Veruvaj deka vo Norveška e baš taka kako što pišuvam, bruto nacionalniot dohod se bilda i od ispumpanata nafta od 50- tina milijardi evra na god. nivo, rafineriite se vo državna sopstvenost. Cenata strujata e na naše nivo a platite desetorostruki.....Штознам дали не се замараат со COP-ови, мерења на издуви и исцртување на графикони....
Ти можеш така да тврдиш ако не си отворил да прочиташ некој од нивните форуми.... јас сум отворил и не се сложувам со ова ти што пишуваш.
Фала богу дека не секој просечен жител го прави тоа... ама па и ние тука не сне просечни жители што дискутираме на форумов до бескрај.
Инаку иако сите ги имаат веќе вградено и тие бегаат од греењето на електрични панели или подно на струја баш затоа што им е многу голем потрошувач а веројатно струјата не им е толку багатела како што опишуваш штом избираат клима да фучи неголи радијатор или под да грее.
Za ilustracija vo 90-tite godini na minatiot vek R.Končar od Skopje imaše dogovor za izvoz na nekolku tipa na el. grealki za Švedska, jas gi pravev limenite delovi za niv. Medju grealkite imaše edna grealka vo vid na armatura za plafonska fluo sialica dolga 1 m so snaga od 1000W. Veruvale ili ne nejzinata namena beše isklučivo montiranje nadvor na ulica pokraj izlog za da namami nekoj kupec da pogleda vo izlogot.
Ete kolku bevme daleku od toj svet, a sega sme i mnogu mnogu podaleku. Za žal.
, мене ми го откри проблемот што го имам со оваа клима.