Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Македонскиот Бугарин е со наjчисто бугарско потекло директно од Крум Страшни коj го закла Никифор гркот. Првото прашанje e бетер идиотско и нема да одговарам пошо е толку глупаво што некои прашанjа не заслужуват одговор.
Нема македонски бугарин. Македонија и македонски на папир е у грција, бугари се татари од кавказ/блиски исток, РСМ е словенска(исто на папир) а модерниве вулвари не се ништо од претходно наведеното. Историски таму имало власи, тракијци и дакијци. Вие не ни користите ништо од тие обележја. Така да.... сичко пичко се џукели

Едно не ми е јасно, како Словенија со нерешени териториални прашања не ја блокираше Хрватске ниту на почеток ниту било каде во преговорите, имаа мака Хрватска со Холандија и други... па сега испадна и Италија имала териториални претензии кон Хрватска, островот Палагружа
( всушност поради морето околу островот), па не ја условуваа ниту околу Нато нити околу ЕУ... па и историја имаат заедничка ако се земе блгарскиот резон, дел од Хрватска бил окупиран од Мусолини, Далмација, островите....
Значе се е до нас , потполно погрешен приод на нашите подлизурковци на власт задниве 30 години.. странец да беше премиер, на пример Анте Марковиќ кога беше Глигоров председател, уште со Словенија ќе влезевме во Нато и ЕУ. Јасно е дека нашите политичари мислат само на својата кариера, да останат што повеќе на власт и да го наполнат џебот...

Нема македонски бугарин. Македонија и македонски на папир е у грција, бугари се татари од кавказ/блиски исток, РСМ е словенска(исто на папир) а модерниве вулвари не се ништо.
Македониja e географски поим со политичко име од некакви антички грци. Таа е преземена од Крум и станува бугарска териториja.

Едно не ми е јасно, како Словенија со нерешени териториални прашања не ја блокираше Хрватске ниту на почеток ниту било каде во преговорите
Во Хрватска не нарекуват словенците татари, жените им курви а нив и фашистички окупатори. Освен тоа и хрватите не се бивши словенци па да не го признават.

Ние за Белград збореваме или за Македониja? Леко се збунив.
Што е ВМРО за Македониjа?
Овде зборуваме за масовно учество и во администрациja и во полициja и во армиja. Не поединци или кругови.
Ти не се правиш на Бугар,ти си прав Бугар.
Каде има масовно учество во админситрација кога администрацијата која има почлитичка конотација нема ни еден процент кој се знае зошто биле дел и од српската па и од фашистичката бугарска админстрација.
Секако тежината на делото е сосема различно и за ова второто треба стрелачки вод.
А за присилното мобилизирање на македонскиот народ ,тоа е позната македонска судбина која не е прва во неговата историја.
Си се прашал ли некогаш дека истиот тој народ живеел 20 години во српското кралство и исто така фонкционирал.Дали еднаш тоа си го поврзал дека можеби овој народ бил српски?Такви примери во историјата има многу па ме чуди дека никој освен таквите како тебе тоа не го поврзуваат со припадност на некого кон еден народ.
Никако и никогаш нема да ти влезе во глава дека ние не сме ни Бугари ни Срби па така со тебе да се разговара е безпредметно.
На моја голема жел повеќето Бугари се слични на тебе и освен омраза револт и гнев како ништо друго да не се кадарни да произведат.

Во Хрватска не нарекуват словенците татари, жените им курви а нив и фашистички окупатори. Освен тоа и хрватите не се бивши словенци па да не го признават.
Ја сум бивш римјанин. Историски овој регион најдолго било под сопственишто на западно римско царство.Ти си мајмун.
Сик семпер вулгарис

Боже Господе што крепи земјава.

Абе не мож
Ја сум бивш римјанин. Историски овој регион најдолго било под сопственишто на западно римско царство.Ти си мајмун.
Aма збориш на бугарски не на влашки. Значи си Бугарин.

На моја голема жел повеќето Бугари се слични на тебе и освен омраза револт и гнев како ништо друго да не се кадарни да произведат.
Кадарни се да влезат во ЕУ а вие одродените бугари и на ова не сте кадарни.

Кадарнио се да влезат во ЕУ а вие одродените бугари и на ова не сте кадарни.
А ти па кој си?
Роден или одроден Бугар?
Мене многу не ме интересира што правите кај вас дома и како се ословувате дали сте родени или одродени ама кога си дошол на македонски форум и разговараш со Македонци ред е да се пеставиш.

Кадарен македоински Бугарин во ЕУ.
Прими сочувство.
Што да правиш од судбината не се бега.
Автоматски споено мислење:

Кадарен македоински Бугарин во ЕУ.
Прими сочувство.
Што да правиш од судбината не се бега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom