D
Deleted member 12196
Гостин
Како јас гурам нешто со бројки, баш со бројки нема играње .... кои се бројките до септември, од ЦДЦ бројките, заклучокот е дека не се поголеми .... ако до септември вкупниот број на починати е поголем бар за 7% од просекот во последни 12 години, тогаш има реална опасност, ако не е, тогаш "некој клеца наши кокошки, па не носат јајца".
Ти и така имаш веќе табела, стави бројките од 2007 заклучно со 2019, спореди со 2020 и кажи колку се. Ако се над 7% јас ќе почнам да носам маска, сепак немам желба за апокалипси, метеори да не удрат итн итн.
Се надевам се е во ред со @Наќо Скопски , го нема нешто темава или па сум го промашил.
Јуни 20%, јули 21%, август 11% над петгодишниот просек. Тоа се бројките досега официјално изјавени.Не се ако е голема разликата, ама оти разликата е во десетици (докај септември) се во рамките на просекот.
@Bafra Немој да правиш споредби на проценти за првите месеци од 2020 година. Почни од јуни, тогаш вирусот дојде до израз. За ноември ќе има над 750 починати кои се водат во евиденција од ковид (макаршто меродавна е вкупната месечна бројка, а за неа ќе почекаме 2 месеца).