ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 140 67,3%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 13,9%

• Вкупно гласачи
    208
Ахам, значи се натегаш со мене цел ден дека ние од шарената сме мислеле само за свое добро а не за општо добро, а сега испадна дека не вредело воопшто да се протестира за општо добро? Не ти е проблемот тебе женска тоа. Премногу е очигледно дека паторот ти е непребол. Психопатот ако останеше на власт ќе почнеше и по куќи да ни упаѓа, она вика требало подобра опција да се чека...
Де бе, по куќи ќе ни упаѓа. Може Дарлинг, и уште многу други членови се симпатизери на Грујо, еве јас знам дека не сум, и не бев кога сите беа. Како што кажа Дарлинг, на Грујо му идеше крајот, само народот одбра опција која еве како не чинеше. Секој кој малку од малку можел да размислува повеќе од дадениот шаблон, знаеше дека ова ќе се случи. А ова со филозовиите, по куќи ќе ни влегувал, јас како што знам во тоа време еден куп луѓе јадеа гомна против него, како шо јадат и за Заев денес, но оние кои беа во државниот сектор, јбг, исто како и денес трпеа последици, но само затоа што се од сдс.

Секој кој малку од малку можел да размислува повеќе од дадениот шаблон, знаеше дека ова ќе се случи.
Ова е еден од најголемите проблеми у овие муабети. Сите мислиме со сегашната перспектива, дека било лесно предвидливо што ќе се деси уште од тогаш.
„Секој што размишљал, знаел што ќе се деси.“

Не, никој не може да знае што ќе се деси. Се вика hindsight bias. Луѓето мислат дека откако ќе се случат некои настани, тие биле предвидливи, а и они самите знаеле дека ќе се деси тоа. Најчесто грешат. Иднината у политички текови не може да ја предвидиш. Пробај, предвиди ги политичките настани следнава година и запиши го предвидувањето, објави го тука. Ќе видиш и самиот колку ќе биде акуративно за една година...

Де бе, по куќи ќе ни упаѓа. Може Дарлинг, и уште многу други членови се симпатизери на Грујо, еве јас знам дека не сум, и не бев кога сите беа. Како што кажа Дарлинг, на Грујо му идеше крајот, само народот одбра опција која еве како не чинеше. Секој кој малку од малку можел да размислува повеќе од дадениот шаблон, знаеше дека ова ќе се случи. А ова со филозовиите, по куќи ќе ни влегувал, јас како што знам во тоа време еден куп луѓе јадеа гомна против него, како шо јадат и за Заев денес, но оние кои беа во државниот сектор, јбг, исто како и денес трпеа последици, но само затоа што се од сдс.

Многу пати сум пишувал за ова и искрено не ми се повторува пак. Јас барем никогаш нема да заборавам какви се работи се правеа во грујово време. Период без преседан беше тоа. Може во Скопје не било толку изразено ама во помалите градови ако некој не беше негов поддржувач беше сметан за нула, за предавник, за нечовек.

Се работеше за режим кој беше споулавен од апсолутна власт и за кој немаше граница. Од година во година се случуваа бетер работи со кои демонстрираа моќ. Како човек да ги заборави изборите во Центар или криењето на убиство? Или тоа дека на бомбите се збореше за фрлање жени и деца во ендек?

Ова дека ќе почнеше да ни упаѓа по куќи секако не го мислев буквално. Но и сам виде на што е спремен еден таков режим за да не падне од власт. Па тие организираа упад во собранието, со намера да предизвикаат хаос во државата, па дури и граѓанска војна. Јас се кладам дека ако паторот останеше на власт се повеќе ќе читавме за неразјаснети убиства и самоубиства.

Darling e simpatizer na Grujo samo u necii vlazni sonista.

Ова е еден од најголемите проблеми у овие муабети. Сите мислиме со сегашната перспектива, дека било лесно предвидливо што ќе се деси уште од тогаш.

Не, никој не може да знае што ќе се деси. Се вика hindsight bias. Луѓето мислат дека откако ќе се случат некои настани, тие биле предвидливи, а и они самите знаеле дека ќе се деси тоа. Најчесто грешат. Иднината у политички текови не може да ја предвидиш. Пробај, предвиди ги политичките настани следнава година и запиши го предвидувањето, објави го тука. Ќе видиш и самиот колку ќе биде акуративно за една година...
Така е Тајлере пријателе мој драг, ама има мрачни сили и светли кои користат ЕСП техника и го вклучуваат 6-то сетило за точно да го осознаат текот на настаните уште пред тие да се случат.

Нешто за кое и ФБИ бил свесен, имал програма и сега го негира тоа, демек не дошле до соодветни докази, а уште го користат https://vault.fbi.gov/Extra-Sensory Perception, знам гледав на едно видео на YouTube...

Него знам дека ти со помош на Јога како што имаш зборено си свесен за тоа 6 сетило, и со окото наречено пинална жлезда лачиш ДМТ и одиш во димензии каде што времето не е линеарна константна и иднината и минатото се лесно достапни...

Признај дека му беше советник на Груевски но едно време те снема од 3-димензионалната реалност, тогаш Груки забега без твојата мудрост и се случи тоа што се случи...

Да, само што Заев сето она што го направи го кажуваше јавно на други места, не го криеше, само што народот падна на најефтини селски, пазарџиски лаги.

Како човек да ги заборави изборите во Центар или криењето на убиство?
Jas znam deka Zaev, zamenata na Gruevski odma zaboravi na ova.
Sto drugo zaboravi? A da, unistuvanjeto na zivotot na Tamara.
Автоматски споено мислење:

Го замислив... Изгледаше погрешно... I cannot unsee it. :(
guglaj cute kittens i isperi se.
Автоматски споено мислење:

Мора секогаш да има некоја надворешна сила што нѐ јебе сите, а тоа, за тебе, се шарените?
Ne, kakva nadvoresna sila?
Nema nikogas takvo nesto vo izborite na malite zemji.

Sharenite se vnatresna sila.

Да многу беше тешко да се предвиди дека Заев и СДС ќе бидат предавници и неспособни :D, не е како да имавме претходни примери како СДС владее и дека Заев е аболициран за криминал и е компетно прост човек. Не требаше воопшто да бидеш генијалец да го видиш истото. Тие што не сакаа да го видат истото , не го видоа само поради една работа СУЕТА.

СДС и НГО ботовите ве убедија дека ДПНЕ се сељачката партија, додека СДС се урбаната, интелектуална партија. И на база на таа суета од чиста омраза гласавте за Заев за да ги тргнете сељаците и вие бањатите да си ги заземете вашите "природни позиции" во општеството. Ама еве сега 5 години поминаа и бројот на сељаци во власта е поголем од кога било, не само тоа туку и најниски криминалци,џепароши,курви и шверцери се намножија во владата и сите институции, па сега ајде да плачеме како ете не можеше да се знае.Доволно од вашиот сој нажалост познавам лично и кој е вашиот најголем комплекс, "елитизмот" и вашата умисленост како сте подобри од небањатите маси.

Да бидеш против Груевски, МИЈАЛКОВ и ДПНЕ е сосема и комплетно различно од тоа и да гласаш за Заев и тогаш и денес. Да мислиш дека може да дојде подобро утре ако замениш корумпирани политичари со неспособни веле-предавници е дефиниција на лудост.

Многу пати сум пишувал за ова и искрено не ми се повторува пак. Јас барем никогаш нема да заборавам какви се работи се правеа во грујово време. Период без преседан беше тоа. Може во Скопје не било толку изразено ама во помалите градови ако некој не беше негов поддржувач беше сметан за нула, за предавник, за нечовек.

Се работеше за режим кој беше споулавен од апсолутна власт и за кој немаше граница. Од година во година се случуваа бетер работи со кои демонстрираа моќ. Како човек да ги заборави изборите во Центар или криењето на убиство? Или тоа дека на бомбите се збореше за фрлање жени и деца во ендек?

Ова дека ќе почнеше да ни упаѓа по куќи секако не го мислев буквално. Но и сам виде на што е спремен еден таков режим за да не падне од власт. Па тие организираа упад во собранието, со намера да предизвикаат хаос во државата, па дури и граѓанска војна. Јас се кладам дека ако паторот останеше на власт се повеќе ќе читавме за неразјаснети убиства и самоубиства.
Јас останувам на она што го кажа Дарлин а ја го повторив пред малку, времето на Грујо беше поминато, ќе паднеше и без да ни се случи ова силување на државата. Како и за кој временски период ќе се случеше тоа, дали ќе си поднесеше оставка или ЕБР ќе почнеше да пука по мене и тебе кога ќе протестиравме како млади луѓе, не знам, но крајот му беше дојден, исто како што му е дојден крајот и на овој сега. Но се останува до нас и до нашата свест, еве сега ти наместо да ја критикуваш власта ти остануваш доследен на таа теза дека минатата влада не чинела, а оваа не ја спомнуваш, со што по ништо не те прави различен од тие против кои си се борел пред 6, 7 години.

Јас останувам на она што го кажа Дарлин а ја го повторив пред малку, времето на Грујо беше поминато, ќе паднеше и без да ни се случи ова силување на државата. Како и за кој временски период ќе се случеше тоа, дали ќе си поднесеше оставка или ЕБР ќе почнеше да пука по мене и тебе кога ќе протестиравме како млади луѓе, не знам, но крајот му беше дојден, исто како што му е дојден крајот и на овој сега. Но се останува до нас и до нашата свест, еве сега ти наместо да ја критикуваш власта ти остануваш доследен на таа теза дека минатата влада не чинела, а оваа не ја спомнуваш, со што по ништо не те прави различен од тие против кои си се борел пред 6, 7 години.

Ne deka ovaa vlast bukvalno mizi na toa sho Albanci od DUI tepaat policajki i ostanati kriminalni dela, im vleguva doma na pratenici da im se zakanuva da glasaat za odredeni zakoni, gruevski koa go pravese toa istoto bese poloso!

Настрана демагогии и релативизации, се тоа држи вода, така беше и затоа ете „режимот“ падна.
Ако на некој му беше исклучиво тоа целта, во тој случај, честитки, си ја остварил. Меѓутоа, од она на што јас барем се сеќавам во тие „револуционерни“ времиња се зборуваше и за некакви повисоки идеали освен нели, рушењето на Грујо. Мислам на она враќање на правната држава, мерит систем, ревизии, бројчаници...
Прашањето ми е: Што тоа подобро се смени денес, од тоа што беше во времето на Грујо?
Дали вие кои што бевте учесници во т.н „шарена револуција“ сте задоволни од постигнатото до сега? Дали вашите очекувања се остварија, ако не целосно, барем делумно?
Може ли некој да ми даде одговор, да исцрта една паралела тогаш - сега, и да каже кои се суштинските разлики денес во однос на она што беше порано? Како напреднавме и дали? Во кои сегменти денес се живее подобро од тогаш?

Сега е уште полошо. Неџат Јовановиќ и двоецот Дерала/Сарачини те обележуваат.

Кој одговараше за сите криминали?
Оти не отиде да протестираш со шарените кога црпко сам се назначи за претседател на реформи во судство? Оти не протестираше за застарувањето на предметите
А за гнасната сечена снимка за Мартин Нешковски се надевам ќе ги стигне некоја правда барем пр тимот шо се одлучил да фаќа поени на ова:

Еве ти уште една бомба за мешање во судство

Ами ова, замисли каков флешмоб и герила акција ќе имаа невладиниве пред куќа на гвујо

Исто, не видов протест против Оливер кога му избега Гвујо? Не видов протест пајакот кога ја нападна полицајката?
Не видов шарените да пишуваат статуси со потсмевање кога си збореше со Грета Тунберг и Столтенберг. Ами македонци шо се пишуваа љоптури за државна работа, истото од времето на гвујо.
Овие глупости од прва шо мк текнуваат, без да спомнеме договори и меѓународна политика.

И ја сум бил директно оштетен во тие 10 години, ама овие во одвадај 3 и пол години се надградија уште латас некој им фали за да речам милион паѕи се полоши

Последно уредено:
I uste nesto pred nekoj da si fantazira deka sum nekakov simpatizer na Gruevski, iako ne iznesuvam licni informacii na forumov.
Vo negovo vreme, negovite insprektori ispozatvorija pola dukjani i mali biznisi niz Veles, mozat velesani na forumov da go potvrdat toa, toj period 2008 do nekade 2013 kolku bese za nikade gradot. Iako, poslendive 4 godini se definitivno konkurencija.
I nasiot dukjan go zatvorija, nasata egzistencija.

Taka da, ne mi idete tuka kolku vi bil uzasen zivotot pod Gruevski oti vi bilo strav da vi dojdat doma oti ste napisale status na fb.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom