кои си општел, ја форумо скоро го открив откако почнаффф скроззз интуитивно да живеам.... изгледа сетиф оти ти тука постоиш.. уште еден ненормален ко мене и боди...

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Не знам кои се тие пред 10 години со кои си општел, ја форумо скоро го открив откако почнаффф скроззз интуитивно да живеам.... изгледа сетиф оти ти тука постоиш.. уште еден ненормален ко мене и боди...
:pos::pos::pos:
Истото и Ошкото го вели.. во животот на профаните...прво требе да умреш додека си жив, за да се родиш повторно жив ...:lolzz:
Нешто пеперутка ..ова она..ларва..ветер и магла..

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
:pos::pos::pos:
Истото и Ошкото го вели.. во животот на профаните...прво требе да умреш додека си жив, за да се родиш повторно жив ...:lolzz:
Нешто пеперутка ..ова она..ларва..ветер и магла..
Ошката умре и се роди пак со голема желба за прстени, коли, авиони.... и путки!
Може да се каже дека Ошката се озоснал себе и престанал да се филма!

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Едно неделно бисерче поранко.,..оти калчото ми почнува...
Повторување на лекција напишана пред 7г.

Eve go moeto viduvanje za meditacijata....

Koj saka da gi upotrebuva tehnikite na meditazija, treba da gi otfrle starite idei deka meditaciata se sostoi vo toa samo da sednes pod edno drvo vo pozicija na joga.
Toa e samo eden tip na meditacija i moze da bide soodveten samo za malku licnosti.
Za eden mlad decko toa ne e meditacija , to e represia. Odredeni tipovi na meditacija ne se vise prilagodlivi na naseto vreme.

Trcanje, igranje, plivanje bilo koja rabota moze da bide meditazija; sekoj pat koga tvoeto telo,tvojot um i tvojta dusha rabotat zaedno vo armonija, toa e meditazija.
Edna fiksna shema na meditazija, ke bide adaptirana samo za malku licnosti.

Licnosta ne treba da se prilagode na shemata, nego shemata treba da se prilagode na licnosta.

Shemite ne se bitni,mozat da se smenat i da se prilagodat.

Glavnio prinzip e deka bilo koj tip na meditazija treba da go zadovole slednoto baranje:
treba da naprae da bidat edno isto teloto, umot i dushata.
Ako zivees taka togaj si sekogas vo meditazija.

MEDITAZIJA E DA BIDES SEKOJ PAT VO SEGASNOSTA,
bilo so da pravis: odi, trci,jadi ucestvuvaj zelosno vo akcijata, ostani vo segasnosta.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Glavnio prinzip e deka bilo koj tip na meditazija treba da go zadovole slednoto baranje:
treba da naprae da bidat edno isto teloto, umot i dushata.
Ako zivees taka togaj si sekogas vo meditazija.

MEDITAZIJA E DA BIDES SEKOJ PAT VO SEGASNOSTA,
bilo so da pravis: odi, trci,jadi ucestvuvaj zelosno vo akcijata, ostani vo segasnosta.
На исто мислење сум, медитацијата како што се практикува денес е само дефокусирање на мислите од самите себе, терапија на дневно ниво а целта е да не ти ни треба терапија... хармонија баланс на тело и ум а тоа шо ти го викаш душа јас го свесност... и тоа е механизам.. умот е кај нас клучниот проблем... однос на мисла и емоција како механизам. Проблемот го гледам во идентификација со тело емоција и мисла а ти не си ниедно од нив... они се само алатки, компоненти во механизмот со кои располагаш...

За да бидеш секојпат во сегашноста значи да имаш фокус тука и сега... а за тоа мислам дека треба да имаш пред се способност да преживееш, да ја хендлаш реалноста на ниво на рефлекс... тогаш опсесивноста со телото се намалува.... и интуитивно живееш....

Шо ти мислиш, која е смислата на постоењето?

Kajgana Shop

На врв Bottom