Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
ОК де, и да нема веќе филмови со Џони Деп (ете, исклучи го Rango), сеедно е зашто не се тргнати заради Џони Деп, и плус, освен The Rum Diaries, не се тргнати сега. Ете, дополнителна информација - 2 филма со Џони Деп ќе бидат поставени на Нетфликс во јануари. Ме разбра сега?

Оваа ,,информација" многу потсетува на таканаречените ,,вести" кај нас - еден објавува погрешно инфо, преземаат 1000 други, се шири вирално, и луѓето почнуваат да ја сметаат за факт... А нема врска. Пред некоја година во Волково пронајдоа тело во некоја нива. Објавил еден портал, copy-paste направил втор на целата вест, третиот портал сакал да изгледа пооригинално, дека сам ја нашол веста, ама наместо Волково напишал Визбегово... По него, уште 30 портали ја објавија веста за пронајденото тело во нива во Визбегово. :tapp:

Не се два него еден ке биде објавен во јануари и тоа Гилберт , кој ако отвориш УС нетфликс ке видиш дека тие што стигаат следната недела го нема на листата кај Нетфликс за следна недела, а го има тука објавено тука https://www.whats-on-netflix.com/coming-soon/whats-coming-to-netflix-in-january-2021-12-29/

И веста е уште пред 20 дена на редит објавено како одеднаш магично исчезнале филмовите на Деп,ама нашиве сега објавиле.
Еве го 1 јануари за 2 дена ке видиме дали ке се појави или не, што чисто сумљам дека ке биде објавен.

1609334973705.png

Не се два него еден ке биде објавен во јануари и тоа Гилберт , кој ако отвориш УС нетфликс ке видиш дека тие што стигаат следната недела го нема на листата кај Нетфликс за следна недела, а го има тука објавено тука https://www.whats-on-netflix.com/coming-soon/whats-coming-to-netflix-in-january-2021-12-29/

И веста е уште пред 20 дена на редит објавено како одеднаш магично исчезнале филмовите на Деп,ама нашиве сега објавиле.
Еве го 1 јануари за 2 дена ке видиме дали ке се појави или не, што чисто сумљам дека ке биде објавен.

Прегледај го приврзокот 279236
ОК, ај, во право си, му кројат завера на Џони Деп, греота човекот, Нетфликс фашисти...

Случајно го пуштив Phone Both, обичен али ептен јако филмче е, гледам режисер Џоел Шумахер кој умрел летоска на 80 годишна возраст од рак.
Сеа го пуштив Falling down со Мајкл Даглас сум го гледал како копиљ на видео касета

RIP
Два многу јаки филма, посебно Falling Down.

Ajde potkrepi go so fakti, 20% disipacija pri pretvaranje na AC vo DC so čoper ispravuvači e epten preterano. Ladilnicite se za driver trabzistorite, no toa e druga prikazna. Znači čekam da potvrdiš gubenje na 20% el. energija pri konverzija od naizmenična vo istosmerna struja.
Pa i smiot ti vo tvoite poranesni postovi koga sporeduvase AC-so DC pri soredba na inverter i on of klima kaza deka se gubelo pri konvektiranjeto ,i kaza deka i samite proizvoditeli ko zmija noze,go kriele podatokot so kolkava efikasnost e samoto konvertiranje.Pa sega velis deka e samo 2%.E sega neznam so te natera naednas da go smenis mislenjeto.Pa ako se samo 2% zar treba da e tolku strasno.ne e strasno ic.A ako sakas da proveris kolkava e zagubata,vidi konvektori i,ima razni firmi pobaraj,i od AC-DC i od DC-AC, i na niv vo zavisnos od kvalitetot,ima razlisna efikasnost,prema cenata.Ke Vidis deka efikasnosa mu e od 80% pa nagorore.

Ja potseti se so si pisuval porano,preteraj nazad,pred edno 5-6 godini,da ne baram nanazad.
Автоматски споено мислење:

Ajde potkrepi go so fakti, 20% disipacija pri pretvaranje na AC vo DC so čoper ispravuvači e epten preterano. Ladilnicite se za driver trabzistorite, no toa e druga prikazna. Znači čekam da potvrdiš gubenje na 20% el. energija pri konverzija od naizmenična vo istosmerna struja.
EVETI NABRZINA NAJDOV EDEN KONVEKTOR OD DC-AC efikasnost 85-90%
Автоматски споено мислење:

Suzumi16 ima 2 brzini na najako 730m3 i 758m3/h izduv so Hi-Power,na eurovent e merena so 730m3(vidi Atach) i toa e za Alekso e Nominala hahaha
Прегледај го приврзокот 198339
ili znaci deka Alekso zbori za samo 28m3 razlika vo izduv koja so nekoe cudo ke dade ogromna razlika u kapacitet....nema sansi, mora i potrosuvackata da e zgolemena sto se gleda od grafikot najdole najdesnata kolona ima zgolemen kapacitet na racun na zgolemen Input/potrosnja, ili na -10 Inputot e 1,12kw bez a 1,45Kw so Hi-Power.

Taka da Bratko, toj film brzo ladenje/greenje samo so 28m3 ne ti proagja bez zgolemeni rotacii na kompresorot -PAM...eve da naucis nesto
Прегледај го приврзокот 198342Прегледај го приврзокот 198344
Прегледај го приврзокот 198337
Znaci Hi-Power kopceto sluzi da se dobie vo vreme za brzo postiganje Temperatura, no kratko trae vremenski(10~20min) i toa ti e najdesnata kolona vo tabelata za kapaciteti no kratko ke ja vidis, i na test vo laboratorija samo moze da dade negativen rezultat HiPowerot zasto ke pregreva kompresorot a testot tamu trae najmalce 70min do 3 casa i kako sto na testot ne se gree prostorija za da se postigne nekoja Temperatura(kako kaj tebe doma) pa se iskljuci HiPower toj celo vreme bi rabotel i bi go vrtel kompresorot na maksimum sto ke javi bezbroj pali-gasi na testot pa kapacitetot na kraj ke iskoci i pomal od onoj vo srednata kolona (za tebe nominalata) koj e i najblizok do onie podatoci na Event.
A i prasaj se zasto toj maximalen Input kako stanuva poladno e sve pomal i pomal na -15C e edvaj 1kw ili 1,3Kw....mozda mu treba ladenje na kompresorcevo na ladno ;)
Прегледај го приврзокот 198340
Прегледај го приврзокот 198345
Eve podatoci za mojava TOSHIBA Suzumi 16, od pred 10 godini
-vnatresna RAS 16SKV2-E
-nadvoresna RAS 16SAV2-E
Greenje 5,5kw mah 6,9 na 7c
Ladenje 4,5kw ,deklarirana kako 4,5
Kolicina na freon 1,1kg R-410
Tezina 39 kg nadvoresna
Maksimum na -7c 4,26kw so vkluceno turbo kopce,rabori neograniceno ako e na negativni temperaturi
Kompresor dvoen cilinder rotacionen 14cm3
Zadoboluva uspesno 40 m2 izoliran prrostor vo Bitola
-izdrzliva kako magarica
- dama vo prostorot
- izduv na zmej
- ekonomicna
- prava domakinka

Последно уредено:
Не знам дали е за тука,прв пат сум у овие теми али морам да прашам за Расел Кроу, му била ли киднапирана фамилијата за да ја прифати улогата у Unhinged?Каква бламажа за таков еден врвен актер,срамота

Не знам дали е за тука,прв пат сум у овие теми али морам да прашам за Расел Кроу, му била ли киднапирана фамилијата за да ја прифати улогата у Unhinged?Каква бламажа за таков еден врвен актер,срамота
Баш мислам дека добро изглуми во таа улога,неможе сите филмови да му бидат филмски класици и одобрени од филмските критичари.
Многу полоша улога и филм беше новата Мумија со Том Круз.

Расел Кроу е мадафака во секоја улога. Unhinged, не е ремек дело, али држи некој просек.

Се погоди еден период, ваљда ноември, да глуми во секој втор филм што го гледав, улогите различни, жанр различен, човекот е секаде исклучиво природен во глумата. Имам new-found респект за него ко актер, дефинитивно.

Како успеавте само муабетот да го свртите,алал нека ви е.Од како се нафатил у таков глуп филм да глуми,се сврте како глумел у филмот.Па фала богу дека е глумец пар екселанс и дека у секој филм глуми маестрално

Како успеавте само муабетот да го свртите,алал нека ви е.Од како се нафатил у таков глуп филм да глуми,се сврте како глумел у филмот.Па фала богу дека е глумец пар екселанс и дека у секој филм глуми маестрално

Ок. Што ти беше толку глуп филмот?

Ок. Што ти беше толку глуп филмот?
За мали деца филм,како да ти објаснам дури не знам од што е глуп.Да не глумеше Расел Кроу у него,не верувам дека некој би го догледал

За мали деца филм,како да ти објаснам дури не знам од што е глуп.Да не глумеше Расел Кроу у него,не верувам дека некој би го догледал

Баш не е за мали деца.
Просечна акција, што не значи дека неговата улога не му била предизвикувачка и интересна. Мене ми беше бар. Ваљда и тој затоа се има нафатено.

На Расел Кроу жена му сакала можда нове ципеле, ново ауто, и Расел Кроу видел не видел си вика да не се разведувам боље да глумам у филмов.

Кога сме веќе кај Расел, гледајте го Ромпер Стомпер, еден од подобрите негови филмови, и тоа баш на почеток на кариера му е правен.

Глумата на Расел Кроу беше единственото нешто вредно за споменување во тој филм. Сценариото беше крајно аматерско и ко што кажа Наќо, да не беше Расел туку некој друг лик, тешко дека би го догледал филмот.

Ѕверски изглуми психопат, само што причината зошто е таков и зошто почна одмазда беше банална исто ко на улица да погледнеш некој лик најнормално и он да ти рече што ме гледаш и да почне да те мава со лопата. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom