Фан Клуб: Јувентус

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.800
Океј е Рамзи не зезајте. Има тенденција да се изгуби на терен понекогаш, ама многу е корисен у офанзива. Едино он и Мекени од средишњациве ни се корисни у напад. Рабио, Бента и Артур поретко у офанзива.

Иначе околу Погба, бев против негово враќање ама кога го гледам Мората како си гази кај нас... :)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Дибала не се вклопува во ниедна формација кога е Кики прва постава.. Ја пре би Кики да го задржиме до 40 години отколку Дибала кој е бескорисен, и попрво ќе донесам класа шпиц или класа везњак, отколку да правам формации каде ќе ги пикнам и Дибала и Кики... Замисли само лево Кики, у шпиц Хааланд, десно Киеза.. Сам знаеш како рине десно Киеза.. Погба Артур и Мекени у средина, ала Погба Пирло Видал на времето....
Автоматски споено мислење:

За доброто на тимот би го жртвувал Дибала само за класа играч..
Не знам дали би го жртвувал. Дибала даде голема жртва последните 2-3 сезони со играње како АМ не го нешто друго. Роналдо е 34, не е долгорочно решение.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Не знам дали би го жртвувал. Дибала даде голема жртва последните 2-3 сезони со играње како АМ не го нешто друго. Роналдо е 34, не е долгорочно решение.
Чему споредба Ронадло - Дибала? Они двајца треба да се дополнуваат.. а не да зависи само од овој или оној . Роналдо и на 34 покажува муда и не му е битно кој игра покрај него во кој тим игра дали жена му не го сака дали имал корона дали врне снег или е умерено облачно и што ти ја знам.. Роналдо додека мрда треба да остане.. а за Дибала треба убаво да се размисли , ептен се испопичкари годинава,, полека ги изгуби сите кредити стекнати.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Чему споредба Ронадло - Дибала? Они двајца треба да се дополнуваат.. а не да зависи само од овој или оној . Роналдо и на 34 покажува муда и не му е битно кој игра покрај него во кој тим игра дали жена му не го сака дали имал корона дали врне снег или е умерено облачно и што ти ја знам.. Роналдо додека мрда треба да остане.. а за Дибала треба убаво да се размисли , ептен се испопичкари годинава,, полека ги изгуби сите кредити стекнати.
Mу реплицирав на Сладоледот следново

Дибала не се вклопува во ниедна формација кога е Кики прва постава.. Ја пре би Кики да го задржиме до 40 години отколку Дибала кој е бескорисен
Не знам искрено, не е дека сјај дибала и дека е истиот од пред 3 години ама ...

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Mу реплицирав на Сладоледот следново

Не знам искрено, не е дека сјај дибала и дека е истиот од пред 3 години ама ...
Е шо ама.. ајде кажи шо ама.. дај да расчистиме со твоите симпатии кон Дибала.. и мене и на цел фан клуб ни е симпатичен.. ама со неговото пичкосување со плата и изданијата цела оваа година нема ни ама ни мама... ама изјасни се до крај ако сакаш да дискутираме..

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Е шо ама.. ајде кажи шо ама.. дај да расчистиме со твоите симпатии кон Дибала.. и мене и на цел фан клуб ни е симпатичен.. ама со неговото пичкосување со плата и изданијата цела оваа година нема ни ама ни мама... ама изјасни се до крај ако сакаш да дискутираме..
Дај не ми оди на сила жити се, се уплашив :icon_lol:

Oти мојте симпатии кон Дибала? Jас одамна и меѓу првите кажав дека не ја заслужва таја плата која ја бара т.е. не ги има оправдано барањата.

Ама се состои во тоа колку ќе биди паметно продавање на Дибала кога ретко се наоѓа таков профил на играч кој моментално е недостапен на пазар, за 2 години пак ќе ни треба. Со оглед на корона да не прајме муабет дека таквите профили се Off the market.

Сезона и пол е лош ама има кредит одамна, треба да му се дај време.

То е АМА

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Трампа Погба-Дибала и сите задоволни, десетка му дадоа Роналдо го донесоа и овој наместо да прерасне во лидер гледаме кај е, типичен пример за играч со слаб карактер.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Juventus' potential opponents in the Champions League round of 16:

Porto
Sevilla
RB Leipzig
Atletico Madrid
Monchengladbach

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Дај не ми оди на сила жити се, се уплашив :icon_lol:

Oти мојте симпатии кон Дибала? Jас одамна и меѓу првите кажав дека не ја заслужва таја плата која ја бара т.е. не ги има оправдано барањата.

Ама се состои во тоа колку ќе биди паметно продавање на Дибала кога ретко се наоѓа таков профил на играч кој моментално е недостапен на пазар, за 2 години пак ќе ни треба. Со оглед на корона да не прајме муабет дека таквите профили се Off the market.

Сезона и пол е лош ама има кредит одамна, треба да му се дај време.

То е АМА
Ниеден голем јак клуб нема играчки профил како Дибала.. Дибала ти е deep lying forward, иста позиција како Дел Пиеро, ама тогаш се знаеше, Јуве играше стандардна 4-4-2, повлечен поназад да биде асистент Дел Пиеро и шпиц расен ко Трезеге (таргет мен)... А во новиов свет на фудбалот, ниеден гигант не користи таква формација и таков профил на играч.. Сега сите користат 4-3-3 со две напаѓачки крила тако речи wide forward и расен голгетер, односно финишер ( бензема, агуеро, суарез итн..).

Со оглед на ростерот, не можеш да го играш Дибала на неговата позиција, евентуално со Мората, каде што мората би ја играл таа улога на таргет мен, а која не е негова позиција и малце повлечен Дибала, во некоја си 4-4-2 формација каде Киеза би бил десно Крило, а Кулушевски лево.. Ама класични крила се тоа, така немаш место за Кики..

Така да ако треба жртва, него прв би го жртвувал и никако, ама баш никако не би го продал Роналдо, ептен е клучен играч, дури и на негови 36 години.. Па побогу, глеј го Ибра, на 40 години гази, зашто да не гази и Кики уште 2-3 години, кој впрочем сите знаеме и е докажано со докторски испитувања дека Кикица е физички надпросечен, дека телото негово не е ко за негови години.. Значи никогаш, никогаш немојте да мислите дека Роналдо е заменлив, грешите.. Него и МЕси никој не може да ги замени..
Автоматски споено мислење:

4-3-3 без Дибала би изгледало.... Шчезни; АлекСандро, Де Лигт, Бонучи(Демирал),Квардадо; Артур, Погба, Рабио (Мекени); Роналдо, Хааланд (огромна желба), Киеза...

Последно уредено:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Амаан пак овај, издишан балон... мислам дека нема потреба да се навраќаме на овај пак.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.791
Поени од реакции
3.861
Абе и Мората беше издишан балон. . .

Јувентус од анти таленти прави играчи, а од играчи - супер ѕвезди.
Погба од распаднат карбуратор ќе го направиме парна локомотива

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Абе и Мората беше издишан балон. . .

Јувентус од анти таленти прави играчи, а од играчи - супер ѕвезди.
Погба од распаднат карбуратор ќе го направиме парна локомотива
Абе од вакви играчи шта да ти причам. Имаше добра сезона у Јуве и требаше да остане, сакаше у Манчестер еве му го, домот му бил таму бла бла бла... нека си седи сеа таму.

Туку шо прајме со Кулушевски? Можно ли е толку брзо да го шитнат -_-

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.791
Поени од реакции
3.861
Абе од вакви играчи шта да ти причам. Имаше добра сезона у Јуве и требаше да остане, сакаше у Манчестер еве му го, домот му бил таму бла бла бла... нека си седи сеа таму.

Туку шо прајме со Кулушевски? Можно ли е толку брзо да го шитнат -_-
Тоа не го менува фактот дека се работи за квалитетен играч кој во моментов ни фали, т.е. ни фали откако си замина и не успеавме да го надополниме у 4 години. Исто како што на него му фали стабилен клуб со визија и амбиција и верува во него и знае да го извади максимумот од неговиот потенцијал. Ипак е светски шампион и докажан играч, смешно е да му го спориш квалитетот јер Јунајтед не е репер далеку се од сериозе клуб односно претворени се во здружение.
Не ги ни пратам веќе со години, но после изјавите на Раиола факт е дека таму работата е ептен спукана, доени се до точка кај што нема назад, односот е расипан и не може да се поправи така да он најкасно до Јуни ќе биде нивни играч. После тоа има само 2-3 клуба што можат да си го дозволат вклучувајќи го и Јувентус ради финансиската моќ и одличните релации со Раиола.

Не ја исклучувам можноста и во Јануари да пробаат да тргнат по него, од Јувентус секогаш даваат дипломатски изјави кога се во прашање трансфери, вордингот им е темплејт и бар за мене јасно е која порака ја испраќаат. По оноа што го кажа Паратичи има заинтересираност од наша страна и јасно е ко ден дека собирале/собираат информации во врска со евентуален трансфер. Дали ќе се оствари - не знам ама има интерес од наша страна, што е добро јер Погба би бил инстант појачање у среден ред, појачање што ни фали како леб години уназад.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Kako sto ni e slaba alka sredniot red, so rasireni race ke go precekam pogba.. jas najaviv, se razmisluva trampa so dybala, da ne bidete iznenadeni ako se istrampame.. jas davam amin na takva trampa, a na leto Haaland da se zeme e togas bace ke zgazime sve zivo i divo

Kajgana Shop

На врв Bottom