Веројатно му е јасно и на него дека мора да застане рамо до рамо со тие "вмровски куртони" доколку сака да падне Заев, па затоа така одговори политички и не даде јасен одговор.
Го гледав и јас Апасиев во Инфомакс, иако не сум негов подржувач ни на Левица, секогаш ги гледам тие што не ги подржувам за да знам дали треба да продолжам со тоа или не. (Ова е исклучок за Заев, него нема потреба да го гледам по разни телевизии) Имав лошо мислење за него, и уште стојам на тоа дека не треба толку народот да се залетува на тој популизам што го збори, бидејќи сме изгорени во минатото, но како националист би се сложил со него за националните прашања. Дали ќе го прави тоа што го збори доколку има шанса е друга тема на разговор, но мислам дека сме доведени во ситуација да немаме веќе втора шанса во тие преговори за националниот идентитет, и дека следниот што ќе дојде да преговара, а доколку биде Апасиев, треба да преговара вака како што кажува сега, во спротивно тоа ќе ни биде крајот и можеме да се збогуваме со државава.
Не ја подржувам Левица од идеолошки причини, и никогаш не би гласал за лева партија, но исто така не гласам слепо и десни партии, и не сакам да бидам сфатен тука како да терам нечија агенда, но можам да кажам дека таа нивна левичарска иделогија, пред се за работнички права ми е далеку подрага него ли "иделогоијата"(ставено во наводници, затоа што немаат идеологија туку се водат според моментално популарните трендови) на моменталните социјал-демократи, квази прогресивци каде што разни лезбачи и педери ќе ни го оформуваат образовниот систем, и што децата ќе учат во иднина, дали ќе биле Мајка и Татко, или Родител 1 и Родител 2(ова само како пример). Поголема почит имам кон левичарите од Левица одколку од овие квази "левичари" од социјал демократскиот сојуз кои се борат со ветерници и проблеми за прво-класни држави, одколку со проблемите на треторазредни држави како нашата.
И моментот кога ќе почнеме ние да дебатираме, и да се "бориме" идеолошки ќе биде моментот кога сме ја спасиле државата. Не можеме ние да се објаснуваме какви даноци да се воведат и колкава треба да биде слободата на пазарот, кога нашето постоење како држава и народ се доведува во прашање. Нас ни е забрането да се нарекуваме Македонци, и засега би се фокусирал на оваа поголема борба која мораме да ја победиме заедно, одколку на таа другата.