Kuti kuti koga ke vidis zimava kako mitsu pravi defrosti ke se zamislis malce ma muabetov.Neka zaladi malce.Па и уште ако е пуштена да топли на 20 степени хахахаха... можеле и вечерта уште 12 саати да ја снимаат немало да направи дефрост
Kuti kuti koga ke vidis zimava kako mitsu pravi defrosti ke se zamislis malce ma muabetov.Neka zaladi malce.Па и уште ако е пуштена да топли на 20 степени хахахаха... можеле и вечерта уште 12 саати да ја снимаат немало да направи дефрост
Лепи го немаше цела недела да пиши... не задума.....Лепи ти добар ли си?
Ваљда измислил се шо требало јапанецот....Kuti kuti koga ke vidis zimava kako mitsu pravi defrosti ke se zamislis malce ma muabetov.Neka zaladi malce.
Normalno,deka site praat,amae cudi dali e mozno na 55procenti vlaznost,toa e premala vlaznost.Сите прават дефрости,не наседнувај на муабетов.
Си го фалат коњот за продажба! Ако на некој му треба за орање...ора како мазга,ако на некој му треба за трка...трча како арапски коњ,ако на некој му треба за товарање...носи како магаре!
...ме разбираш...
Od moe iskustvo sve zavisi od izolacijata i orientacija. Primer, jas imam Daikin ftxf 5 kw vo kukja strog sever, so izolacija no dograma stara drvena dvokrilna, vo sprat i potrosuvacka preku den denovive e 1 kw/h podesena na 24 stepeni fan 2.Имам Gree G-tech, прва година за греење. Собата е 20м2 во куќа само со пвц. Работи со 23 ц преку ден,преку ноќ намалувам на 20 ц, во собата не се спие.
Ја оставам постојано / почесто на фан 2.
Додека беше потопло потрошувачка околу 12 кв на ден, модулираше околу 550 в.
Сега потрошувачка 16кв на ден околу 780 в модилација.
Некако ми изгледа многу во споредба тоа што го читам тука.
Дали правилно ја користам темп / брзина на фан за оваа соба ?
дали ова е реална потрошувачка за оваа клима,според ова што го читам тука од корисници пред се на други клими делува како голема потрошувачка?!!
Климата ја немам видено да прави прекини во работата навечер скоро секогаш работи со темп за пола степен пониска или иста со зададената, сабајле негде после 10 часот понекогаш прекинува вероватно кога ќе ја постигни темп.
Исто сакам да прашам што е тоа што се споменува оффсет, дали е тоа нешто што треба да се подеси и која улога ја има во потрошувачката.
Оффсет ти е да ја наместиш температурата што ја задаваш и бараш да ти ја постигне климата, да ти биде иста со температурата што ќе ја добиеш на собниот термометар, нема врска со потрошувачка.Имам Gree G-tech, прва година за греење. Собата е 20м2 во куќа само со пвц. Работи со 23 ц преку ден,преку ноќ намалувам на 20 ц, во собата не се спие.
Ја оставам постојано / почесто на фан 2.
Додека беше потопло потрошувачка околу 12 кв на ден, модулираше околу 550 в.
Сега потрошувачка 16кв на ден околу 780 в модилација.
Некако ми изгледа многу во споредба тоа што го читам тука.
Дали правилно ја користам темп / брзина на фан за оваа соба ?
дали ова е реална потрошувачка за оваа клима,според ова што го читам тука од корисници пред се на други клими делува како голема потрошувачка?!!
Климата ја немам видено да прави прекини во работата навечер скоро секогаш работи со темп за пола степен пониска или иста со зададената, сабајле негде после 10 часот понекогаш прекинува вероватно кога ќе ја постигни темп.
Исто сакам да прашам што е тоа што се споменува оффсет, дали е тоа нешто што треба да се подеси и која улога ја има во потрошувачката.
See tocno za off setot,samo sto koga ja otstekuvad od 220v i vrajkas nazad vo steker neja pistas ON na daljinski Otkako ja vrajkas vo 220v imas 30sek, stegas na brzina +/- +/- +/- klimata ke titka i na display kese pojavi baranata off set T 0/1/2/3.najdobro raboti so off set 1.bar kaj mene...Оффсет ти е да ја наместиш температурата што ја задаваш и бараш да ти ја постигне климата, да ти биде иста со температурата што ќе ја добиеш на собниот термометар, нема врска со потрошувачка.
Пр .Ако задаваш 24 за да ти прави 23 собна температура тогаш треба да го зголемиш оффсетот(фабричкиот ако е на 2??, или на 1 е незнам точно , ќе го наместиш на 3 или на 2, ќе пробаш ќе видиш), и обратно ако задаваш 24 а ти прави 25 Т во собата тогаш ќе го намалиш(фабричкиот ако е на 2, ќе го наместиш на 1 или 0, ќе пробаш).
Процедурата за оффсет е : за клими Gree што немаат пола степен регулација
-го местиш далечинското на 20° Ц (за 0 оффсет на 20, за 1 оффсет на 19°, за 2 оффсет 18 и за 3 оффсет 17) и на греење мод и така ја гасиш офф климата со далечинското. Ја вадиш од штекер 30 сек и пак ја уклучуваш, чекаш 5 секунди и ја палиш он со далечинското и стискаш + - + - + - и трепка бројот 0, 1 , 2 или 3 горе на дисплејот на климата.
- за Gree клими со пола степен регулација на температурата се е исто само за 0 оффсет местиш на 20.5 ° Ц, за 1 на 19.5, за 2 на 18.5 и за 3 на 17.5.
Пс. Ако климата ти е со децимала подесување на температура, ако неќе со едната пробај со другата процедура или пиши па ќе се бара чаре. Ова е само за Gree клима уреди или друг бренд ама правени од грее , ако фаќа и кај нив оваа процедура.
daikin ftxf 5NE razbrav samo koja klima ja imas ???
See tocno za off setot,samo sto koga ja otstekuvad od 220v i vrajkas nazad vo steker neja pistas ON na daljinski Otkako ja vrajkas vo 220v imas 30sek, stegas na brzina +/- +/- +/- klimata ke titka i na display kese pojavi baranata off set T 0/1/2/3.najdobro raboti so off set 1.bar kaj mene...
Тешко дека ќе уловиш дефрост на бродлинк мерачот....пошто зема вредност еднаш на 10 минути.Дали обележаново е дефрост?
Прегледај го приврзокот 276753