Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Неспоредливи се инцидентите.
Вардар Шалке ( имаш клипови на youtube)
Вардар Стеауа ( имаш клипови)
Вардар Пелистер со Турчин инцидентот

Поентата ми е дека реално репресијата низ годините е најголема врз Комити. Да не се заборави и кога ја прекинавме утакмицата со Слога во селото која се играше тајно. Тука беше преполна станицата на полицијата.
Мислеа ќе запреме..кратко после тоа со автобус во Тетово. На 5 улици од стадионот комплет апсење од полиција. Тоа е доказ какви пички се Балисти. Дојдоа на Градски и кога требаше реванш оп забрана. Знаеа дека со Војводи ќе бидеме барабар колку нив ако не и повеќе. Уште викаа "Каде се Комити"
КОДЕКС НУЛА! Тука ќе разбереш зашто ве нападнавме и во Полициска станица. Преку кур ни беше и од полиција и од репресија и од се. Еве пак ќе спомнам уште една поента.
Коронава ќе помине. Ако сте навивачка група која нема полициски и политички грб..те повикувам да го избркате Омер кој е помешан со ДУИ.Не ми кажувај дека тој не е во Шверцери сега зошто не сум дете да поверувам во тоа. Јавно застанете против ДУИ и порачајте да не се меша кај вас. Како што направивме ние со Бошко и после ќе разговараме. Ние одбивме да бидеме како вас. И горд сум што и покрај сите репресии пак успеавме сите напади од навивачки групи да ги одбиеме. Овој за кој зборевме кој не се деси само во Беко туку и во парк. Кај Водовод боље више и да не збориме. Се е јасно. Оние од Нерези само тие кутрите знаат како поминаа. Паѓање на маички на поединци кои одат накај Бутел и Радишани не е некоја голема акција. Збори ми за конкретни тепачки. Втората титула на Вардар кога се славеше ве осетивме на плоштад и кога од сите страни ви се ставивме избегавте накај камени. Кога веќе сте дошле не знам зошто се повлекувате. Ваљда знаевте колку народ ќе има. Пази,се ова се дешава дур пола екипи ни се со кривични и на условно и дур уште полицијата сака да не уништи. Други навивачки групи не би ни помислиле на тепачки во вакви моменти.
За во Чаир и сам знаеш. Забраната трае. Сто пати имаме правено сценарио и разговарано со управа. Секогаш се правдале дека МВР е таа која одлучува. Жално е што ДУИ е јака па ги пушти само Балисти во Чаир. Се смеев кога гледав како ве пџујат а вас Омер ве вади од трибина. Си викам бре..Толку ли е јак Ахмети да успее да ги извади од своја трибина дур ве фрлаат со шишиња и камења.Поврќе ги сака хаха ...тоа е јебига реалноста во која живееме.

Kade e toa komplet apsenje ?

Не може да си навивачка група а да ти е гајле дали се контролира од политичка партија. Основно правило на секоја група е да се држи до кодексот УЛТРАС НО ПОЛИТИКА!
Докази имам за прересијата. Нема што да верувам или не верувам. Не е репресија само кога ќе испадне тепачка со полиција. Кога ја избркавме политиката од трибина свесни бевме дека се посилни од нас и дека ќе се обидат на секој начин да не уништатат. Бошко кога влезе со екипата тие се тргнаа настрана. 15 минути траеше тепачката а тие само стоеа на страна. Имаш клипови. Мислиш дека не било организирано со полиција тоа? После,на СЕХА кога беше со Борац утакмицата (имаш слики) полицијата влезе да тепа заради транспарент на кој немаше ниту пцуење,ниту спомнување имиња некои. Зарад АCAB транс само ние сме јаделе апсење. Најлесно е да се каже не ме интересира. Знаеш и сам што би значело тоа за вас,да се тргнете од ДУИ и да го избркате Омер веќе. Сите тепачки и досиеа у полиција би ви се активирале. Омер би ги повлекол своите луѓе од трибина. Би ве напаѓале сегде како нас на Вардар Стеауа. Како бе полицијата се држеше на страна на трибина ножеви дури се вадеа на деца од страна на Бошко? И како само нив ги пушти. Доволно беа докази. Да не се правиме слепи. За Нерези не зборам за инцидентот со населението. Зборам за навивачки тепачки само. Напад на автобуската (10 БУКВАЛНО ДЕСЕТ НАШИ) дур шверцерии чекаа бус да одат на Слога Вардар.Еве прашај те молам некој од Нерези. Не сакам тука детално да пишувам ама тоа беше на раце,плус они побројни ама пак ќе кажам.Има разлика од екипи кои имаат искуство и кои немаат. Сигурно да беа CB или 420 немаше така да избегаат.Штета што нема клип ама сигурно дека знаеш за ова. Дербито беше дента,а тие сигурно раскажале за ова пред стадион кога дошле. Кај Водовод има снимка. Сигурно дека и наши членови јаделе ќотек. Нема што и сам знаеш дека е тепачка тоа. Ама ваша беше акцијата. Во ниту еден алучај не смеевте да избегате така. На снимката нигде нема полиција. Има дечко со бакља и екипа која ве брка дур вие бегате. Сигурно претходно и наши и ваши го јаделе во тепачката ама крајниот исход се гледа.Башка што и тогаш еве кажи дали имало ваши апсења? Ваљда ја виде сликата каде преку 20 наши ги апсат? За тоа кај Полициската..каков дечко со дрес? Се надевам збориме за истото. Ваша екипа претходно кај малиот стадион во Парк бегаше и само тој едниот успеа да изеде ќотек дур другите фатија магла. Дали вие сте тепале некој со дрес јас не знам. Сигурно нема да се шетаме со дрес ако сме ве чекале.Ептен би не познале и би пропаднала акцијата. За кај Беко дознавме дека сте таму и дека се ДУИ дојдени да ве вадат. Тогаш се стави ликот. Ако ти е поентата дека нас не пуштаат хахахахах само ќе се изнасмеам. Не сакам тоа да го коментирам.Срамота е. Па оди во МВР и прашај колку треба да платат Комити за казни. Не може ни Самсоненко да плати. Знам што збориш за Жути ама тој е минатото. Беше истепан и избркан од трибина. После 10 години забрана му се дозволи влез. Забораваш дека Омер и Омеровци тоа со пишѕолот го направија исто на Камени мост кога се деси тепачката во која учествуваа и на Шалке навивачите. И ние се гадиме од такви работи и срам ми што мојата група го имала тоа. Ама затоа прееска ти пишав. Горд сум што сме ги избркале. Не знам дали има некој друг да потврди за тепачката на Рекорд пред 7 или 8 години. Кога Шверцери пак организирано бркаа наши членови со обележја и кога ние организирано им се стаивме. Значи тие што биле знаат. Преку 15 ваши души беа. Ние пуштивме член со наш дукс само и му се стаивте.Ако си бил знаеш. Башка тоа со маичките и шаловите ги претставувате како огромни акции.Поединец накај Бутел и Радишани нема да се тепа сам.Крив е што уопште облекол маичка кога знае дека не може да ја брани. Ама за тоа дека е јака акција...не е. Ние редовно им паѓавме на Балисти кога доаѓаа сами да гледаат Шкендија кога играше со некоја европака екипа. Што треба сега? Да се фалиме дека фан шоп ќе отвориме? Не.Едноставно паѓаш реквизит,маваш шамар и толку.Тоа повеќе се прави за курчење и докажување.А сигурно нема да се фалам по сите форуми како сум паднал маичка. Во 21 век гледајте на кои ниво се другите навивачки сцени. Мали сме ние за жал.

Не може да си навивачка група а да ти е гајле дали се контролира од политичка партија. Основно правило на секоја група е да се држи до кодексот УЛТРАС НО ПОЛИТИКА!
Докази имам за прересијата. Нема што да верувам или не верувам. Не е репресија само кога ќе испадне тепачка со полиција. Кога ја избркавме политиката од трибина свесни бевме дека се посилни од нас и дека ќе се обидат на секој начин да не уништатат. Бошко кога влезе со екипата тие се тргнаа настрана. 15 минути траеше тепачката а тие само стоеа на страна. Имаш клипови. Мислиш дека не било организирано со полиција тоа? После,на СЕХА кога беше со Борац утакмицата (имаш слики) полицијата влезе да тепа заради транспарент на кој немаше ниту пцуење,ниту спомнување имиња некои. Зарад АCAB транс само ние сме јаделе апсење. Најлесно е да се каже не ме интересира. Знаеш и сам што би значело тоа за вас,да се тргнете од ДУИ и да го избркате Омер веќе. Сите тепачки и досиеа у полиција би ви се активирале. Омер би ги повлекол своите луѓе од трибина. Би ве напаѓале сегде како нас на Вардар Стеауа. Како бе полицијата се држеше на страна на трибина ножеви дури се вадеа на деца од страна на Бошко? И како само нив ги пушти. Доволно беа докази. Да не се правиме слепи. За Нерези не зборам за инцидентот со населението. Зборам за навивачки тепачки само. Напад на автобуската (10 БУКВАЛНО ДЕСЕТ НАШИ) дур шверцерии чекаа бус да одат на Слога Вардар.Еве прашај те молам некој од Нерези. Не сакам тука детално да пишувам ама тоа беше на раце,плус они побројни ама пак ќе кажам.Има разлика од екипи кои имаат искуство и кои немаат. Сигурно да беа CB или 420 немаше така да избегаат.Штета што нема клип ама сигурно дека знаеш за ова. Дербито беше дента,а тие сигурно раскажале за ова пред стадион кога дошле. Кај Водовод има снимка. Сигурно дека и наши членови јаделе ќотек. Нема што и сам знаеш дека е тепачка тоа. Ама ваша беше акцијата. Во ниту еден алучај не смеевте да избегате така. На снимката нигде нема полиција. Има дечко со бакља и екипа која ве брка дур вие бегате. Сигурно претходно и наши и ваши го јаделе во тепачката ама крајниот исход се гледа.Башка што и тогаш еве кажи дали имало ваши апсења? Ваљда ја виде сликата каде преку 20 наши ги апсат? За тоа кај Полициската..каков дечко со дрес? Се надевам збориме за истото. Ваша екипа претходно кај малиот стадион во Парк бегаше и само тој едниот успеа да изеде ќотек дур другите фатија магла. Дали вие сте тепале некој со дрес јас не знам. Сигурно нема да се шетаме со дрес ако сме ве чекале.Ептен би не познале и би пропаднала акцијата. За кај Беко дознавме дека сте таму и дека се ДУИ дојдени да ве вадат. Тогаш се стави ликот. Ако ти е поентата дека нас не пуштаат хахахахах само ќе се изнасмеам. Не сакам тоа да го коментирам.Срамота е. Па оди во МВР и прашај колку треба да платат Комити за казни. Не може ни Самсоненко да плати. Знам што збориш за Жути ама тој е минатото. Беше истепан и избркан од трибина. После 10 години забрана му се дозволи влез. Забораваш дека Омер и Омеровци тоа со пишѕолот го направија исто на Камени мост кога се деси тепачката во која учествуваа и на Шалке навивачите. И ние се гадиме од такви работи и срам ми што мојата група го имала тоа. Ама затоа прееска ти пишав. Горд сум што сме ги избркале. Не знам дали има некој друг да потврди за тепачката на Рекорд пред 7 или 8 години. Кога Шверцери пак организирано бркаа наши членови со обележја и кога ние организирано им се стаивме. Значи тие што биле знаат. Преку 15 ваши души беа. Ние пуштивме член со наш дукс само и му се стаивте.Ако си бил знаеш. Башка тоа со маичките и шаловите ги претставувате како огромни акции.Поединец накај Бутел и Радишани нема да се тепа сам.Крив е што уопште облекол маичка кога знае дека не може да ја брани. Ама за тоа дека е јака акција...не е. Ние редовно им паѓавме на Балисти кога доаѓаа сами да гледаат Шкендија кога играше со некоја европака екипа. Што треба сега? Да се фалиме дека фан шоп ќе отвориме? Не.Едноставно паѓаш реквизит,маваш шамар и толку.Тоа повеќе се прави за курчење и докажување.А сигурно нема да се фалам по сите форуми како сум паднал маичка. Во 21 век гледајте на кои ниво се другите навивачки сцени. Мали сме ние за жал.

Ок дај да се разбереме. Нигде не реков дека нема репресија врз вас или ќе нема. Како и да е многу си убеден во некои точки и цело време се вртиш во тој круг.
За Нерези и кај Водовод се помешаа муабетите и двајцата збориме за различни случки.
Би сакал да сменам муабет за да остане дискусијата здрава и за нас и за другите кои читаат.
Да те прашам чисто информативно.
Што бидна со подгрупите како УКБ, НЛ, ПИВО, Тврдокорни, од автокоманда имаше исто добра погрупа.

Се согласувам за првата реченица, воопшто не за втората, иако моето мислење е дека политиката воопшто не треба да биде вмешана во навивачките групи, премногу ретки се таквите општо низ светов, поголемиот дел имаат завземено некои ставови како десничарска или левичарска група и слично што ги прави навивачките групи инволвирани во политиката, истиот случај е со сите групи на Балканов.

Што бидна со подгрупите како УКБ, НЛ, ПИВО, Тврдокорни, од автокоманда имаше исто добра погрупа.

УКБ одамна згаснаа како подгрупа, после инцидентите со Пирати и паднатите знамиња. Со Ново Лисиче не знам што се случува, едно време беа едни од побројните, ама ако не се лажам беа инволвирани во дел од внатрешните инциденти во Комити. Пиво се веројатно најпозитивното движење на западната трибина изминативе 2-3 години, и за мене единственото нешто што вреди во моментов кај Комити. Не знам на која подгрупа мислиш од Автокоманда, ако мислиш на Ченто, им падна редовноста и организираноста, останаа на претежно деца и помлади членови како и сите други подгрупи, постарите се делумно или целосно повлечени

Ок дај да се разбереме. Нигде не реков дека нема репресија врз вас или ќе нема. Како и да е многу си убеден во некои точки и цело време се вртиш во тој круг.
За Нерези и кај Водовод се помешаа муабетите и двајцата збориме за различни случки.
Би сакал да сменам муабет за да остане дискусијата здрава и за нас и за другите кои читаат.
Да те прашам чисто информативно.
Да да јасно. Затоа и дека се испомешавме пишав конкретно на што мислам. Во однос на Политиката сум ептен радикален и многу ми смета. Идеологија е едно.Партија е друго.Здраво е да се има идеологија. Лева или десна зависно од групата.Партијата е калта. Не ти треба тоа. Ќе ти чува грб дур ти ќе мораш да правиш прљави работи. Затоа не сакам. Инаку Тврдокорни се постари членови па затоа е разбирлицо што не се на секоја текма. УКБ имаа јака екипа и имаа обид за реоформување али миалам дека не упали како што треба. ЕКИПА ПИВО е за секој респект.Тие заедно со Комити Ченто и ККВ ја изнесоа на плеќи групата овие години. Секоја почит и за ЛФ која сигурно е бастион на трибината. Али имаа многу конфликти внатре.Тоа р поентата од прееска.Не е проблемот кога ќе влезеш во борба против партија само полицијата.Проблем е што почнува внатре групата да пука многу.Доказ е ова. Јеби га ваљда ќе се опоравиме.

Целата грешка беше што некои наши се вртеа натака во нивните утакмици.

Поздрав.
Gledam deka si realen,nebaram tuka vinovnik no da si ubeden seto toa sto se sluci bese zaradi nekoi takfi tipovi.

@ForzaVardar , Мислев за TheClub беа долги години активни на запад и доста квалитетни.
@Casual87 , Тврдокорни мислам дека беа екипа Скинхеадс но после фрката кај рекорд (што ја спомна погоре) почнаа на запад да идат ако не се лажам и последно во нерези се видоа и после тоа ги нема.

Тие секако доаѓаат повремено веќе. Им помина времето некако. Не беа тие на Рекорд. Млади дечки беа тогаш со дел од првата екипа. Многу јака туча беше и тоа у Центар. Ама тоа е проблемот со локациите на Комити. Центар,Кисела Вода,Карпош...ќе дојде некоја група,ќе и се стаиме а на секој втор чекор има полиција. Многу е полесно во општини како Чаир и Аеродром некого да нападнеш.

Тие секако доаѓаат повремено веќе. Им помина времето некако. Не беа тие на Рекорд. Млади дечки беа тогаш со дел од првата екипа. Многу јака туча беше и тоа у Центар. Ама тоа е проблемот со локациите на Комити. Центар,Кисела Вода,Карпош...ќе дојде некоја група,ќе и се стаиме а на секој втор чекор има полиција. Многу е полесно во општини како Чаир и Аеродром некого да нападнеш.
Многу пишуваш, малце кажуваш.

Ja sto se otkazav da mu repliciram. Saka da se pokaze sto znae, vraka muabeto koi miljon pati sme gi diskutirale. 1355 strani se imat pisuvano za ovie slucki.
Ти престана кога укапира колку е саат и дека сфати дека сум у право.Од кај вас само Mi11vall е реален и затоа и разговаравме.Башка што се гледа дека сме учествувале во исти ствари. Не замарај сега со вакви коментари. Не враќам на "Пичка ти матер" , "Пички" и остали глупи детски работи.Нека каже Интегралниов што не сум кажал па ќе докажам. Бујрум.Ти Геј прајду можеш да напуштиш или да пишеш конкретна навивачка тема за муабет.
Автоматски споено мислење:

Ja sto se otkazav da mu repliciram. Saka da se pokaze sto znae, vraka muabeto koi miljon pati sme gi diskutirale. 1355 strani se imat pisuvano za ovie slucki.
Ти престана кога укапира колку е саат и дека сфати дека сум у право.Од кај вас само Mi11vall е реален и затоа и разговаравме.Башка што се гледа дека сме учествувале во исти ствари. Не замарај сега со вакви коментари. Не враќам на "Пичка ти матер" , "Пички" и остали глупи детски работи.Нека каже Интегралниов што не сум кажал па ќе докажам. Бујрум.Ти Геј прајду можеш да напуштиш или да пишеш конкретна навивачка тема за муабет.

Aki ne si imal drug acc do sea, kasnis 10 god. so muabeti.
I ne ocekuvaj realna diskusija dodeka samiot zboruvas gluposti. Mozes da ni kazes za kaj komiti nesto od vnatre no za sverceri znaes mnogu malce drugoto ti e sve predrasudi zatoa olabavi malce ako sakas iskrena i realna diskusija od nasa strana.

Кажи кои глупости кажувам да видам што си научил тие 10 години што си пред мене. Ако не е навивачки нешто те молам не пишувај.Преку таквото ми е од курчења.Гледаш дека ниту пцујам тука нити се курчам.Реално пишувам за секоја тема ШТО МИСЛАМ. А ако тебе те потсеќа тоа како да е од пред 10 години тогаш јеби га работите се немаат сменето.

Шверцери ич не се под закрила на власта.

" Омер Буњаку, предводник на „Шверцери“, и Шпат Касапи, популарен пејач, од 13 ноември годинава се советници на првиот вицепремиер во Владата и министер за политички систем, Артан Груби "

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom