santelli
IP
- Член од
- 15 јануари 2008
- Мислења
- 5.041
- Поени од реакции
- 12.035
Со лесно да поминете...Официјални, позитивни сме сите. Кој сака нека честита.
Со лесно да поминете...Официјални, позитивни сме сите. Кој сака нека честита.
Ќе помине, само... Веќе 10 дена сме во изолација, ако рачунаат од денот на тестирање (наместо од симптоми), сме го јаделе во 4 ѕида уште 21 ден )Со лесно да поминете...
Е ова не ми е јасно на мене..Од неделата сме во самоизолација а жената официјално е позитивна од вчера.Она со симптоми неколку дена само мирис и вкус а јас со температура 3 дена и денес немам,само главоболка.Ќе помине, само... Веќе 10 дена сме во изолација, ако рачунаат од денот на тестирање (наместо од симптоми), сме го јаделе во 4 ѕида уште 21 ден )
Не знам. Знам само дека ситуацијата дефинитивно не е под контрола и никој не знае ништо конкретно.Е ова не ми е јасно на мене..Од неделата сме во самоизолација а жената официјално е позитивна од вчера.Она со симптоми неколку дена само мирис и вкус а јас со температура 3 дена и денес немам,само главоболка.
Е сега како ке рачунаат од кога до кога ке бидеме официјално затворени со оглед дека сме со симптоми?А знам дека веќе не прават контролни тестови да проверат дали си негативен?
Рачунаат од денот кога си се тестирал, кога ти е земен брис, на мажот ми така му стои во решението. Другиве дома не се тестиравме, немаме решение за изолацијаЌе помине, само... Веќе 10 дена сме во изолација, ако рачунаат од денот на тестирање (наместо од симптоми), сме го јаделе во 4 ѕида уште 21 ден )
Се рачуна од денот на земање на брисот. Позитивните се во изолација 20 дена, контактите 14. Е сеа некој ден плус што ќе почекаш за решение, рачунај вкупно 21-22 дена.Ќе помине, само... Веќе 10 дена сме во изолација, ако рачунаат од денот на тестирање (наместо од симптоми), сме го јаделе во 4 ѕида уште 21 ден )
Ако не си се тестирал, нема да добиеш решение за изолацијаЕ сега како ке рачунаат од кога до кога ке бидеме официјално затворени
Ако мајка, татко, брат, сестра, баџанак небитно кој, испадне позитивен и живеете под ист покрив, ти и да не направиш тест, добиваш решение за изолација во времетраење од 14 дена.Ако не си се тестирал, нема да добиеш решение за изолација
Е добро сега кај мене жената се тестираше вчера приватно испадна позитивна а и јас сум со симптоми полоши од неа а не сум тестиран.Сега ке ме тестираат и мене од јавно здравје или само ке не затворат дома со синот?Рачунаат од денот кога си се тестирал, кога ти е земен брис, на мажот ми така му стои во решението. Другиве дома не се тестиравме, немаме решение за изолација
Ако се јавиш кај матичен дека имаш симптоми, ќе ти закажи тестирање и ќе се тестираш кога ќе има термин (може да биде и за 1 ден, може и за 1 недела) . Ако не, 14 дена ќе биде изолацијата за тебе од денот на земање брис на жена ти.Е добро сега кај мене жената се тестираше вчера приватно испадна позитивна а и јас сум со симптоми полоши од неа а не сум тестиран.Сега ке ме тестираат и мене од јавно здравје или само ке не затворат дома со синот?
Ние дома не добивме, ниту го прашаа мажот ми за контакти или со кого живее. Откако има решение, само еднаш, во неделата, дојде полиција на врата да провери дали е дома.Ако мајка, татко, брат, сестра, баџанак небитно кој, испадне позитивен и живеете под ист покрив, ти и да не направиш тест, добиваш решение за изолација во времетраење од 14 дена.
На решението пишува од денот на давање брис броиш 20 дена изолација, а ако немаш симптоми 10 дена. Ако закажеш тестирање, ќе те тестираат, инаку нема од јавно здравје да се потепаат... Изгледа помина времето кога се правеше така ...Е добро сега кај мене жената се тестираше вчера приватно испадна позитивна а и јас сум со симптоми полоши од неа а не сум тестиран.Сега ке ме тестираат и мене од јавно здравје или само ке не затворат дома со синот?
Кај нас зедоа матични од сите, заради позитивен во фамилија. Позитивниот беше во изолација 20дена, ние другите 14. И за сите имаше решенија, кои важеа од денот на земање брис на позитивниот. Очигледно не им се знае крајот. Сите прават различно.Ние дома не добивме, ниту го прашаа мажот ми за контакти или со кого живее. Откако има решение, само еднаш, во неделата, дојде полиција на врата да провери дали е дома.
На решението пишува од денот на давање брис броиш 20 дена изолација, а ако немаш симптоми 10 дена. Ако закажеш тестирање, ќе те тестираат, инаку нема од јавно здравје да се потепаат... Изгледа помина времето кога се правеше така ...
Ооо мамичето на тие матични тие врска немаат ми вика на телефон немаме протоколи за овакви работи без разлика што пишува на тв.Ми закажа матичната вчера пред да се тестира жената али чак во Тетово за четврток а како да отидам таму сам со малку покачена температура не знам.Нели во Скопје демек има брзи рапид тестови за овакви случаи.А бе катастрофа ако чекаш нешто државно.Ај ние малце совесни и одма се изолиравме.Па минимум 50 проценти од позитивните си се шетаат сега лом прават.Ако се јавиш кај матичен дека имаш симптоми, ќе ти закажи тестирање и ќе се тестираш кога ќе има термин (може да биде и за 1 ден, може и за 1 недела) . Ако не, 14 дена ќе биде изолацијата за тебе од денот на земање брис на жена ти.
Баш како што пиша вчера,после кивање големи болки во мускули..премореност .. болки во мускулите да не можеш да станеш,температура скоро да немаш.Официјално, позитивни сме сите. Кој сака нека честита.
За сега не е страшно, само што денес се чувствувам преморено и на моменти не можам да станам. Вчера имав повеќе енергија. Температура речиси цело време немам, на моменти до 37.2. И тоа е чудната работа, како и без температура може да те изремети.
Нема пилот авионов пријателеОоо мамичето на тие матични тие врска немаат ми вика на телефон немаме протоколи за овакви работи без разлика што пишува на тв.Ми закажа матичната вчера пред да се тестира жената али чак во Тетово за четврток а како да отидам таму сам со малку покачена температура не знам.Нели во Скопје демек има брзи рапид тестови за овакви случаи.А бе катастрофа ако чекаш нешто државно.Ај ние малце совесни и одма се изолиравме.Па минимум 50 проценти од позитивните си се шетаат сега лом прават.