Месојади (Carnivore Diet)

• Креатор на темата Креатор на темата VanillaSky
  • Време на започнување Време на започнување
Одите во крајности. Балансирана исхрана е секако најдобра ако станува муабет за здравјето. Се друго е борба за морал хајграунд.
Каков морал хајграунд, јас признавам љубоморен сум.
Де дај и ти слика да видиме шо се добива со таа умерена исхрана.

Каков морал хајграунд, јас признавам љубоморен сум.
Де дај и ти слика да видиме шо се добива со таа умерена исхрана.
Љубоморен на што? Се криете зад некои етички и морални вредности, а носите патики и користите телефони и компјутери произведени од експлоатирани деца. Лицемерно ми е мене. Неможе да бараш посебен третман само затоа што си веган.
Од утре јас ке одам бос и ќе барам тепих каде и да одам. Во име на децата од Тајван, ќе бидам следната скала во еволуцијата морално, етички, и ментално супериорен. Апсурд.

Љубоморен на што? Се криете зад некои етички и морални вредности, а носите патики и користите телефони и компјутери произведени од експлоатирани деца. Лицемерно ми е мене. Неможе да бараш посебен третман само затоа што си веган.
Од утре јас ке одам бос и ќе барам тепих каде и да одам. Во име на децата од Тајван, ќе бидам следната скала во еволуцијата морално, етички, и ментално супериорен. Апсурд.
Ти нешто читаш нешто не... од кај мене ме стави у вегани... јаас за сексипил праам муабет, види го на сликата, а ми пиша дека и алатот му е јак и сега чекам дикпик.
Дај и ти слика да те видиме со умерената па да знам за каква исхрана да се одлучам, станафф кјуриоус.

T.н. балансирана исхрана е најлошото можно решение. Се промовира консумација на многу преработена и нутритивно сиромашна храна, полна со шеќери како дел од т.н. баланс (на пример, интегрален леб, житарици) Најдобро е тие трајно да се исфрлат од исхраната.
Освен тоа, немаме сите иста толерантност кон одредени видови храна и само затоа што нешто во мејнстримот важи за здраво, не значи дека дејствува исто на сечиј организам.

Јас лично не терам некоја посебна диета. За мене балансирана исхрана не значи систем. Јадам скоро се, би пробал скоро се. Избегавам рафиниран шеќер, но тоа не значи дека незнам да се почестам чоколадо или сладолед.
Браво за спесименот погоре треба стварно труд за такви резултати за каков било тип на тело(екто, мезо, ендо). Не зборам за крвната слика.

Dobro jas go sfativ
Не туку ти воопшто немаше појма што значи омнивор и откако прогугла да видиш што значи сфати дека тресна глупост а глупо ти беше да признаеш па ја сврте дискусијата у друг правец. ;)

Не туку ти воопшто немаше појма што значи омнивор и откако прогугла да видиш што значи сфати дека тресна глупост а глупо ти беше да признаеш па ја сврте дискусијата у друг правец. ;)
Najverojatno. A vo koj pravec ja svrtiv vsusnost?

Последно уредено:
изгледа зависи од змијата, гледав еден каубоец како спрема rattlesnake потегаво месо од тоа здравје, како некој бразилски стек стоен 5 години у фрижидер

изгледа зависи од змијата, гледав еден каубоец како спрема rattlesnake потегаво месо од тоа здравје, како некој бразилски стек стоен 5 години у фрижидер

Kako ja spremas i koj del e...

Zmija ne se peci dolgo posto stanuva tegavo. Obicno malku pecenje ili supa

Кралевите на анегдотите и "мажественоста" debunked од истите анегдоти :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom