Поентата е што споредуаш шампион со непостоечки лик. Без разлика што двајцата се во право, едниот збори од позиција на врв а другиот збори од маало. Не можеш да кажеш дека Клоп нема класа и дека е делудед, тоа ти е само шит ток зошто не е тренер на Челзи, ништо повеќе. Еве, ќе видиме дали и Лампард ќе почне да ги коментира измените и повреди, па да видиме дали и тоа ќе биде зошто Лампард не се понаша ко класа човек и е делудед или едноставно е во право.
Јас не знам каде го гледате „му се испонаша“. После последното интерву се гледа дека овој новинар со тенденција е пуштен кај Клоп, за да го исфорсира истото мислење. Не можам да те натерам да ме сфатиш што зборам, твое си е тоа ама изгледај го интервјуто внимателно и ќе слушнеш, сам не ја почнува дискусијата него е наведен.
Грешката му е што мисли дека може нешто да смени а факт е дека не може. Пак ќе пишам, Мурињо беше гласен па сега е друг, затоа и го советуваше да не се буни затоа што ја нема моќта да направи разлика. Фергусон беше единствен што можеше да направи разлика ама реномето негово е нспоредливо со било кој друг менаџер. Треба да остане Клоп (или Пеп еве) уште 10-15 години, со уште 5-6-7 титули и тогаш ќе можат да им праат шитсторм на ФА, пошто ќе биде интегрирани во лигата и тогаш генерално масата ќе биде „вовововововов у право е вовововово фа педери вововововов“. Генерално земено, според мене, Клоп не напраи ништо лошо на интервјуто освен реакцијата за Милнер, што беше тенденциозна кон БТ. Не кон новинарот, кажа и тоа само кој сака да слушне, пак ќе кажам, не кон новинарот него кон БТ.