Влада на Македонија

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Јас не би рекол дека целат да има 20% па и 25% , повеќе би рекол некоја друга поголема бројка. Ќе направат они измени во законот за попис секако да се 25%, а со нови 70 000к чкипе етник очекувајте славомачедониш да биде помалку од 60%.

Со законот ќе може и македонец од друга држава, со 2 сведока да добие МКД државјанство ??? за оние 400 гласачи од Пустец филмои се направија..
Секако дека ќе направат проблем пошто нема да ги гласат нив, еве ИСИС бегалци да речат ќе гласаме за СДСМ ќе си добијат државјанство и ќе ти речат дека таква е политиката на ЕУ за бегалци.

Mислам дека ова важи само за државите поранешна СФРЈ.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Сакаш да ми кажеш дека нема тронка сомнеж како се одвиваа настаните, и дека стварно Владата толку е загрижена за едно криминално село како Арачиново па затоа им даде пола милион евра?
Сакаш да ми кажеш дека ни најмалку не се сомневаш дека ден одкако му ја вратија дрогата на Зоки Заев тој им префрла пола милион евра, и дека све ова е сплет на околности?

Еве да речеме дека е така, имаше многу повеќе општини погодени од вирусот каде што можеше да се дадат пари, на пример Дебар, плус дел од поголемите Скопски општини, во Битола болницата е катастрофа, и еден куп вакви примери.
Ама не, Зоки реши баш на Арачиново да им даде еднократна, неповратна финансиска помош, ден одкако си ја поврати дрогата назад, и ако веруваме или се сомневаме во ова, тогаш според големиот стручњак и освестен наш сограѓанин Пуно сме глупи. Брао !
Како му ги дале парите на арачиновци, отишле со куфери и во рака им ги дале на криминалниве фамилии? Ако знаете нешто повеќе пишувајте.
Јас имам сомнежи, вие од друга страна знаете сигурно како се случувало настанов.
Не ми е грижа да ги бранам ни едните ни другите, ама треба да си ретардиран да веруваш во ова што го тврдите.
Сите се знаеме тука, бидете отворени и со себе си, едноставно ви пречи што донирале во општина Арачиново, вака ќе реагиравте било кога да се случуваше ова.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Од 93 до 95та.......Бранко подели државјанста на околу 250.000-300.000 Косовари......како одеше 1000 марки = МК државјанство......после пукна војната во Србија.....избеглици колку сакаш од Косово......се донатрупаа/населија. Сега се дополнуваме со нови 70.000.....можеби ќе бидат и повеќе.
Автоматски споено мислење:

Како му ги дале парите на арачиновци, отишле со куфери и во рака им ги дале на криминалниве фамилии? Ако знаете нешто повеќе пишувајте.
Јас имам сомнежи, вие од друга страна знаете сигурно како се случувало настанов.
Не ми е грижа да ги бранам ни едните ни другите, ама треба да си ретардиран да веруваш во ова што го тврдите.
Сите се знаеме тука, бидете отворени и со себе си, едноставно ви пречи што донирале во општина Арачиново, вака ќе реагиравте било кога да се случуваше ова.
Ајде бе па ти доста глумиш будала.....Марихуаната си ја откупија од твоите.....се си знаеш.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
puno е лик што верува во пилот програми. Ради пандемијата ги дале парите, нема грешка.:facepalm: Али твои се па мора да ги браниш.

Ама па твои беа и во Дебар па денар не добија. Твои се и во голем број други мали општини и села, па пак се оставени да умрат, ни денар не добиваат.
Ама затоа Арачиново, пола миљон.
И ние заслужуваме пилоти да имаме, самиот Заев ни вети.

Ако е заради ковид:

Зошто на другите далеку позагрозени општини не им доделиле ни приближно толку?
Зашто како кога се доделува вакви средства од влада, на општини, нема никаков план за трошењето на овие средства? Само така, еве му на Арачиново пари.
Зашто како кога се доделува вакви средства од влада, на општини, нема никој назначен, ни функционер, тело, кое ќе го надгледува трошењето?
Каква е таа хронолошка коинциденција со крадењето на марихуана од арачиновци?

и многу други прашања, кои ти ги поставувам само реторички, а не да ми даваш одговор, бидејќи ми е јасно дека и тебе ти е јасно, али се праиш на удрен
Зошто средношколците македонци во Куманово имаат вакви кабените?
А албанците немаат воопшто ни спортска сала?
Ама што ти е грижа тебе за тоа, тебе те интересира само резултатот на ваквата дискриминација.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.171
Поени од реакции
12.811
Тоа е најголемото срање на оваа влада, кое, како и обично, народот многу касно ќе сфати колку многу штета ќе напраи. Ни име, ни Бугарија, ни сите други гомна заедно, нема толкава штета да направат, ама никој не го боли кур моментално.
Е де, битно го тргнаа пвеводбеничкиот пастир од власт, а тоа е најголемото добро што ни се има случено од почетокот на 21-от век па наваму.

А најверојатно ќе остане и единственото добро што ќе ни се случи во текот на целиот 21-ви век, така да уживај во моментот додека трае, освен ако веќе поминал, во тој случај ќути си и трпи си.

Или да не сакаш да се вратат пвеводбениците на власт ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
Зошто средношколците македонци во Куманово имаат вакви кабените?
А албанците немаат воопшто ни спортска сала?
Ама што ти е грижа тебе за тоа, тебе те интересира само резултатот на ваквата дискриминација.
Ииииииииииии ГРАФОСКОП имаат, ХАХАХАХАХХАХАХА. Многу напредни.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.171
Поени од реакции
12.811
не го прежалија некои сеуште
белег на душата цел живот
Што и да немаш прежалено, не се секирај, ќе ги имаш наскоро 70.000 лекови на сметка на буџет за да ти помогнат со секакви маки, жалости и белези.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Тоа е најголемото срање на оваа влада, кое, како и обично, народот многу касно ќе сфати колку многу штета ќе напраи. Ни име, ни Бугарија, ни сите други гомна заедно, нема толкава штета да направат, ама никој не го боли кур моментално.

Со ова ќе успеат на попис да направат над 20% да има Албанци. Иначе, смешни резултати ќе дадеше пописот.
Ова со двајца тројца сведоци за сенешто уште во времето на СФРЈ го укинаа,тоа е од времето на ФНРЈ :tapp: Последен пат пред едно 25 години бев сведок на такво нешто, кај дедо ми дојдоа двајца соборци од НОВ,потпис му бараше едниот дека бил ранет у околината на Липик Пакрац,па боречка пензија да издејствувал :pos:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.556
Поени од реакции
85.163
Ова со двајца тројца сведоци за сенешто уште во времето на СФРЈ го укинаа,тоа е од времето на ФНРЈ :tapp: Последен пат пред едно 25 години бев сведок на такво нешто, кај дедо ми дојдоа двајца соборци од НОВ,потпис му бараше едниот дека бил ранет у околината на Липик Пакрац,па боречка пензија да издејствувал :pos:
Баш тоа сакав да го кажам.
Колку боречки пензии така се имаат добиено, по војната.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Баш тоа сакав да го кажам.
Колку боречки пензии така се имаат добиено, по војната.
Замисли на ваква основа да почнат Словенија и Хрватска државјанства да даваат,има за месец дена на 22 милиони жители да пораснат :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.556
Поени од реакции
85.163
Зашто му скршиле шофершајбна на Груби денес кај собрание?
Знае некој нешто?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.942
Поени од реакции
17.196
Зашто му скршиле шофершајбна на Груби денес кај собрание?
Знае некој нешто?
вчера беше тоа, некоја бивша, ама не смее да разглабаат за тоа, ќе се стави под тепих, исто како и она што го линкував, бемката отишол летоска со шваљерката на одмор у Грчка, го игнорирал јапонскиот министер, а башка како влегла шваљерката у Грчка кога не можеше, со дипломатски пасош ???

туку нема џабе ни код ЕУ..

EU zbog pandemije diže članarinu svim članicama: Hrvatska godišnje uplati 4,23 milijarde kuna

башка има ПЕНАЛИ за фондовите ако ти најдат и влакна во јајце...

после ГЛУП е Исланд што не влегува во ЕУ, туку си седи во ЕАА, тоа што Пендрековски лани ГО ОДБИЛ :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom