Оле во Јунајтед: 280 милиони евра.Кога немаш никакви припреми, ќе мораш да си ги направиш (и у спат да те коштаат 6 бода, тежок резил и притисок врз цел тим). Без 300 милиони потрешени и цел нов тим, солидно во секој случај
Оле летово: 50 милиони евраОле во Јунајтед: 280 милиони евра.
Лампард во Челзи: 250 милиони евра.
Како тоа 5-10? Јас колку памтам еден милион беше платен, или милион ипол.од продажбата на Јанг има 5-10м евра
А добро, ајде тогаш да гледаме само минатото лето. Колку потроши Оле, а колку Лампард за да завршат со ист број бодови?Оле летово: 50 милиони евра
Лампард летово: 300-350м евра, од кои 100м евра на Каи Хахахахаверц башка 8 или 10 нови првотимци.
Јако ми е вака кога се користат спинувани бројки, за Челзи израчунати нето трошоци (после добиени пари од трансфери на бивши играчи на Челзи), за Јунајтед не Ако рачунаме со нет спенд (на Ливерпулци омилената метрика), Мегваер кошта беспари зошто од Лукаку добија 80 милиони, од продажбата на Јанг има 5-10м евра, Смолинг 20м евра.До сабајле можеме да играме со бројкиве вака.
Патем ги израчуна 66те милиони фунти за Пулишич и 47те милиони за Ковачич или Васка Илиева ќе се праиме хехехех.
Затоа постираш твит со табела рандом извадена ни помалку ни повеќе со пресек после најважното 4то коло.Јако ми е вака кога се користат спинувани бројки
Ок си е пресекот, сака да се прикаже како тимот се консолидирал после еден страшен пораз.Затоа постираш твит со табела рандом извадена ни помалку ни повеќе со пресек после најважното 4то коло.
Точно, Јанг не е 10м, си зедов за право да се правам Васка Илиева ко некои други тука Смолинг беше 17-18м + 2м у бонуси (ретардиран услов беше, тешко остварлив).Како тоа 5-10? Јас колку памтам еден милион беше платен, или милион ипол.
Исто и Смолинг беше под 20 мислам, ама за ова не сум сигурен а и ме мрзи сега да гуглам.
"A solid recovery after a bad start to the season."Затоа постираш твит со табела рандом извадена ни помалку ни повеќе со пресек после најважното 4то коло.
Од негови трансфер желби, само Ван Бисака, Мегваер и Бруно се остварени или 27% од прв тим.Прошлово лето, ниеден од трансферите не е негова желба.За инвестирањето стварно е глупо да се збори, зошто не се направи потребниот исчекор, по прошлосезонскиот напредок. Инвестирањето е колку да не е без ништо, а не се ни долгорочно решение.Не, твоето спинување е јако затоа што си претставуваш ко да не му донесоа и на Оле пола нов тим и не инвестира Јунајтед, греота.
Ајде сега ќе се префрламе на тоа кој бил чија желба. Ок, терај си некои свои филмови, вади бројки од ракав и извртувај ми со муабет ќе сме ставале бројки од други тимови кога ти почна со тоа што во пост кој заслужено го пофалува напредокот на Јунајтед после ужасниот старт, на крај бедно мораше да го спомнуваш ЧелзиОд негови трансфер желби, само Ван Бисака, Мегваер и Бруно се остварени или 27% од прв тим.Прошлово лето, ниеден од трансферите не е негова желба.За инвестирањето стварно е глупо да се збори, зошто не се направи потребниот исчекор, по прошлосезонскиот напредок. Инвестирањето е колку да не е без ништо, а не се ни долгорочно решение.
Бројките се пародија на твојата математика, ништо повеќе.
Патем од тим кој бил на споделено 3то место лани и потрошил +300милиони после тоа, логично е да се очекува голем напредок и борба за титула, ко што се очекуваше од Пеп пред некоја година.Али добро, ќе ставаме бројки од други тимови, нема проблем.
Контекстот на табелата е објаснет погоре, ако не си сфатил.
Прв пат гледам некој да пресметува пари потрошени на трансфери според желбата на тренерот. Aко играчот бил желба на тренерот само тогаш се рачуна како трансфер ?Од негови трансфер желби, само Ван Бисака, Мегваер и Бруно се остварени или 27% од прв тим.Прошлово лето, ниеден од трансферите не е негова желба.За инвестирањето стварно е глупо да се збори, зошто не се направи потребниот исчекор, по прошлосезонскиот напредок. Инвестирањето е колку да не е без ништо, а не се ни долгорочно решение.
Бројките се пародија на твојата математика, ништо повеќе.
Знаат да бидат иновативни само за да ја доловат поентата. Они беа први што спомнаа и "заработени пари од продадени дресови", само да оправдаат 100 милиони за играч за кој од друга страна не ни требаше правдање, зошто реално вредеше куповината. Маркетинг а-у.Прв пат гледам некој да пресметува пари потрошени на трансфери според желбата на тренерот. Aко играчот бил желба на тренерот само тогаш се рачуна како трансфер ?
Парите потрошени за трансфери се тие, не мора да измислуваш топла вода како во стил "пари потрошени на трансфер желби".
Ljubomorata e strasha rabota.Знаат да бидат иновативни само за да ја доловат поентата. Они беа први што спомнаа и "заработени пари од продадени дресови", само да оправдаат 100 милиони за играч за кој од друга страна не ни требаше правдање, зошто реално вредеше куповината. Маркетинг а-у.
Арсенал
Кога немаш никакви припреми, ќе мораш да си ги направиш (и у спат да те коштаат 6 бода, тежок резил и притисок врз цел тим). Без 300 милиони потрешени и цел нов тим, солидно во секој случај