Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    726
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.170
Поени од реакции
5.821
vo nekolku navrati sum bil vo ukraina i retko ke najdes ukrainec bez rusko poteklo koj bi sakal ukraine da se zblizi so rusija na smetka na zblizuvanje kon zapadot/EU. svesni se ukraincite za site politiki na zapadot, sepak ljugeto dolgorocno podobruvanje na standardot gledaat samo preku EU. ne kazuvam deka taja nadez e opravdana, ama toa im e mislenjeto. ustvari e slicno kako vo makedonija. i kaj nas site znaat kako ne dupea so decenii za da smenime ime itn. sepak ako prasas 100 ljuge na ulica dali sakaat otkazuvanje od EU za zblizuvanje so rusija/kina mnogu jasno e za sto ke bide mnozinstvoto. ne deka ljugeto veruvaat deka nesto drasticno ke se smeni vo samata drzava, ama go sakaat EU pasosot za da mozat polesno da se iselat.

inaku rusija realno si go doutepa rejtingot so se sto se sluci poslednite godini. opravdano ili ne toa so krim, no sekoj ukrainec tvrdi deka ekonomskata mizerija e i rezultat na konflinktot so rusija. mada realno za rusija verojatno nemase druga opcija, mozea bez otpor da gi pustat ukraincite da trgnat kon zapad, no so toa vo vozvrat ke dobija samo simpatija kaj ukraincite, no nisto sto se broi (politicki gledano).

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
Само во Украина имам видено во продавница тоалетна хартија со ликот на Путин :D
Ова веројатно кажува нешто ...

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
Само во Украина имам видено во продавница тоалетна хартија со ликот на Путин :D
Ова веројатно кажува нешто ...
Тоа кажува дека има многу шарени будали како овдешните или пак наметнато од соросоиди олигарси

Sent from my Samsung Note 10+ 5G using Tapatalk

Член од
8 октомври 2009
Мислења
777
Поени од реакции
383
Тоа кажува дека има многу шарени будали како овдешните или пак наметнато од соросоиди олигарси

Sent from my Samsung Note 10+ 5G using Tapatalk
Не ти се верува дека Украинците го мразат Путин (иако им окупира територија голема колку Македонија)???
Плус на уште огромна територија во Украина неколку години се води војна меѓу државата и руските сепаратисти поддржани од Русија.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.922
Не ти се верува дека Украинците го мразат Путин (иако им окупира територија голема колку Македонија)???
Плус на уште огромна територија во Украина неколку години се води војна меѓу државата и руските сепаратисти поддржани од Русија.
Знам ,истото како овде во МК

Sent from my SM-N986U using Tapatalk

Член од
24 април 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
12.340
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.637
Поени од реакции
42.178
Најверојатно со амин од другарот Јосиф и неговото татино синче Хантер, од 2014 година па наваму имаат богата и здрава крава за молзење со седиште во Киев.
пиши го убаво Бајден Робинет Јосиф џуниор, да знаат луѓево да го го помешаат со Висарионович Јосиф Сталин.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.163
Поени од реакции
22.742
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.637
Поени од реакции
42.178
А шо треба да праат? Им го анектираа Крим, и им направија замрзнат конфликт на источната граница.

Да, малку е логично дека нема да ги сакаат.
немаше никој да им анектира ништо ако не го тргнаа претседателот бесправно. Тоа што се деси беше само ланчана реакција.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
немаше никој да им анектира ништо ако не го тргнаа претседателот бесправно. Тоа што се деси беше само ланчана реакција.
Арно де. Сега Украина ја мрази Русија и сака натовски оружје. Исто тоа е ланчана реакција.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.637
Поени од реакции
42.178
Арно де. Сега Украина ја мрази Русија и сака натовски оружје. Исто тоа е ланчана реакција.
што натовски оружја ќе им дадат освен џавелини и стингери, а и тие коштаат цело богатство. Русите цела палета блокатори имаат за електроник ворфер, можат да му го исклучат и компјутерот на зеленски ако сакаат, а не пак неколку ручни бацачи.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.940
Поени од реакции
12.340
Е па не е арно, кога двајца се караат третиот користи, Украинците требаше да бидат попаметни и позрели во 2014 година, редовни претседателски избори требаше да се одржат во Украина во мај 2015 и слободно ќе можеа да се ослободат од својот фер и демократски избран претседател на фер и демократски избори.

Еве Македонците направија така во декември 2016 и од тогаш блескаме, немаме ниту простор, ниту време за да уживаме во блескавите плодови, нешто слично како што рекол јапонскиот император Хирохито после почетокот на јапонската инвазија на Кина во 1937 година:

" Плодовите на победата премногу брзо се превртуваат во нашите усти " .

Вака Украинците ќе плаќаат за туѓо оружје и муниција со која ќе се убиваат со своите руски браќа, а истовремено ќе ги полнат џебовите на туѓи воени индустриски комплекси.

Kajgana Shop

На врв Bottom