... и покрај забраната и општа мобилизација на ЕУ да се изолира Англија поради појава на новиот мутиран коронавирус, во МКД ќе атерира авион со патници токму од Англија, колку? 100, 200 патници? доволно да има меѓу нив барем најмалку 10 души што можеби ќе ни го пренесат новиот мутиран коранавирус во земјава,
... со тоа се доведува во опасност ефикасноста на вакцината од Астра Зенека која ќе ја платат дебело нашето министерство за здравство да се вакцинираме во МКД, дали воопшто ќе биде соодветна ако се рашири тој мутиран вирус, оти на мутиран вирус тешко вероватно дека ќе биде ова вакцина ефективна повеќе од 50%,
... ме чуди или не ме чуди инертноста на комисијата за заразни болести, која наместо да завземе став за многу опасен влез на мутираниот коронавирус, сигурно се занимава со работењето на кафаните и план за локдаун за Нова Година, ,, селото гори Караџоски се чеша,, ,
... па во тој смисол, што ќе ни е и школството, онлајн настава ли е? ќе си ги купиме сведителствата и дипломите кој сака, кој не сака нека копа пченка и треби ориз и готово, не може тоа така, заедница е во прашање, и јас не сакам банката да располага со мојата плата, па плус да платам да си ја подигнам, ама ете мора ,