Најевтин супермаркет

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpp
  • Време на започнување Време на започнување
За мобинг секаде имам слушнато дека се жалат, најмногу во Рептил. Буквално кога и да отидам по некоја вработен/а си има отидено, бидејќи не може да издржи. Знам другарче работеше не издржа ни 2 месеци, цело време константно останвуање после работа списоци, пописи глупости, нит ти плаќаат нит ништо, ако се украде нешто вработените плаќаат им кратат, а секакви будали има, нит имаат обезбедување нит ништо. Исто од Стокомак знам, во Карпош 2 жално ми е некогаш да влезам во тој Стокомак, споени 2 гаражи се, со по 2 вработени, хаос е, некогаш цела продавница е ред и нема како да стигнеш до продуктите туку си чекаш од врата и како поминуваш (ко змија играта) собираш и така оди редот. Цело време нова роба, па овие трчаат главата не знаат кај им е, на 5 секунди трчаат робата, па на каса, па продукти ако некој праша покажвуаат, премногу ми е жал за луѓето, и таму цело време различни гледам. Истата фора ја користат повеќето, дека цело време ќе има нови вработени бидејќи живееме во тешка немаштија и затоа им одговара таков начин на игра, профитабилен за нив, со максимално експлатирање, а жален и болен за просечното Македонче, кое гледа леб да обезбеди за утре, струја да плати и лекувања за неговите дома и стварно последно што му текнува е да даде отказ и да пријави за мобинг (ако воопшто не е корумпирано и тоа).

Во Веро цените на акција се исти како Кам и Стокомак. Има продукти што се 30-40 денари разлика во цена, некој цени во Веро не прават никаква логика, пример има рендана салата зелка, сокче некое ко смути или овошна салата парчиња, по 200-300 денари мали канчиња. Нонсенс тотално. Единствено да купуваш на акција, па да користиш поени и да собираш или пак ти треба нешто специфично ко пример специфична водка, 10 видови гледам има во овој во Тафталиџе. Во секој друг случај не би влегол во Рамстор/Веро. Тинекс исто пазарам само на акција, на враќање од Стокомак ако во Стокомак нешто нема, па ако нема и таму идам во Веро (пример пред некој месец немаше марула низ цел град и само во Веро имаше, а недела беше).

Последно уредено:
Некако потсвесно го игнорирам, ваљда турска фирма дека е
Каква врска има дека е турска фирма ? Не пазариш дека е турски? Хахахахаха добро али битно пазариш во Веро што газдата е Грк , што ви смени име на држава и сте без идентитет односно ве направи граѓани на РСМ. Пазариш во КАМ , а газдата е Камчев ( граѓанин на РСМ ) што ја испоукраде и изрекетира цела држава за овие 30 години хахаххахаха. Отиди во Турција да видиш какви маркети има и колку светлосни години е понапред од твојата РСМ. Омаложувајќи ги другите националности си ја изгубивте својата националност и тоа од свој ,,македонец ". Во Анкара има плоштад наречен Македонија , Турција е единствена земја што го користо ср уште името РМ. Не пазарела пошо била турска... БОГ ДА ЧУВА.

Секој маркет има предности и недостатоци.
Ниски цени, гужви, помалку вработени и нема простор да поминеш покрај рафтови.

Повеќе сум по оние големите маркети со паркинг место, секаков избор, да има и пекара и месара, поголем простор помеѓу рафтови и повеќе каси. Цена не гледам, ако истото има рок.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Ти сигурно пазариш само таму и мислиш дека праиш кузнае какво патриотско дело.
Јас за мои пари ќе си купувам кај ми е кеиф. Рамстор не ебава ни државни ни верски празници и работи на Велигден, а не работи за тие вашите курбани...е тоа ми е ваљда у потсвест влезено и не одам таму, ете, ми се може.
А дека сите срања на оваа земја од турско се останати, за тоа да не навлегувам, не е тоа темата....бркај работа.
Автоматски споено мислење:

За мобинг секаде имам слушнато дека се жалат, најмногу во Рептил. Буквално кога и да отидам по некоја вработен/а си има отидено, бидејќи не може да издржи. Знам другарче работеше не издржа ни 2 месеци, цело време константно останвуање после работа списоци, пописи глупости, нит ти плаќаат нит ништо, ако се украде нешто вработените плаќаат им кратат, а секакви будали има, нит имаат обезбедување нит ништо. Исто од Стокомак знам, во Карпош 2 жално ми е некогаш да влезам во тој Стокомак, споени 2 гаражи се, со по 2 вработени, хаос е, некогаш цела продавница е ред и нема како да стигнеш до продуктите туку си чекаш од врата и како поминуваш (ко змија играта) собираш и така оди редот. Цело време нова роба, па овие трчаат главата не знаат кај им е, на 5 секунди трчаат робата, па на каса, па продукти ако некој праша покажвуаат, премногу ми е жал за луѓето, и таму цело време различни гледам. Истата фора ја користат повеќето, дека цело време ќе има нови вработени бидејќи живееме во тешка немаштија и затоа им одговара таков начин на игра, профитабилен за нив, со максимално експлатирање, а жален и болен за просечното Македонче, кое гледа леб да обезбеди за утре, струја да плати и лекувања за неговите дома и стварно последно што му текнува е да даде отказ и да пријави за мобинг (ако воопшто не е корумпирано и тоа).

Во Веро цените на акција се исти како Кам и Стокомак. Има продукти што се 30-40 денари разлика во цена, некој цени во Веро не прават никаква логика, пример има рендана салата зелка, сокче некое ко смути или овошна салата парчиња, по 200-300 денари мали канчиња. Нонсенс тотално. Единствено да купуваш на акција, па да користиш поени и да собираш или пак ти треба нешто специфично ко пример специфична водка, 10 видови гледам има во овој во Тафталиџе. Во секој друг случај не би влегол во Рамстор/Веро. Тинекс исто пазарам само на акција, на враќање од Стокомак ако во Стокомак нешто нема, па ако нема и таму идам во Веро (пример пред некој месец немаше марула низ цел град и само во Веро имаше, а недела беше).
Ептен точно. Ниска цена постигнуваат на секој можен начин, ама пред се' експлоатација на вработените и нехумани услови за работа. Многу ми падна криво кога ги слушнав на каса дека им дале да бираат меѓу Божиќ и нова година да бираат кој ден да не работат - мислам, на мајка му п***ата на тој шо оди у маркет баш у тие два дена и баш ради него некој мора да гние без фамилијата или пријателите.

Каква врска има дека е турска фирма ? Не пазариш дека е турски? Хахахахаха добро али битно пазариш во Веро што газдата е Грк , што ви смени име на држава и сте без идентитет односно ве направи граѓани на РСМ. Пазариш во КАМ , а газдата е Камчев ( граѓанин на РСМ ) што ја испоукраде и изрекетира цела држава за овие 30 години хахаххахаха. Отиди во Турција да видиш какви маркети има и колку светлосни години е понапред од твојата РСМ. Омаложувајќи ги другите националности си ја изгубивте својата националност и тоа од свој ,,македонец ". Во Анкара има плоштад наречен Македонија , Турција е единствена земја што го користо ср уште името РМ. Не пазарела пошо била турска... БОГ ДА ЧУВА.
Не во Истамбул кој е буквално европскиот Сан Франциско туку во Кајзери економскиот центар на Кападокија имам отидено и од она што го видов таму можам да кажам дека се пола век пред нас.Што се однесува до Рамстор редовните цени му се високи но оние од промотивниот каталог кои важат околу 3 недели со поени се пониски од сите останати па ако начекам нешто прилично ефтино купувам повеќе парчиња.

Нема универзално најефтин или да нуди најдобро за парите.
Јас најчесто пазарам еднаш во неделата и различни работи земам од различно место со балансирање цена/квалитет.

Инаку има работи кои во Тинекс/Веро и Рамстор се поскапи и по 20% во однос на КАМ/Стокомак и чисто од принцип не би ги купил таму.

Е сега во суштина секој ланец на маркети го поседува некој „олигарх“, така да каде и да купите секако ќе ги оставите парите на некој таков.

Од колонијални мали продавници ретко купувам, дури и да купам тоа е ако брзам премногу и ако сум за 1-2 производи. Исто од принцип, имаат напумпани цели, често среќавам производи кои ги препакуваат од големите маркети, а кога станува збор за вработените во ваквите мали продавнички се уште побетер третирани и платени.

Овој коментар треба да оди во учебник (за повеќе општествени дисциплини).

Кажи (му) што мислиш за државата со која се идентификува, ќе видиш што искрено мисли за твојата.

Се зависи од тоа кој има повеќе продавници.

Повеќе продавници = поголема моќ на ланецот кога преговара со доставувачот/производителот за цената за даден производ.

Пример алди и лидл се ИМПРЕРИИ.

Тие можат на колена да го клекнат и гигант како Пепси и Кока кола ако не ја симне цената како што нив им одговара. Затоа како компромис има пепси во лидл со амбалажа на лидл во едноставна амбалажа како компромис за цената.

Сабаховиќ може да си купува во "елитни" маркети, да си изиграва фанариот и да го купува истиот производ и два пати поскапо, ама лажните фанариоти се познаваат од авион па ако сака и нека спие во Веро :)

Сепак кога може да се троши по 1300 евра за смартфон. Зашто да не се купува и во маркети како Веро. За едните и другите нема да има зима.

Последно уредено:
Не во Истамбул кој е буквално европскиот Сан Франциско
Значи во Истанбул има цели улици полни со бездомници кои се шприцаат и дефецираат на сред улица? Одлично. Уште една причина повеќе никогаш да не стапнам во исламизираниот Константинопол.

Уште на аеродром ги гледаш со картони и просат, мислиш на бит пазар си. Одиш на информации да прашаш за наредниот лет и тој ти вика туркиш туркиш.

Me боли кур у Турска што прават (освен кога црквите ги претвараат во џамии), нека не ми градат џамии овде.
И не не идам у Рамстор, дека е турска фирма, а идам у Веро.

Онаа Турска на Ататурк - може, оваа исламско-фундаменталистичка на Ердоган нека се ебе.

Плус, Рамстор се убедливо најскапи и тоа во конкуренција со Веро.

Ти сигурно пазариш само таму и мислиш дека праиш кузнае какво патриотско дело.
Јас за мои пари ќе си купувам кај ми е кеиф. Рамстор не ебава ни државни ни верски празници и работи на Велигден, а не работи за тие вашите курбани...е тоа ми е ваљда у потсвест влезено и не одам таму, ете, ми се може.
А дека сите срања на оваа земја од турско се останати, за тоа да не навлегувам, не е тоа темата....бркај работа.
Автоматски споено мислење:

Ептен точно. Ниска цена постигнуваат на секој можен начин, ама пред се' експлоатација на вработените и нехумани услови за работа. Многу ми падна криво кога ги слушнав на каса дека им дале да бираат меѓу Божиќ и нова година да бираат кој ден да не работат - мислам, на мајка му п***ата на тој шо оди у маркет баш у тие два дена и баш ради него некој мора да гние без фамилијата или пријателите.
Истите од темана за корона што кукаа(т) како не можеле да одат во маркет секој ден.

Кам може да ја диктира цената на увозникот како него му одговара, ради обртот. :D

Имаат договор да речиме за Кока Кола, нарачуваат 5 шлепери за цела Македонија, шестиот е гратис, ама тој му вика, ако сакаш ваков договор, ќе нарачуваш толку Кока Кола секој месец во рок од една година, сето платено во рок од два дена после нарачка, е сеа автоматски со тоа цената е скоро колку набавната за Македонија.
Пенали има и за едните и другите, едните ако не нарачаат, другите ако неможат да ги снабдат Кам со таа количина.
И тоа се за сите производи кои се трошат на големо во Кам.

Исто ги кратат тие мидл мен од секој град, земаат директно од увозникот, никако од дистрибутерот, се деси во Охрид Битолското млеко да е поевтино во Кам него во магацинот на дистрибутерот за Охрид и околината.

Тинекс и Веро се исто евтини, ама, ако го купуваш тоа што тие сакаат да го купиш:D
Имаат неделен флаер и цените се скоро изедначени со тие со Кам, ама со поени и триста глупости.

ај добро сите пишите на веро бил грк газда,на рамстор турчин,на тинекс Тодоровиќ,на кам орце а на стокомак кој е никој не кажа?

@Almeida дека ги спомна Кит-го, одприлика пред 4-5 години во Гевгелија има обрт/промет од 500к еуро само за месец Декември,замисли од кој се..
Иначе Кит-го, Тера Маркет и Супер кит-го ( бивш Туш ) се на еден газда а и да Тера се најевтини од сите 3:)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom