Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Мајке му јебем, и кој верува и кој не верува у сигурност на вакцина едвај чека да се избоцка цела популација, да се заврши кошмаров..... може сите да се боцнете освен јас ? Секако нема да фатам корона ако сите сте имуни хехех хаха хохо

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
А, океј, значи смени сега дека треба протоколи+совесност (y)
Toa se podrazbira. Valjda ne si do tolku pa do cel um da mislis deka korona ima samo od sabajle. Prsteto na glata treba malce. Mislam za ovie sto kukaat deka ete nekoj drug gi zarazil, tie bile nevini. Za ovie drugite sto ne se ni zamaraat posebno nema ni da procitas da napisat takvo nesto posto jbg rizik.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.062
Поени од реакции
2.071
Znaci pak ke vi recam, ne ste pocituvale protokoli i zatoa ste se zarazile, taka da ajde ne mi se pravite site cvekinja za mirisanje i vinata celo vreme da ja prefrlate na drugi. Vie i samo vie si ste sami krivi sto ste se zarazile poradi vaseto neodgovorno i neseriozno odnesuvanje. Dali ste se pikale vo guzva, ne ste nosele maska ili istata nepravilno ste ja nosele, ne ste miele race i ne ste nosele narakvici, ste imale seks bez zastita i uste eden kup drugi prekrsuvanja na pritokolite. Sigurno nikoj doma ne vi dojde i ne vi ja donese. Ste setale, ste se druzele bez prikladna oprema i rastojanie i posle cacko vi e kriv. Ne, vie si ste krivi.
Ја не можам да се начудам како тие што најмногу се чуваат и се плашат, баш они и се разболуваат. У моја блиска околина е се посрано од страв уште од почеток, абе нема кој не стана позитивен. Абе не маски, не визири, абе и едното и другото и пак џабе.
Од дома не излегуваат, какви кафани, какви бакрачи, со блиска фамилија не се гледаат. Али у еден момент не му било добро, демек нешто температура и трчај да се тестираш, нели се работи за живот или смрт, и нормално ете ти позитивен си. Ако не од прва, бара и втор тест, ај на вториот барем позитивен ќе му речат. Од друга страна тие што не се баш у истиот филм, гајле немаат, ни корона ги фаќа. Стварно не можам да се начудам како може тие што се чуват да се разболуваат, тие што не се чуват да не се разболуваат.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ја не можам да се начудам како тие што најмногу се чуваат и се плашат, баш они и се разболуваат. У моја блиска околина е се посрано од страв уште од почеток, абе нема кој не стана позитивен. Абе не маски, не визири, абе и едното и другото и пак џабе.
Од дома не излегуваат, какви кафани, какви бакрачи, со блиска фамилија не се гледаат. Али у еден момент не му било добро, демек нешто температура и трчај да се тестираш, нели се работи за живот или смрт, и нормално ете ти позитивен си. Ако не од прва, бара и втор тест, ај на вториот барем позитивен ќе му речат. Од друга страна тие што не се баш у истиот филм, гајле немаат, ни корона ги фаќа. Стварно не можам да се начудам како може тие што се чуват да се разболуваат, тие што не се чуват да не се разболуваат.
Тие што се чуваат меѓусебе само со такви се дружат.

Член од
26 април 2013
Мислења
558
Поени од реакции
114
Имам прилика често да работам во арачиново. Што мислите што се дешава таму. Маски дистанца и остало е мисловен поим. Не се тестираат или не се разболуваат? Често онака ќе ги прашам како со вирусов, они викаат дека не познаваат ниеден болен од корона. Не се ваљда до толку ако има болни многу да не се запрашаат дали е стварно ова со коронава. И имаат само 22 активни. Можда имаме среќа што имаме такви сограѓани па да видиме како би се одвивала пандемијава без апсолутно никакви мерки.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Kazav jas, ili nekoj tajno bez da znaat gi zarazva nekako ili nekoj podlaznuva okolu pazenjeto. Sam od sebe nikoj ne se zarazil osven lazno pozitivnite( ako ima takvi), se drugo go zakacile od nekade, a go zakacile oti ne se pazele :toe:.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Во Март викавме издржете 2 месеца, ќе помине..дојде Јуни, ајде уште некој месец, наесен ќе се смири...есен дојде, ајде издржете уште некој месец...ете Декември дојде, пак истата приказна, издржете уште некој месец, во 2021 ќе се намали ширењето.
На почетокот беше, жртвувај една година, барем ќе спасиш животи, блиски, љубени...сега ќе испадне абе жртвувај две години...што се две години, за животи се работи.
На почетокот тие што изгубивме работа, ни викаа абе батали работа, од глад не се умира, сметките Господ ќе ги плати, за животи се работи, не се секирајте, ќе помине срањево за некој месец.
Тие што барате строги мерки, се затворено, само со достава да се работело, разберете, цел свет потклекна на гомново од проста причина што тоа што го барате не е изводливо, особена па во мали, сиромашни, отепани земји како нашава...впрочем, големи и богати земји и покрај сите мерки, неможат да се справат, не па ние...срањево ќе биде присутно долго, долго време, да не речам засекогаш, се надевам не, ама и со вакциниве, вирусов ќе циркулира, луѓе ќе се заразуваат, луѓе ќе умираат. Тоа е. :toe::popce::oeoeoe::sleep:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.830
Поени од реакции
17.055
Во Март викавме издржете 2 месеца, ќе помине..дојде Јуни, ајде уште некој месец, наесен ќе се смири...есен дојде, ајде издржете уште некој месец...ете Декември дојде, пак истата приказна, издржете уште некој месец, во 2021 ќе се намали ширењето.
На почетокот беше, жртвувај една година, барем ќе спасиш животи, блиски, љубени...сега ќе испадне абе жртвувај две години...што се две години, за животи се работи.
На почетокот тие што изгубивме работа, ни викаа абе батали работа, од глад не се умира, сметките Господ ќе ги плати, за животи се работи, не се секирајте, ќе помине срањево за некој месец.
Тие што барате строги мерки, се затворено, само со достава да се работело, разберете, цел свет потклекна на гомново од проста причина што тоа што го барате не е изводливо, особена па во мали, сиромашни, отепани земји како нашава...впрочем, големи и богати земји и покрај сите мерки, неможат да се справат, не па ние...срањево ќе биде присутно долго, долго време, да не речам засекогаш, се надевам не, ама и со вакциниве, вирусов ќе циркулира, луѓе ќе се заразуваат, луѓе ќе умираат. Тоа е. :toe::popce::oeoeoe::sleep:
се јави Бил, кажа издржете до 2022..јавно ќе се вакцинира ако се праша народот, него треба со севернокорејска вакцина

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
И најбитната работа, требаше да служат во пластични чаши за една употреба...чашите да видиш како ги мијат, ке ти се згади...епа ете корона, од несовесност...
Pa od predmet mala verojatnost da se zarazis..vozduh i fligelovi kapici ....
Автоматски споено мислење:

jAS PA obratno lgledam site sto odea bez maski i se slikaa po doma na kafe site pozitivni...e sega dojde vreme previse dolgo trae i mora da se ziviee nekako sekoj za sebe si e dojde situacija..

Тебе ако ти е во ред носење маска на отворено кога си сам, а неносење кога седиш на маса в кафана со тројца други, мене не ми е.

Дупли скафандер само е лекот :toe:
...toa so kafanite vi e demokratski ako sakas da zives slobodno i boemski poveli tvoe pravo iako znaes deka e rizik vo zatvoren prostor bez maski ..taka da toa e ..zasto u market mora a hkafana ne ..epa izbor ostavile iako ne e dobro bidejki ke se siri virusot no e demokratski toa se tie 2 sprotivni tabori na mislenja

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
jAS PA obratno lgledam site sto odea bez maski i se slikaa po doma na kafe site pozitivni...e sega dojde vreme previse dolgo trae i mora da se ziviee nekako sekoj za sebe si e dojde situacija..
Jas pak obratno od tebe. Baska i tuka na forumot ako zaprimetis pozitivni se bas onie sto najpovekje se pazele. Drugite cat pat nekoj na nejkenje. I sega sto pravime?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.657
Поени од реакции
797
Сите тие што сакаат целосно затварање на сѐ и сешто мислам дека се вработени под државна капа и државата им исплаќа целосна плата иако седат дома.Во приватен сектор ако не одиш на работа нема плата и на крајот отказно решение

не знам како е сега процедурата, ама знам дека порано немаше давање крв по желба за кого, тие одредуваат кому ќе ја дадат твојата крв, исто беше и за примање, џабе и да донесеш дарители нивната крв не мора да ти је дадат тебе... единствено кај мног ретки групи и фактори
Напоменуваш дека даруваш за одреден пациент и тоа е ,а што е толку битно дали твојата крв ќе биде или на некој друг најбитно е да се спаси човечкиот живот.Сега со Ковид кризата мислам дека ја даваат дарената крв крвната плазма на пациентот за кој е дарувана поради антителата кои ги имаш,пред извесено време беше побарана крвна плазма од прележан пациент од Ковид се пријавив но поради здраствени причини бев одбиен за да дарувам крв

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom