- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 6.972
- Поени од реакции
- 9.597
Неdo tolku se slabi slovacite?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Неdo tolku se slabi slovacite?
Највероватно мислиш на arbitrage betting? Многу тешко скоро и невозможно е во денешно време кога сите онлајн кладилници имаат информаци,пристап и се складни горе долу едни со други да профитираш, палеше тоа пред 10 и повеќе години ама сега претешко, требаш да имаш акаунт на премногу кладилници па дури и некој софтвер за споредба на истите, не верувам некој во МК да заработува на тој начин, имам начекано на твитер по некој ама џабе не се испалќа замарањето, треба да висиш по цел ден на ПЦ и да ги собираш трошките.Некој да сподели искуство од value betting (rebel betting) ако има таков?
Има и друг производ - Value Betting (во принцип коефициенти кои се со одличен value односно реално треба да бидат пониски него што се)Највероватно мислиш на arbitrage betting? Многу тешко скоро и невозможно е во денешно време кога сите онлајн кладилници имаат информаци,пристап и се складни горе долу едни со други да профитираш, палеше тоа пред 10 и повеќе години ама сега претешко, требаш да имаш акаунт на премногу кладилници па дури и некој софтвер за споредба на истите, не верувам некој во МК да заработува на тој начин, имам начекано на твитер по некој ама џабе не се испалќа замарањето, треба да висиш по цел ден на ПЦ и да ги собираш трошките.
Value Betting е основата на профитабилно кладење и то е кога играш натпревари за кој сметаш поставениот коефициент има поголема вредност од шансата за тоа да се случи, ама знајш и сам колку е то тешко нели? На топ лигите во фудбал,нба и нфл е претешко да најш вредност, букмејкерите секогаш ке се чекор пред тебе, тоа едино на поанонимни спортови и лиги каде што би имал некој информации пред да почнат да се менуваат коефициентите...Има и друг производ - Value Betting (во принцип коефициенти кои се со одличен value односно реално треба да бидат пониски него што се)
Со тие 15% данок што ги имаме, не верувам да имаме Value Bets.Има и друг производ - Value Betting (во принцип коефициенти кои се со одличен value односно реално треба да бидат пониски него што се)
Не е исто со арбитражното.Највероватно мислиш на arbitrage betting? Многу тешко скоро и невозможно е во денешно време кога сите онлајн кладилници имаат информаци,пристап и се складни горе долу едни со други да профитираш, палеше тоа пред 10 и повеќе години ама сега претешко, требаш да имаш акаунт на премногу кладилници па дури и некој софтвер за споредба на истите, не верувам некој во МК да заработува на тој начин, имам начекано на твитер по некој ама џабе не се испалќа замарањето, треба да висиш по цел ден на ПЦ и да ги собираш трошките.
Тоа што те интересира е речиси невозможно со данокот. Јас имам играно вакво нешто на пинакл и бетмаратон иако е зезнато.Има и друг производ - Value Betting (во принцип коефициенти кои се со одличен value односно реално треба да бидат пониски него што се)
Се наоѓаат вакви натпревари, не дека не.Value bet bese be i Arsenal - Celzi 3+ 2 kvota u zlatna..
Има и друг производ - Value Betting (во принцип коефициенти кои се со одличен value односно реално треба да бидат пониски него што се)
na koja osnova procenuvas deka nekoj bet ima value? po oset/intuicija ili spored nekoj model?Не е исто со арбитражното.
Тоа што те интересира е речиси невозможно со данокот. Јас имам играно вакво нешто на пинакл и бетмаратон иако е зезнато.
Пример игра Манчестер со Арсенал, реално шансата да тепа Јунајтед е околу 50% (ова по твоја процена), букмејкерите по некоја случајност му даваат 2.5 коеф што значи го процениле дека е шансата 40% (100/коеф) и овој коеф во дадената ситуација е value т.е кладилницата го проценила полошо од некои пореални очекувања.
Е сеа кај иди тешкото: емотивниот дел мора да го исфрлиш 100% и нема кладење оти повеќе ти се допаѓа клубот, лоша процена, данок кој секој коеф го прави да нема вредност за синл.
Последнава недела фатив неколку вакви типови, една беше Alaves vs Eibar 2.2 коеф за ГГ (1.9 по моја процена гледано на тековна форма), Montpellier vs Lille 3+ 2.3 не требаше да е повисок од 2 коеф бидејќи имаат солиден напад и двете екипи.
Финтата е треба да се замараш многу и да си доста во тек, солидни коеф на голови се наоѓаат втора лига Франција (Оксер ги фатив Т1/Т2 два пати со value коеф), Англија Чемпионшип(Brentford, Reading, Blackburn), Португалија и тн.
Исто може во живо да се фатат вакви коеф оти немаат баш време да корегираат, јас обично играм во живо ако сум дома (после 60та мин ако нема паднато гол знае да биде и над 2.5 (денес Академика 73 мин ја уплатив да даде гол на 3.75, беше 2:0, напаѓаа како луди и гостите се во суштина подобар клуб, да бидам искрен очекував и да израмнат до крај ама јбг ги преценив).
Јас лично по моја интуиција и анализа, т.е читам инфо за тимови/мечови што ми фатиле око, ретко имам време да гледам цели натпревари и согласно нивните статистики оформувам колку треба според мене да биде коеф и споредувам колку е даден од самата кладилница.na koja osnova procenuvas deka nekoj bet ima value? po oset/intuicija ili spored nekoj model?
i da imas value/edge na tie sto gi igras, ti treba golem broj uplati, za tvojot edge/value da dojde do izraz, posto moze da imas periodi so dobra i losha serija na betovi.
ova e vekje povekje kako investiranje, odkolku klasika pravenje tiketi.