volare_g
Nediplomiran i nedokvakan
- Член од
- 28 февруари 2014
- Мислења
- 832
- Поени од реакции
- 2.157
Ovie od videoteka gi zimav demek za tatko mi i cico mi
))))))Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ovie od videoteka gi zimav demek za tatko mi i cico mi
))))))
Jas bev kaj drugar vo kuka pred nekoj den podno so kotel na struja 12kw znaci kotel na struja ne toplinska pumpa bez izolacija cigla nadvor so pvc rehau geneo so 3 stakla. Okolu 115kvadrati e toj sprat na prizemje gore ne se gree i bese taman toplo epten prijatno da se sedi po shorcevi u dva prozori im se non stop otvoreni na kip.smetka za struja smeski 2500den pa sea ti vidi.i ne se gasi 24/7raboti kotelot.samo koga ke stavas ke si stavis rehau sistem za podno creva i toj strioporot.....crevata metro gi zemal 110den mislam 800metra ima staveno za taa kvadratura.a so toplinska pumpa uste poeftino ke e mesecnata smetka.Дечки да сподели некој искуство за топлотни пумпи, инвестиција и месечна потрошувачка. Моментално сум во фаза на реновирање на спрат од куќа околу 70м2 и сакам да ставам подно греење. Надворешните ѕидови и таваните ги обложувам со гипс картон и 5цм тервол. Нови PVC прозори. Топлотната пумпа исклучиво би ја користел за подното греење
Поздрав
Автоматски споено мислење:
Дечки да сподели некој искуство за топлотни пумпи, инвестиција и месечна потрошувачка. Моментално сум во фаза на реновирање на спрат од куќа околу 70м2 и сакам да ставам подно греење. Надворешните ѕидови и таваните ги обложувам со гипс картон и 5цм тервол. Нови PVC прозори. Топлотната пумпа исклучиво би ја користел за подното греење
Поздрав
I ja ne veruvav ama ete tolki e plus KOTEL na struja 12kw e klima-pumpa. Vo tie 2500 mu e cela smetka isto i boljerot e kombiniran se gree od vodata na kotelot.
Нешто не штима овде. 2500 денари ќе потроши котелот за 35 часа активна работа. Плус во сметката има и други потрошувачи. Излегува дека котелот работел само еден ден.Jas bev kaj drugar vo kuka pred nekoj den podno so kotel na struja 12kw znaci kotel na struja ne toplinska pumpa bez izolacija cigla nadvor so pvc rehau geneo so 3 stakla. Okolu 115kvadrati e toj sprat na prizemje gore ne se gree i bese taman toplo epten prijatno da se sedi po shorcevi u dva prozori im se non stop otvoreni na kip.smetka za struja smeski 2500den pa sea ti vidi.i ne se gasi 24/7raboti kotelot.samo koga ke stavas ke si stavis rehau sistem za podno creva i toj strioporot.....crevata metro gi zemal 110den mislam 800metra ima staveno za taa kvadratura.a so toplinska pumpa uste poeftino ke e mesecnata smetka.

Дечки да сподели некој искуство за топлотни пумпи, инвестиција и месечна потрошувачка. Моментално сум во фаза на реновирање на спрат од куќа околу 70м2 и сакам да ставам подно греење. Надворешните ѕидови и таваните ги обложувам со гипс картон и 5цм тервол. Нови PVC прозори. Топлотната пумпа исклучиво би ја користел за подното греење

Болдираното удира на очи. Нешто не е во ред.2. Ќе поставиш дополнителна тежина на плочата. 0,05цм (дебелина на кошулица) * 70м2 =3,5м3. Со некоја тежина од 700кг/м3 ова ти се скоро дополнителни 2,5 тони оптеретување на плочата.
Да,јас мислам преку два тони кубниот метар е.Болдираното удира на очи. Нешто не е во ред.