I te kako vrshi rabota samo kako si ja namestil ti pisav vo pp kako se mesti pred 2 3 nedeli no ne mi odgovori dali proba a inace rasponot e 4 stepeni kolku za info ne e 2.po mene se mesti ako kaj sto sedis na trosed da receme e 20 a ona treba da bide 23 a na 23 gasi klimata togas ti falat 3 stepeni i probuvas so plus 3 ako ne togas 4.toploto ide gore kaj nejze e sekogas potoplo a kaj tebe sto vo nekoj kosh ti ja montirale moze ds ti trebaat plus 7 8Тогаш зошто е овозможена температурната компензација? И таа е фабричка.
Кога ќе дојде лето температурната компензација ќе ја вратиме назад.
За жал кај U Crown температурната компензација не врши работа. Распонот е ±2°, па не е баш пријатна таква температурна осцилација.
Автоматски споено мислење:
Monetrite gledaat da namestat da si naplatat i idat ma druga montaza pimplanje vo drugi drzavi kaj sto e 300 400evra montaza i jace pa edna do 2 montazi vo den da napravat.Kompenzacijata valjda treba da ja podesi samiot monter dokolku ima potreba, ako na primer toa go bara prostorot - golema visina pa klimata e montirana na visina od 3,5 metri...
vo slucaj kaj sto ima standardno mestenje ne gledam potreba korisnikot da se zamara/zanimava so toa