- Член од
- 3 јануари 2020
- Мислења
- 215
- Поени од реакции
- 231
Nemora na forumov da e opfaten imame sekad dupki izmegu denovi mnogu ukazi znaat da ne ne opfatat!Mozda ne e faten uste maj mozda mart go cistet uste ke vidime ....
Nemora na forumov da e opfaten imame sekad dupki izmegu denovi mnogu ukazi znaat da ne ne opfatat!Mozda ne e faten uste maj mozda mart go cistet uste ke vidime ....
Zdravo na site,ДАГАУУУУУ
Ukaaaaaazzz 211
Ke vi pisam poposle podetalno
@palekrstic , fala ti mnogu za blagoslovot od vceraaaaa
Od kada si na polozeno?Zdravo na site,
Da se popravam, potpishan sum vo Ukaz 221, a ne vo 211
Kako prvo, da gi ohrabram site sto se so predok pred 1900god i se na finalna ili na polozitelno, jas sum so predok roden 1894god + potvrda i pominav i na finalna i na polozitelno !! (ke priznaam mi se tresea nozite)
Novoto pravilo "1900-1918" vazi samo za vo DABC za proishod, no ne i vo pravosudie !!
Poddadeni dokumenti 12.2016, ukaz denes posle tocno 3 godini 11 meseci i 20dena
Prepiska 166XX.
Btw, ogromna ogromna blagodarnost do @palekrstic za nesebicnata poddrshka i odgovor na mnogute mnogute prashanja, fala ti pale ti ne si covek ti si zlato covek
Preku posrednikot Nikola koj shto mi go predlozi @palekrstic ke ja zavrsham procedurata do kraj, ke mi podnese Molba da mi bide prateno drzavjanstvoto vo Ambasada vo Skopje.
Vi posakuvam se najdobro na site i sto pobrzo do pasos.
Vi blagodaram,
Pozdrav,
Ненормално.Ne e veke avgust, sega se ternini posle 10. septemvri 2021..
Sega pobrgu ke ti potpisat Ukaz nego da zakazes termin za podiganje!Ненормално.
Sega pobrgu ke ti potpisat Ukaz nego da zakazes termin za podiganje!Ненормално.
A normalno li e sekoj den ukaz,po 170 prepiski aj ne zaebavajte i vie sakame ukazi,a se bunime za podiganje ke pocekas da ne odis utre Germanija koga sve e pod policiski cas...Ненормално.
Nekgas cela postapka bidnuvase za 1 godina sega jas cekam 4 godini i da cekam li podiganje na Ukaz godina! Nekoj odi odma cim go zeme pasosot a nekoj i 20 godini ima i mu e vo regal uste!A normalno li e sekoj den ukaz,po 170 prepiski aj ne zaebavajte i vie sakame ukazi,a se bunime za podiganje ke pocekas da ne odis utre Germanija koga sve e pod policiski cas...
A nekoj ko mene imat so edvaj cekat da go zemit i posle 10 godini na crno rabotenje da se stabiliziratNekgas cela postapka bidnuvase za 1 godina sega jas cekam 4 godini i da cekam li podiganje na Ukaz godina! Nekoj odi odma cim go zeme pasosot a nekoj i 20 godini ima i mu e vo regal uste!
Значи...секој има своја индивидуална причина зошто сака веднаш да подигне државјанство. Дал работа, дал фамилија, дал ради медицински причини, дал редица други работи...не е сето така црно-бело.A normalno li e sekoj den ukaz,po 170 prepiski aj ne zaebavajte i vie sakame ukazi,a se bunime za podiganje ke pocekas da ne odis utre Germanija koga sve e pod policiski cas...
Vo pravo si!Значи...секој има своја индивидуална причина зошто сака веднаш да подигне државјанство. Дал работа, дал фамилија, дал ради медицински причини, дал редица други работи...не е сето така црно-бело.
Она што не е нормално е што ќе треба да чекаш 10+ месеца САМО за подигнување на еден документ што буквално пред очи може да ти го принтнат.