Premier League - Season 2020/2021

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Клоп е шампион у Англија, Апасиев не е шампион ни у маало.
Сакаш да доловиш некоја поента со постов, ја промашуваш ко што играч на Фулам промашува пенал.

Преко кур ако е шампион, што па тој има везе сас моју поенту, моја поента е дека и Апасиев и Клоп су у право за тој што се бунив и против кое се борив ама и двоицата идев против систем у кој си безгласна буква, ајде Апасиев е непозната па кој га ебе ама бш дека е шампион јак Клоп не треба да се понаша како кварно, подмолно пиче и да се исфрља на новинара, немаш класу, deluded. Тј новинар ќе му ги реши проблеми, па јоште аплаудира.
Споредба ми е тотално на место, твоја не е, едино се убацуеш зашто се работи за Клопа па мораш да бидеш дрвен адвокат и да га браниш, и ја би правија исто за Лампарда ама не ме јеби, што има везе шампион сас моју споредбу. Имаш канали, системи куде треба да се жалиш, имав састанци сви менаџери и клуб ќе си апелира, што има да се понашаш на обични смртници лол, Пејо не си у право.

Мислите дека Клоп го заболе повеќе дали ќе изгуби од име, реноме и слично?
Не постои успешен човек на врвна позиција на кои името и реномето не му се битни.

Не постои успешен човек на врвна позиција на кои името и реномето не му се битни.

За се има граници и лимит. Особено кога многу пати имаш кажано дека со душа чекаш одмор и да се тргниш настрана од се. Особено кога знаеш дека тоа што си го постигнал и изградил не може никој да ти го земе. Тогаш можеби ќе си речеш дај да пробам нешто да променам, што ќе биде за доброто и за мене и за сите па дури и да ми донесе негативен публицитет.
Сите пресови на Клоп му се со тешка психологија, јас барем уживам читајќи ги без разлика дали се после победа од 5-0 каде ќе изјави дека тимот не изиграл баш најдобро, дали после 2-2 со ВБА каде ќе му нареди на тимот да и аплаудира на публиката кога дошла да ги гледа до крај.
Тоа што го напаѓа новинарот е индиректно кон тв куќите. Често пати знае да ги нападне новинарите кога му поставуваат глупави прашања и да ги научи на лекции.
Има доста добри четива што произлегле од него, искрено го препорачувам за читање наместо пример Коста Петров, дефинитивно ќе помогне многу повеќе.

Па не можеш да си мочаш на реноме и име, ако си у право, да го ебам. Aли ја одбра правата земја за да исправа криви дрини.

Само стварно не ми е јасно конкретно за измените, зашто вратија на 3, на која основа, нарочито што у другиве земји остана по 5, т.е. за италија е така а исто и Шпанија и Германија, со ова дефакто тимовите од англија имаат далеку поголем проблем конкретно и за ЛШ каде бар за нијанса останативе тимови се поодморени, односно имаат простор поише да ги одмараат своите играчи у тек на натпреварите. Убаво си дае пример Клоп со Робертсон, тотално непотребно глумење на лудило им беше ова.
Лошото е што самите клубови си го изгласаа, не им беше наметнато од страна. И тоа два пати гласаа. Вториот пат откако се знаеше дека другите лиги продолжија со пет измени. Мислам и дека баш заради тоа имаше пак гласање, логично беше да сменат. Ама не.
Е сега тренерите меѓу себе си збореле и гласале, ама џабе ако не организира ФА.

Тие промени што менаџерите ги “сакаат“, ќе им донесат пониски плати, и газдите не им ги сакаат. Клоп е феноменален откако дојде во Англија, ама сега отвори глупа војна, што тоа паразитските медиуми островски нема да му ја заборават. Исто како на Мурињо.
Смешно е што тој медиумски наратив за плачкото Клоп више го голтнаа сите. Очигледно и според коментарите тука. Наместо да има генерална поддршка пошто сите се свесни какво шитшоу е премиер лигата и колку све промени треба да има, на јавното мислење му е поинтересно да го тера "Клоп само се жали" муабетот. Успешен медиумски пласман за напалени фанови што гледаат само од призмата на клубот за кој навиваат. Еден вид модерен, медиумски divide st impera.

Мислам стварно, медиумски наратив кој веќе 2-3 години вештачки се гради против Клоп е што кога нема да победи му е крив ветерот, начинот на играта на противникот, судиите, ВАР, помошникот, дождот, теренот, публиката и уште не знам која причина ке му истекне да се пожали. TY од AFTV за богати.

Сега кога навистина има за што да се жали, тешко е да си ја тргне онаа етикета на плачко од претходно. Апсолутно е во право што ги бара промените, само пристапот му е ем погрешен, ем сељачки. Мило ми што новинарот му возврати вчера по муцка, зашто мислеше дека ке му даде пак 5 слободно минути за рант и дека новинарот само ке му биде украс.

Мислам стварно, медиумски наратив кој веќе 2-3 години вештачки се гради против Клоп е што кога нема да победи му е крив ветерот, начинот на играта на противникот, судиите, ВАР, помошникот, дождот, теренот, публиката и уште не знам која причина ке му истекне да се пожали. TY од AFTV за богати.

Сега кога навистина има за што да се жали, тешко е да си ја тргне онаа етикета на плачко од претходно. Апсолутно е во право што ги бара промените, само пристапот му е ем погрешен, ем сељачки. Мило ми што новинарот му возврати вчера по муцка, зашто мислеше дека ке му даде пак 5 слободно минути за рант и дека новинарот само ке му биде украс.
Само што Клоп истово го збори и коа Ливерпул тепа и коа Ливерпул губи, ама нема везе. Keep drinking the kool-aid.

Не верувам дека некој,било кој, ќе каже дека Клоп не е во право за измените за кои напнува. Фрка е начинот на кој напнува а и причината. Настрана квалитетите од фудбалски аспект,никогаш не бил господин човек туку самобендисано арогантно сељачиште. Бил, е, и како што ми гледа ќе остане. А да, причината...причината повеќе е да биде центар пажња отколку решавање на реалните проблеми. Да беше за решавање ќе имаше друг пристап, ова е пристап ака сељак кој во дискотека во сабота се качува на шанк зашто не им било ладно пивото. Не е за пивото батка, ти да бидеш нинџа е битно.

Мислите дека Клоп го заболе повеќе дали ќе изгуби од име, реноме и слично? Човекот си ја изигра менаџерската кариера како на ФМ. Почна со слаб тим да се докажува, дојде во средномизерен и го направи втор најдобар тим во Германија и редовен учесник во ЛШ, за на крај со најтрофејниот англиски клуб во надолна линија (не дека бил во горна долго време) и пауза од 30 години да освои Премиер и ЛШ.
Самиот кажува дека му е потребен добар одмор и дека можеби нема да го продолжува повеќе договорот.
Последна дестинација најверојатно ќе му биде германската репрезентација и толку. Нит му треба да се бори за реноме ни за име ни за ништо затоа што веќе е на врвот, нема потреба да докажува ништо повеќе.
Она што го прави сега, што се бори за подобри услови за сите, за балансирање на работите не го прави само за Ливерпул. Го прави за доброто на фудбалот зошто тоа му е најбитно. Штета што други не успеваат да го распознаат сето тоа.

другите ако се толку гласни ке јадат казни од ФА а банбури сега дека му дојде јајцето на гзот иначе уживај што ке галамеше у име на соте клубови

Sent from my iPhone using Tapatalk

Преко кур ако е шампион, што па тој има везе сас моју поенту, моја поента е дека и Апасиев и Клоп су у право за тој што се бунив и против кое се борив ама и двоицата идев против систем у кој си безгласна буква, ајде Апасиев е непозната па кој га ебе ама бш дека е шампион јак Клоп не треба да се понаша како кварно, подмолно пиче и да се исфрља на новинара, немаш класу, deluded. Тј новинар ќе му ги реши проблеми, па јоште аплаудира.
Споредба ми е тотално на место, твоја не е, едино се убацуеш зашто се работи за Клопа па мораш да бидеш дрвен адвокат и да га браниш, и ја би правија исто за Лампарда ама не ме јеби, што има везе шампион сас моју споредбу. Имаш канали, системи куде треба да се жалиш, имав састанци сви менаџери и клуб ќе си апелира, што има да се понашаш на обични смртници лол, Пејо не си у право.

Поентата е што споредуаш шампион со непостоечки лик. Без разлика што двајцата се во право, едниот збори од позиција на врв а другиот збори од маало. Не можеш да кажеш дека Клоп нема класа и дека е делудед, тоа ти е само шит ток зошто не е тренер на Челзи, ништо повеќе. Еве, ќе видиме дали и Лампард ќе почне да ги коментира измените и повреди, па да видиме дали и тоа ќе биде зошто Лампард не се понаша ко класа човек и е делудед или едноставно е во право.

Јас не знам каде го гледате „му се испонаша“. После последното интерву се гледа дека овој новинар со тенденција е пуштен кај Клоп, за да го исфорсира истото мислење. Не можам да те натерам да ме сфатиш што зборам, твое си е тоа ама изгледај го интервјуто внимателно и ќе слушнеш, сам не ја почнува дискусијата него е наведен.

Грешката му е што мисли дека може нешто да смени а факт е дека не може. Пак ќе пишам, Мурињо беше гласен па сега е друг, затоа и го советуваше да не се буни затоа што ја нема моќта да направи разлика. Фергусон беше единствен што можеше да направи разлика ама реномето негово е нспоредливо со било кој друг менаџер. Треба да остане Клоп (или Пеп еве) уште 10-15 години, со уште 5-6-7 титули и тогаш ќе можат да им праат шитсторм на ФА, пошто ќе биде интегрирани во лигата и тогаш генерално масата ќе биде „вовововововов у право е вовововово фа педери вововововов“. Генерално земено, според мене, Клоп не напраи ништо лошо на интервјуто освен реакцијата за Милнер, што беше тенденциозна кон БТ. Не кон новинарот, кажа и тоа само кој сака да слушне, пак ќе кажам, не кон новинарот него кон БТ.

Клоп премногу лае и тоа ќе му се удри од глава со ФА, исто и мегаломанските желби на америте за супер лига.

Поентата е што споредуаш шампион со непостоечки лик. Без разлика што двајцата се во право, едниот збори од позиција на врв а другиот збори од маало. Не можеш да кажеш дека Клоп нема класа и дека е делудед, тоа ти е само шит ток зошто не е тренер на Челзи, ништо повеќе. Еве, ќе видиме дали и Лампард ќе почне да ги коментира измените и повреди, па да видиме дали и тоа ќе биде зошто Лампард не се понаша ко класа човек и е делудед или едноставно е во право.

Јас не знам каде го гледате „му се испонаша“. После последното интерву се гледа дека овој новинар со тенденција е пуштен кај Клоп, за да го исфорсира истото мислење. Не можам да те натерам да ме сфатиш што зборам, твое си е тоа ама изгледај го интервјуто внимателно и ќе слушнеш, сам не ја почнува дискусијата него е наведен.

Грешката му е што мисли дека може нешто да смени а факт е дека не може. Пак ќе пишам, Мурињо беше гласен па сега е друг, затоа и го советуваше да не се буни затоа што ја нема моќта да направи разлика. Фергусон беше единствен што можеше да направи разлика ама реномето негово е нспоредливо со било кој друг менаџер. Треба да остане Клоп (или Пеп еве) уште 10-15 години, со уште 5-6-7 титули и тогаш ќе можат да им праат шитсторм на ФА, пошто ќе биде интегрирани во лигата и тогаш генерално масата ќе биде „вовововововов у право е вовововово фа педери вововововов“. Генерално земено, според мене, Клоп не напраи ништо лошо на интервјуто освен реакцијата за Милнер, што беше тенденциозна кон БТ. Не кон новинарот, кажа и тоа само кој сака да слушне, пак ќе кажам, не кон новинарот него кон БТ.
Малку и твојата позиција е шити, само затоа оти е тренер на Ливерпул. Макар што генерално го поштувам твојот став да бидеш неутрален. Дека Клоп ќе биде САФ мало сутра, стварно му фалат едно10-15 години стаж во ПЛ и уште толку титули и една работа што никад нема да ја исполни, да биде британец :toe: . Колку се надувани островјаните со нивното его, тешко дека ќе прифатат некој зауер за фактор!

Клоп премногу лае и тоа ќе му се удри од глава со ФА, исто и мегаломанските желби на америте за супер лига.
Еве и нека биде улучарското "премногу лае", тоа не значи дека не е во право за тоа што го збори. Еве и Крис Вајлдер имаше смирувачко интервју вчера, само кој ги гледал/слушал.

Клоп му на прес го спомна баш него, се буниш за 5 измени, не можеш да ротираш а имаш 1 бод од 9 утакмици, сега веќе од 10.

Мое мислење е дека Вајлдер повеќе се грижел за пресноста на другите со 5те измени него за да си ги заштити своите играчи, што еве му се удира од глава.

Без усул ова. Нема крај копањето. :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom