Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Ботко....од Ошо-ловер да не речам Ошо-овца се направи телетабис-ловер. Се удвара на хепта, ајде срцка на кафе, па ако сум добар ќе ми пуштиш и вода во базенот да пливам. Пред 10 г трчеше да ми стави лајк на форумов, ајде Гурџи да пиеме кафе во Венеција, а кога му кажав дека на Сан Марко кафето е 4е света фати...абе цепање...
Изгледал 2 филма од Брус Ли и сега се прави самурај овде...можам да го замислам ако гледа филм од Чак Норис што ќе направи...
Добро, морам и комплименти да му направам,....го стави ипси во џеп...свака част..
Знам од која секта си.....не си атеист, само си млад...
Даваш по некој гол, мора да ти признаам, ама ги шутна и у аут. Не си толку слаб како порано, си подобрил техники. Ама малку ќе се разбудиш и пак заспиваш. Ја пред десет години сум го плукал Ошо! Сега ми е симпатичен, посебно кога видов како ја подбра таа Шила. Јас сум Ричард Докинс тип на скептик. Све е еволуција и гени, Гурџи е преварант! Само физика, хемија и биологија. Школа Савле и Ставрогин! За нас, сите вие, телетабиси, ошовисти, гурџевисти, рисјани, муслимани итн. сте луѓе во заблуда кои фантазираат, неможејќи да се соочат со реалноста!!!!!
Па затоа им требаат бајки, да се соочат со суровата реалност и да мислат дека се магионичари и гуруа. Гурџи, ти стар и помудар, ама уште на погрешниот пат!

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Даваш по некој гол, мора да ти признаам, ама ги шутна и у аут. Не си толку слаб како порано, си подобрил техники. Ама малку ќе се разбудиш и пак заспиваш. Ја пред десет години сум го плукал Ошо! Сега ми е симпатичен, посебно кога видов како ја подбра таа Шила. Јас сум Ричард Докинс тип на скептик. Све е еволуција и гени, Гурџи е преварант! Само физика, хемија и биологија. Школа Савле и Ставрогин! За нас, сите вие, телетабиси, ошовисти, гурџевисти, рисјани, муслимани итн. сте луѓе во заблуда кои фантазираат, неможејќи да се соочат со реалноста!!!!!
Па затоа им требаат бајки, да се соочат со суровата реалност и да мислат дека се магионичари и гуруа. Гурџи, ти стар и помудар, ама уште на погрешниот пат!
Не какај...знаеш дека 4-от пат е реалност...и стои со двете нозе на земјата...само кој да го применува...без да оди да прави ордевери и секс на гробишта....
Заборави математика и музика...тамо се најголемите тајни на универзумот...

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Не какај...знаеш дека 4-от пат е реалност...и стои со двете нозе на земјата...само кој да го применува...без да оди да прави ордевери и секс на гробишта....
Сексот на гробишта и стапчињата за магии им се забава на деца, причини за давање мистика и притаеност. Неам проблем јас со четвртиот пат, добар е. Тајната е што трите други го прават четвртиот. ;)

H

Hyperion VI

Гостин
Е да си го ставиш прстот на чело,или 2во анус:)
QR по чело = јајце на око .
Што сакаш од сите нас,која е твојата волја?
Уште не можам да сфатам,како некои авторитети ме споредуваа со овој,на почетокот кога влегов на форумов ????????

Последно уредено:
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Уште не можам да сфатам,како некои авторитети ме споредуваа со овој,на почетокот кога влегов на форумов ????????
Гурџиев е срце, најозбилно. Не го сфаќај озбилно пошо се зеза.
Ролплеја, Гурџи е персона, не е вистинскиот лик што седи зад тастатурата. :)
„Гурџиев" е стариот пијан кунг фу мајстор што ти јаде гомна у некој ретро кинески филм.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265
Ама за книгите класа А и не бев толку грешка.
Исто како и што "Куранот" е оригинален само на арапски,
така и Книгите класа А се оригинал само на "Шекспировски англиски".
Сѐ друго е само превод.
Нема одмор од ова овде...
Неточно во врска со A.'.A.'. Изданијата во Класа А и преводите. Не знам од каде тоа дека преводите се нешто помалку од оригиналот, посебно ако се преведуваат од луѓе кои се иницијанти кои го прифатиле Законот на Телема.

Сигурно мислиш на ова:

Класа “A” (кои се всушност Светите Книги на Телемата) се состои од книги во кои не смее да се промени ниту обликот на една буква: односно, тие го претставуваат исказот на еден Адепт целосно од онаа страна на критицизмот на дури и Видливиот Водач на Организацијата.“
-
Свети книги на Телема, A.'.A.'. Publication, Class A

И од тука судиш како што судиш во врска со сето ова .... :)

H

Hyperion VI

Гостин
Гурџиев е срце, најозбилно. Не го сфаќај озбилно пошо се зеза.
Ролплеја, Гурџи е персона, не е вистинскиот лик што седи зад тастатурата. :)
Он е стариот пијан кунг фу мајстор што ти јаде гомна у некој ретро кинески филм.
Па и ја го поштуем,ова се само одблици на магнетизираната интерференција на спектралните нијансирања,кон обоеноста,на колоритот при цртањето ;)
Автоматски споено мислење:

Нема одмор од ова овде...
Неточно во врска со A.'.A.'. Изданијата во Класа А и преводите. Не знам од каде тоа дека преводите се нешто помалку од оригиналот, посебно ако се преведуваат од луѓе кои се иницијанти кои го прифатиле Законот на Телема.

Сигурно мислиш на ова:

Класа “A” (кои се всушност Светите Книги на Телемата) се состои од книги во кои не смее да се промени ниту обликот на една буква: односно, тие го претставуваат исказот на еден Адепт целосно од онаа страна на критицизмот на дури и Видливиот Водач на Организацијата.“
-
Свети книги на Телема, A.'.A.'. Publication, Class A

И од тука судиш како што судиш во врска со сето ова .... :)
Епа Адет,Адепт мислев,па и ти ако толку сакаш да ме контраш,дај им ги српските верзии на светите книги на децата,па после англиските.

Последно уредено:
H

Hyperion VI

Гостин
Моето ниво на езотеричар и проучувач на окултните науки јас си го постигнав со,работа и наука.
Не сум јас некој ебиветер штом имам храброст да се спротивставам ,дури и на најјаките пример.
Хепта и другите "Bodymasters" ,доколку сметам дека нешто не е ок?
Ќе бидам груб со сите кои вадат зборови од ракав или "мал мозок" и во меѓувреме пробуваат да се заебаваат.
Значи за да ги рушиш правилатa,треба претходно,одлично да ги познаваш,ако не не се ни обидувај да влагаш во конфронтации со обучени адепти.
Ова важеше за секој.

D

Drexel

Гостин
Моето ниво на езотеричар и проучувач на окултните науки јас си го постигнав со,работа и наука.
Е тоа сакам да го слушнам бе душо, И јас копам низ езотерични гомна со години да си ги најдам бисерчињата колку толку :love: Не сум молел никого а компасот за следните бисери се претходните.

Последно уредено од модератор:
H

Hyperion VI

Гостин
Е тоа сакам да го слушнам бе душо, И јас копав низ езотерични гомна со години да си ги најдам бисерчињата колку толку :love: Не сум молел никого а компасот за следните бисери се претходните.
само "Opera",на латински,тоа ќе ти кажам ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265
"The Way of Mastery is to break all the rules – but you have to know them perfectly before you can do this; otherwise you are not in a position to transcend them."
- The Law is for All, A. Crowley :love:

Ова е коментар за стих од „Книга на Законот“. Надвор од таа врска - секој може за сешто да ја користи оваа мисла на Кроули и да сонува за големи работи.
Зошто да не? :)

Ne-misli

Жив ѓавол
Член од
2 август 2016
Мислења
353
Поени од реакции
641
Полека бе фратер, одма нарипуваш на нож. Мојата звезда и твојта не се судираат...напротив одат рака за рака по патот на вистината и во борбата против патиштата кои водат во бездна....
Одма сакате да не заколете нас профаните, пошто нели ние сме стока и само тие што се телетабиси можат да кењат на форумов.Се гледа дека оставило трага твоето членство во сектата... релакс.

Која е мојата воља?...тешко питање...езотерично...Доналтчо, ова е право прашање во езотеријата...
Одма во главата, во малиот мозок, (како ти што велиш), ми дојдоа 2 прашања...
Која моја воља?
1. Вољата носена од страсти?
2. Вољата која е активен дел од битието?

1. За реализација на оваа воља му пишав на Дедо Мраз, ако може еден ролс ројс под елката да ми стави. За секој случај му пишав и на Ошо да ми прати еден, пошто тој нели многу имал, ако не стигне од Дедо Мраз....

2. Е тука веќе имаме проблем...Поимот се комплицира и се мислам дали ние профаните можеме да дадеме одговор без да откриеме некоја тајна од сектата на телетабисите. Али пошто мене ме заболе уво за тоа што тие мислат, еве ке ти дадам едно бисерче...
За да дојдеш до вистинската воља требе прво да знаеш што е тоа Битие.
Битие=Јас Сум, ерго постојам.
Многу луѓе го занемаруваат тој поим и цел живот работат на интелектот. Ако си ја наполниш главата со секакви болшид знаења, мислиш дека си многу паметен, и не рабатиш на развој на битието, па во одреден степен на развојот кај човекот, тоа претставува проблем. Тој однос Битие- Знаење требе да биде 50-50 за да се постигне повисок степен на скалата на еволуцијата кај човекот. Сега се поставува друг проблем, како да се работи на битието за да истото се подигне на повисок степен. За интелектот се знае, ќе читаш книги, ќе гледаш филмови од Брус Ли, ќе играш шах.... проблемот е кај битието. Тука веќе навлегуваме во тајните на езотеријата. Еве ќе ти кажам дека Христијанската езотерија е една од најдобрите за внатрешен развој на човекот. Кога ќе го научиш начинот на кој се работи на битието, и со многу труд, може да се кристализира кај човекот вољата и преку неа да се постигне повисок степен на свест.Сега се поставува друго прашање.... што е тоа свест?

Последно уредено:
H

Hyperion VI

Гостин
Полека бе фратер, одма нарипуваш на нож. Мојата звезда и твојта не се судираат...напротив одат рака за рака по патот на вистината и во борбата против патиштата кои водат во бездна....
Одма сакате да не заколете нас профаните, пошто нели ние сме стока и само тие што се телетабиси можат да кењат на форумов.Се гледа дека оставило трага твоето членство во сектата... релакс.

Која е мојата воља?...тешко питање...езотерично...Доналтчо, ова е право прашање во езотеријата...
Одма во главата, во малиот мозок, (како ти што велиш), ми дојдоа 2 прашања...
Која моја воља?
1. Вољата носена од страсти?
2. Вољата која е активен дел од битието?

1. За реализација на оваа воља му пишав на Дедо Мраз, ако може еден ролс ројс под елката да ми стави. За секој случај му пишав и на Ошо да ми прати еден, пошто тој нели многу имал, ако не стигне од Дедо Мраз....

2. Е тука веќе имаме проблем...Поимот се комплицира и се мислам дали ние профаните можеме да дадеме одговор без да откриеме некоја тајна од сектата на телетабисите. Али пошто мене ме заболе уво за тоа што тие мислат, еве ке ти дадам едно бисерче...
Многу луѓе го занемаруваат тој поим и цел живот работат на интелектот. Ако си ја наполниш главата со секакви болшид знаења, мислиш дека си многу паметен, и не рабатиш на развој на битието, па во одреден степен на развојот кај човекот, тоа претставува проблем. Тој однос Битие- Знаење требе да биде 50-50 за да се постигне повисок степен на скалата на еволуцијата кај човекот. Сега се поставува друг проблем, како да се работи на битието за да истото се подигне на повисок степен. За интелектот се знае, ќе читаш книги, ќе гледаш филмови од Брус Ли, ќе играш шах.... проблемот е кај битието. Тука веќе навлегуваме во тајните на езотеријата. Еве ќе ти кажам дека Христијанската езотерија е една од најдобрите за внатрешен развој на човекот. Кога ќе го научиш начинот на кој се работи на битието, и со многу труд, може да се кристализира кај човекот вољата и преку неа да се постигне повисок степен на свест.Сега се поставува друго прашање.... што е тоа свест?
Нема врска,ќе се спријателиме,јас уште сум нов на форумов.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Многу луѓе го занемаруваат тој поим и цел живот работат на интелектот. Ако си ја наполниш главата со секакви болшид знаења, мислиш дека си многу паметен, и не рабатиш на развој на битието, па во одреден степен на развојот кај човекот, тоа претставува проблем. Тој однос Битие- Знаење требе да биде 50-50 за да се постигне повисок степен на скалата на еволуцијата кај човекот. Сега се поставува друг проблем, како да се работи на битието за да истото се подигне на повисок степен. За интелектот се знае, ќе читаш книги, ќе гледаш филмови од Брус Ли, ќе играш шах.... проблемот е кај битието. Тука веќе навлегуваме во тајните на езотеријата.
Конечно нешто паметно да се прочита и од тебе Гурџи, за цитираново браво, само тоа пред цитатов, што го изоставив кажува дека суетата уште ти е проблем. Кога ќе намалиш со навреди и простачки однос, ќе имаш почит од мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom