ако земат да чистат модератотите, @Бидиков немав кантата да ја испразни до 2076 година кога човештвото ке знае мн повеќе од климатизација, реално темава е одамна замината ама ајде сеуште се среќава по некое искрено мислење.@Peja989 @Нuкола или кој и да е модератор тука. Не дозволувајте ваков канцер да се шири, особено не што ова се однесува за член кој секојдневно тука споделува искуства од својот дом со најискрени намери. Знам дека постои пријави мислење, ама не е целта да се избрише мислењето зошто очигледно однесувањето не се подобрува.
месец и нешто чекав нивни монтер/сервисер да дојде за редовен сервис (после 1 година користење, и продолжување на гаранција. тогаш имаат 1+4гаранција), никако не најдоа време да дојдат и се откажав фала богу споменатата Change ни во таа една година не работеше убаво ни па нешто се промени од тогаш ама јас се помирив со тој податок и тие 20тина илјадарки шти ги дадов за неа ги прежалив.Na gree g tech posle 2 meseca vo nadvoresnata bakarnata cefka puknala tece freon , i duva ladno, se javiv na serviser kojznae koga ke dojdat , se nadevam mi vika nedelava...
Од друга страна гледам пак се спомнува Хансолот (кој незнаев дека веќе не се продава), ама од моето користење климата беше перфектна, 35-40м2 сендвич ѕид без изолација, и пола од таа површина над тераса без изолација под плочата климата без проблеми си ги загреваше. И имав ниска сметка, додека Change-от кој работеше во останатите 12-15м2 страдаше да загрее и да постигне барем 20 степени и убаво ми ја билдаше сметката, мислам дека подобро ќе ми беше да ставам панелка од 1,5кв одколку овој модел.
Со овие клими се греев/ладев од јули 2016 до април 2018, потоа во истиот простор продолжи сестра од Јануари 2019 па до ден денес, пак е иста приказна, едната работи (и пак ќе кажам да ја има во родажба уште една иста би ставил зборам за хансолот) и надополнува и за другата а другата најчесто исклучена и од штекер зашто џабе врти

pa da mu izleguva se na se 1000€