Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Ке ми оспорува тоj на мене идентитетот на Гоце Делчев. Ке сум бил jaс докажаниот антифашист и секогаш победник губитник. Нееее вие сте губитниците и ке си платите сека тронка антибугаризам.

Ке ми оспорува тоj на мене идентитетот на Гоце Делчев. Ке сум бил jaс докажаниот антифашист и секогаш победник губитник. Нееее вие сте губитниците и ке си платите сека тронка антибугаризам.
Ќе ја платиме со вулварски души

Па да на масата седи Бугариja и кажува "НЕ" и готово е. Циганчето чека во подрум и лижи:)))))))))))))))))

Мизерна душичка тоа ти е најголем успех во животот како се радуваш што Бугарија и рекла НЕ, џабе сте во ЕУ кога сте нужникот на Европа и ќе останете
Од толку бугари ниту еден не одговори на прашањето зошто од Грција не барате да ги тргне таблите со бугарски фашисти или прпа ?

Се моли модераторот да не ја затвори темава перманентно, очигледно тоа е целта на троловите. Дискусијата е добра, троловите ја загадуваат. За вакви теми потребна е алатка, членот да не може да пишува пред да има 100 мислења на други теми. Само така ќе им здосади да отвораат нови профили за провокации.

Мизерна душичка тоа ти е најголем успех во животот како се радуваш што Бугарија и рекла НЕ
Од толку бугари ниту еден не одговори на прашањето зошто од Грција не барате да ги тргне таблите со бугарски фашисти или прпа ?
Со Грците сме соjузници и приjатели и немаме отворени малцинствени прашанja. Со вас не е така имаме големи проблеми и според мене не само треба да кажиме НЕ но и да се прекинат дипломатските односи. Каj вас мора да стане премиер не бугарофил а чист Бугарин например ja и тогаш може да се преговара.

Mrsh be...Uste pamtam kako na gracnia ve podmituvaa so par zenski hulahopki! Prozorite doma vi bea so vesnici zuta stampa izlepeni poso roletni nemavte. Sea dojde momentot vie da glumite Evropjani :LOL:

Ке воведам бугарскиот книжевен на цела т
Mrsh be...Uste pamtam kako na gracnia ve podmituvaa so par zenski hulahopki! Prozorite doma vi bea so vesnici zuta stampa izlepeni poso roletni nemavte. Sea dojde momentot vie da glumite Evropjani :LOL:
Пишуваj на кирилица бе трол ниеден нема да ти читам сранjeто ем глупав ем неписмен.

Со Грците сме соjузници и приjатели и немаме отворени малцинствени прашанja. Со вас не е така имаме големи проблеми и според мене не само треба да кажиме НЕ но и да се прекинат дипломатските односи. Каj вас мора да стане премиер не бугарофил а чист Бугарин например ja и тогаш може да се преговара.
1. Зошто првиот дел ти звучи како став од ПиАр
2. Што, според тебе е чист бургарин?

Хрватите добија номинално независна држава во НДХ. Србите во Белград си имаа влада на националниот спас. Никој од нив не администрирал или служел директно на германците.
Во Македонија, македонците беа директно дел од бугарската администрација и воено-полициски апарат.
Хрватите и квислиншката српска влада на Недиќ беше дел од целокупниот нацифашистички апарат потполно исто како и Бугарија и германскиот цар на бугарскиот престол,како изведувачи на работите на територијата која им беше доделена.За таа цел секој изцедувач на работите зависно од теренот имаше и свој метод за да ги исполни задачите на неговиот голем и величан фашистички брат,Германецот.
Хрватскиот метод бил да се уништат Србите а муслиманите во босна ги третирале како хрватско цвеќе и никако како посебен народ.Тие исто така во нивната админситрација користеле Срби и босанци кои тогаш за чудно ми чудо сватиле дека се благонадежни Хрвати.
Недиќевата фашистичка власт не окупира територии надвор од Србија и притоа населени со словенско население и затоа немаше таква задача.
Секој кој учествувал во тој фашистички пир,имал своја задача како изведувач или подизведувач на германските нацифашисти.
П.С.
Кога Србија влезе во Македонија 1912 година во еден дел Македонци исто така се приклучија кон српската администрација и апарат.Македонија и македонскиот народ во 1919 и натака беше дел од српскиот апарат и српската администрација па тоа никако не значеше дека македонскиот народ се чувствувал како Србин.

Пишуваj на кирилица бе трол ниеден нема да ти читам сранjeто ем глупав ем неписмен.
Пола свет пишува латиница. 2/3тини словени пишуваат на латиница...и за тебе е навреда?

Грција и Бугарија (било кој од нив), по распадот на СФРЈ, со правилна политика може да бидат цареви во Македонија. Они избраа на послаб сила да покажуваат.

Oooo jas ne primetiv deka na Makedonski pisuvas... Nemozam jas nemam takva tastatura.

1. Зошто првиот дел ти звучи како став од ПиАр
2. Што, според тебе е чист бургарин?
Македонскиот Бугарин е со наjчисто бугарско потекло директно од Крум Страшни коj го закла Никифор гркот. Првото прашанje e бетер идиотско и нема да одговарам пошо е толку глупаво што некои прашанjа не заслужуват одговор.

Македонскиот Бугарин е со наjчисто бугарско потекло директно од Крум Страшни коj го закла Никифор гркот. Првото прашанje e бетер идиотско и нема да одговарам пошо е толку глупаво што некои прашанjа не заслужуват одговор.
De elaborija go toj Makedonski Bugarin?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom