Месојади (Carnivore Diet)

• Креатор на темата Креатор на темата VanillaSky
  • Време на започнување Време на започнување
Тролаш или?
Ne.
Kolku sto proveriv sega ili ti gresno se imas izrazeno ili imas greska napraveno.
Omnivor e sestojad, a ne kako sto napisa ti isklucivo rastitelna hrana. Da ne mislese na toa deka ljugeto se herbivori slucajno sto pak si greska posto ne se.

Последно уредено:
И после 8 страни уште нема рецепт на темава :D

Овде може да споделуваме рецепти и искуства.

А освен 1-2 членови ниту искуства.

Браос и после пак ќе биди лутење оти „веганите“ не настапуваат секташки ;)

Немој така, ја оставив рецепт за чорба од мачка.... а еве сега барам добар рецепт за кучешко, фала му на чиф кук шо даде идеа, секој ден по еден рецепт со слика.

Немој така, ја оставив рецепт за чорба од мачка.... а еве сега барам добар рецепт за кучешко, фала му на чиф кук шо даде идеа, секој ден по еден рецепт со слика.
Не знам дали одобруваат љубителиве на животни месо од смок.
Повкусно мевце јас лично немам пробано.

Гуглај шо е сештојад.
Proguglav.
Poveli
.

Темата за Веган отворена за рецепти 60 страни гледам полна е со рецепти :D

Proguglav.
Poveli
.
Владе омнивор значи дека може да преживее и на растенија само и на животни само. Значи може да бира.

Темата за Веган отворена за рецепти 60 страни гледам полна е со рецепти :D
Ти не успеа во билдањето и се префрли во вегани а? :D

Дробење на зелка, марула, варење на грав/грашок/леќа, бучкуруш со сите заедно...тешки рецептури :D

Е тоа се мислам и јас често сум во изобилие од смокови кога кампирам или на риболов , ама незнам зошто ама не ми се тепа некако змија, едноставно кул ми се, од друга страна пак немам проблем со зајаци или други диви пилиња да заловам и зготвам. Баш се осеќам подобро ако уловам некоја риба или пак ако спиеме повеќе дена на риболов некој зајак да се улови отколку да јадам нешто спаковано од фабрика или плантажа. А смокот викаат дека сличен на пилешко бил.

Proguglav.
Poveli
.

На кратко можеш да преживееш и од животинска и растителна храна, не треба или мора да ги јадеш двете, со тоа што од втората во грото од ситуации ќе бидеш поздрав. Значи можеш а не мораш.

Признавам, не тргна темава во очекувана насока. :)
Знам дека овој начин на исхрана е далеку од мејнстримот и не ме чуди неверувањето па и осудувањето.
Пак ке кажам, не засегам никого лично. Само ми е чудно зошто е толку чудно да се поверува дека нешто поразлично од вообичаеното може да биде успешно.

На кратко можеш да преживееш и од животинска и растителна храна, не треба или мора да ги јадеш двете, со тоа што од втората во грото од ситуации ќе бидеш поздрав. Значи можеш а не мораш.
.... ама може да јадеш све. Значи сештојад. У право е! :LOL:

Признавам, не тргна темава во очекувана насока. :)
Знам дека овој начин на исхрана е далеку од мејнстримот и не ме чуди неверувањето па и осудувањето.
Пак ке кажам, не засегам никого лично. Само ми е чудно зошто е толку чудно да се поверува дека нешто поразлично од вообичаеното може да биде успешно.
Денес се сите прогресивни и без предрасуди, ама те судат уште недоискажан ;)

На краток период може да се користи оваа исхрана за постигнување на одредена цел, долгорочно не мислам дека е во ред.
Конкретно за диети и рекомпозиција не верувам дека може да и парира било која друга диета, за автоимуни не знам (искуството ми вика дека тешко тебе ако ја закачиш било која од овие, барем јас тие што ги познавам не се оправија ни со плант бејсд).

.... ама може да јадеш све. Значи сештојад. У право е! :LOL:

Зборуваме во контекст на тоа дека НЕ МОРА да јадеш животни, тоа се прави претежно заради вкус, традиција, навика, практичност, не за да преживееш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom