Darling
High Value
Ova e medicinski tocno- Луѓе не умираат од Ковид, туку со Ковид
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ova e medicinski tocno- Луѓе не умираат од Ковид, туку со Ковид
![]()
ЕУ ГИ ОДБИ ВАКЦИНИТЕ Бионтек и Фајзер - еве зошто - media.mk
На барање на фармацевтските компании Pfizer и BionTek условно да ја одобрат вакцината што заеднички ја развиваат, одговори денеска Европската агенција за лекови. Таа изјави дека ќе одговори на тоа барање само откако ќе се увери дека вакцината е доволно безбедна. Како што беше најавено, таа може...www.media.mk
Нит медицински, нит логички не е точно.Ova e medicinski tocno
Nema logika u medicinata.Нит медицински, нит логички не е точно.
Постојат, антивирусни лекови. Првиот синтетизиран е 1950 - Iodoxuridine, а во широка употреба и производство се пушта од 1962, за локален третман на херпес симплекс. Има мноштво на антивирусни лекови, секој со свој механизам на делување.Nema logika u medicinata.
Zatoa ne postojat lekovi za virusi, tuku antibiotici koi sluzat za borba protiv bakteriski infekcii predizvikani od razoren imunitet.
Според Американската администрација за храна и лекови (ФДА) ниту еден смртен случај не е директно поврзан со примањето вакцина. Не постојат докази за тоа.Автоматски споено мислење:
https://libertas.mk/shest-lica-poch...deE-bDOFAsOHNS9L62FgL2uTGBhUwWQiQxtb7tJkPE5MY
ако е добро пренесено од ФДА, 2-ца доброволци починале од вакцина а 4-ца од плацебо ????????
..ајде доктори кажете, доброволците дали знаат што примиле, вакцина или плацебо ???
да не умираат на нервна база, од страв ????
Ako, cel zivot covek e nositel na herpes,ne moze kompletno da se otstrani.Постојат, антивирусни лекови. Првиот синтетизиран е 1950 - Iodoxuridine, а во широка употреба и производство се пушта од 1962, за локален третман на херпес симплекс. Има мноштво на антивирусни лекови, секој со свој механизам на делување.
ВажиЕден апел, не носете маска сами у кола го брукате човештвото.
Да чуеме малку риал њуз
На почетокот го мислев истото. Ама ако го ставам на кантар носењето на маска сам во кола vs. неносење маска или носење маска под нос/уста - морам да заклучам дека вторите го брукаат човештвото повеќе. Првите, за разлика од вторите не прават никаква штета и можеби ја носат затоа што едноставно ја заборавиле или не сакаат да ја допираат со валкани раце (после пазарење).Еден апел, не носете маска сами у кола го брукате човештвото.
Оздравевте ли вие по дома?На почетокот го мислев истото. Ама ако го ставам на кантар носењето на маска сам во кола vs. неносење маска или носење маска под нос/уста - морам да заклучам дека вторите го брукаат човештвото повеќе. Првите, за разлика од вторите не прават никаква штета и можеби ја носат затоа што едноставно ка заборавиле или не сакаат да ја допираат со валкани раце (после пазарење).