Куртис Џоунс е сила, страшен техничар. Имаме многу избор во средина (кога сите се фит), но засега одлично ги користи своите шанси. Во иднина може да завземе место во прв тим. Незнам до каде е ситуацијата со Вајналдум и неговиот договор, мислам дека сеуште не му е продолжен, а за Кеита нема ни што да се зборува, ликот игра 4 утакмици у цела сезона.
На Џини ако не му се продолжи договорот ќе биде стварно штета, ликот моментално е мотор, машина, рине на терен.
Воопшто не сум импресиониран од Неко Вилијамс. Зборувам за со Брајтон утакмицата. Малиот игра исплашено,несигурно.
Вчера со барање стримови,кочење, не ја изгледав убаво утакмицата, имаше асистенција а целокупно како одигра нека пише друг.
Таа позиција, стварно ни приближно неможе никој Трент да го замени, Милнер кога е фит одбрана покрива, но во напад јебига тоа е. Нит тоа му е позиција, нит се работи за таков тип играч и години си прават свое и се. Дали Вилијамс ќе биде стандардна замена за Трент? Со она јас што имам гледано се надевам не, иако секако има простор за напредок, млад е, но да видиме.
Сакав да пишам и за Минамино, утакмицата со Брајтон според мене катастрофа. Како да не е за оваа лига, нема некоја идеја, додава на тој до него, некоја алиби игра, па демек втрчува у празно, лесно губи топка. Незнам не ме бендисува.
Засега вака, со оваков ростер, со оваква сезона, моторите ни се Вајналдум, Робертсон и Фабињо,кој просто да се чудиш како добро покрива на бековска позиција.
Како што читам по нет, Трент, Кеита и Шакири се вратиле на тренинг, можно е некој да е во комбинација за со Волфс.
И да, браво Келехер, каква сигурност, Адриан нека си бара нов клуб.