Бреј која тема.
Ја разлистав сега пак, какви бламови се дешавале.
Ај и јас.
Летово бев на викенд у Охрид и глеам сторито што го стаив на инста го видела една девојка со која си праев муабет пред 1-2 години ама сум ја отследил у меѓувреме и така останало. Поднапиен си викам чек да видам што ќе каже оваа, ја заследувам и и пишувам еј кај си ми се изгубила вака така некој глуп муабет. Ок го решивме тоа и почнуваме муабет што како се дешава, бла бла, и полека полека иде муабетов накај добропознатиот смер. Ај викам деновиве ќе се вратам у Скопје па може да се видиме, и така бидна, се вратив у Скопје и уште некој ден траеа муабетиве и си викам ок мачорот ќе иде на топло.
Една вечер си доаѓам од работа, 7 саат навечер, полууморен ми се спие и оваа ми вика ај бе вечер да се видиме слободна сум. Си викам самиот на себе ајде пиј едно кафе и мрш да не те глеам, не одолговлекувај да не останеш ладен.
Искачам, ја собирам со кола, кај ќе идеме вика ај кај градинката има клупи мирно место нема никој. Во ред идеме таму, ај надвор на цигарче, ок за почеток, после у кола на главното. Сехехехекако. Седиме на клупа и почна да ме мрзи да праам муабет а знам за што сум дошол, и и се приближувам да ја залапам и ми се потргнува и ми вика ааа не корона има.
wait whaaaaaaaaaaaaat? OЗБИЛНО?
И нишо, седиме така и ме фати нервоза малце, тотален шат даун осетив а оваа си продужува си збори нешо ко све најнормално да е. Вика многу се плашам од кучиња и и викам па нема, ми вика може има у темницана и ко за беља се појави едно лингурче и срипа оваа на клупа испаничи ко Годзила да дошол. И ајде ја тешам ја смирувам и си викам чек пак ќе пробам, рампа, корона има. Ај иди у пичку матер си викам у себе.
Си седам така, веќе ми умреа сите надежи и мотивации, и ми вика многу си тивок бе, да не пушиш трава. Ја гледам и и викам не бе не дувам. Ми вика ааа не, зошто стонираш тогаш? Ја глеам чудно и у себе си викам зошто ми се ебе а ти ми глумиш медицински освестена персона. И викам па не знам уморен сум нешто ваљда бла бла. И си течат бош муабети, она збори ја тлеам, пушта нешто Тупак, Биги, си викам кај кур дојдов глупо дете. Ми вика кажи што музика слушаш да пуштам и и викам не знам бе било што, нешто рок пушти и вика ја па само тоа не слушам. Ок ми е гајле што сакаш пуштај да пушам уште една цигара и си бегам - заклучувам у себе.
Кажи бе ми вика, добро ајде да не бидам намќор скроз и викам пушти нешто од Рамштајн, ме гледа и вика што е тоа, и и викам германци бе добри се, ментиши, Du Hast не ли ја знаеш? Не бе ми вика, па не слушам јас тоа. Српско слушам и Тупак. Ја барам камерата од The Office да погледнам у неа. Си викам Тупак кујзне колку се превртува у гроб после ова.
Нејсе, ја пушта Du Hast и ми вика што е ова бе сатанистичко. Е да ти ебам мајката од кај кур заклучи дека е сатанистичка песна? Ти Ангела Меркел ли си па одма разбра што пее германецот. Секако и ова у себе си го изговорив.
И пак да бидам учтив и викам не бе кои сатанисти, имаат и љубовни песни и секакви, не е така ко што мислиш. Она убедена, сатанисти биле. Дојдов да ебам а испаднав дрвен адвокат на Рамштајн.
Се убедуваме све тоа, не попушта, ок смени и викам пушти што сакаш. Водена по муабетот за сатанизам ми вика абе ти веруваш у религија. Ладнокрвно и реков не, и се насмеав цинички.
Ми се чини боље око да и истерав него ова што и го кажав. Таква зачудена ме гледа и ми вика ниеднаш до сеа не си бил на лигургија? хахахахаха не бе, што ќе праам таму. И кажав дека последен пат иам влезено у црква за еден велигден пред повеќе од 10 години, мртов пијан у сред црква у сред народ на 3 реда до попот се глупиравме цело друштво.
Почна тука да ми држи литургиски беседи, да ме замара, ме умре.
Ај викам ќе идеме у кола малце, последна шанса или ја носам дома. И седиме у кола она од телефон пушта САРС и Саша Ковачевиќ почнува да ми збори за врски, да ме испрашува колку сум бил најдолго со девојка, што очекувам од врски, што она добивала, какви и биле дечковците. Еднаш-два пати пробав со муабет, глеам си стои категорично на ставот дека има корона. Издржав уште 10 минути и и викам ај си бегаме и ми вика еј што ти стана одеднаш. Ништо што ми стана, доста е, ќе се видиме друг пат, ми се спие сега.
Ок ајде, ја носам дома, на искачање од кола поздрав со боксче, чао чао, се гледаме друг пат. Секако, обавезно, ќе си пишеме, ајде чао.
Еееееее копиле бе, си викам у себе, идиоту еден, класичното себеругање и понижување. Си отидов дома, си легнав.
После ден-два ете ја се појавува, ми пишува, кај ме снемало. Кај да ме има бе? Еве у црква сум ебати мајката. Го однесе муабетот ко јас да сум крив, не сум праел многу муабет, остана категорична на ставот дека сум бил напушен и сум стонирал, ако продужев да и праам муабет на таа тема гарант ќе ми дадеше број од Бигорски манастир да идам да се лечам од дрога.
Брзо го заклучив муабетот и ја баталив.