И на Само Вистина пред некој месец кашлаше...Загрижен сум од кашлањето на Димче![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И на Само Вистина пред некој месец кашлаше...Загрижен сум од кашлањето на Димче![]()
Да.Не ја гледав емисијата. . .
Стварно рекол дека најголемата грешка на Грујо била што не го уапсил Заев?
не избегнуваше прашање
Покажува капацитет за градење мостови со куртоните, што е битен предуслов за градење на врвна политичка кариера. Номинално добри односи со луѓе како Митовски, а војна со Боби Христовци, Борјани и слични Васко Попетревци. Па кога ќе собере доволно политичка моќ, ќе ги игнорира вториве комплетно. Тоа е единствената паметна медиумска стратегија кај нас.Избегна прашање. Поточно, не сакаше да одговори на едно прашање. Занемарливо, небитно на прв поглед. Ама мене ми беше важно. Не смееше да одговори на тоа навидум небитно прашање ако сакаше да остане сериозен човек и умен политичар. Тоа само заради стартните позиции шо ги имаше со новинарот.
А стартните позиции беа: Eдниот за другиот викаше дека се намлатил пари од СЈО, работел за СДС и бил крт. Другиот викаше дека порталот на новинарот е вмровски куртонски портал. Апасиев беше прашан и за работата во СЈО и за тоа дали имало договарања со СДС, со Заев, со Димитров. Се за шо беше обвинуван од овој на фб - беше прашан. На се тоа одговори и немаше потпрашања, немаше дополнителен предизвик, дури и се смешкаше Митовски, се согласуваше, кимаше со тоа главиштето. Кога на крај го праша дали после интервјуто сеуште го смета порталот и него лично за вмровски куртончиња, овој не одговори, направи спин, си зборуваше за себе, за тоа како он бил фајтер, како нивото го адаптирал на соговорникот, знаел и да се смешка и да пцуе, зависно од соговорникот.
Тоа е еден прекрасен цинизам. Го извесла, го наврти на неговата воденица и не му отстапи ни педа, капка вода не му пушти, трошка не му фрли ако таа трошка не му беше наклонета на агендата.
Не ја гледав емисијата. . .
Стварно рекол дека најголемата грешка на Грујо била што не го уапсил Заев?
Што е ова поинаку, имаат 15 гласа освоено?Можат да размислуваат во една друга насока, на пример во Битола да одат во коалиција со локалната платформа на Поинаку (ако има заеднички јазик исклучиво од локална гледна точка) и на тој начин да задржат кредибилитетот и покажат политичка прагма.
Остај, многу добро се знае на што мисли Апасиев, но тоа е само уште потврда на моите ставовите дека Апасиев има преслаби политички и аналитички способности, јер после 5 години откако државата остана да виси на конец он сега свати што се случувало.Заев беше уапсен од Грујо, нели Бранко го амнестираше и сеа може се кае хехе
Остај, многу добро се знае на што мисли Апасиев, но тоа е само уште потврда на моите ставовите дека Апасиев има преслаби политички и аналитички способности, јер после 5 години откако државата остана да виси на конец он сега свати што се случувало.
Тоа покажува дека нема политички сенс и дека тоа што сега се случува он за 5 години од сега ќе го разбере
А по што ти заклучи дека има јаки политички и аналитички способности?По што заклучи ти дека он имал преслаби политички и аналитички способности ? По тоа оти на прашање одговорил дека најголема грешка на Грујо е што не уапси одма Заев ? Како ги поврза овие две работи само ти си знаеш, ми изгледаш како еден од оние што немаат за што да му замерат па пишуваат за неговата коса
На Апасиев дамка му е само учеството во СЈО како советник, ама со оглед дека брзо се откажал (4-5 месеци) разбрал каква е работава простено му е