Најекономично греење и ладење

Член од
14 август 2018
Мислења
4.840
Поени од реакции
10.756
Alal vera na site samo bos maabeti si gi merite na koj mu e....
NIKOJ konkretno na prasanjevo ne odgovori BRAVO BRAVO
Alal vera na site samo bos maabeti si gi merite na koj mu e....
NIKOJ konkretno na prasanjevo ne odgovori BRAVO BRAVO
Како бе вакви работи воопшто ви текнуваат?!
И што одговор очекуваш?
Евентуално има еден ковач на пазар,ептен го бива! Па ако се нафати од старо буре да направи еден изменувач... би можело да функционира! Кај мене ќумбето за ајвар по мерка на тенџерето го правеше! До милиметар точно! Ете топло го препорачувам!

Член од
2 март 2019
Мислења
78
Поени од реакции
58
Како бе вакви работи воопшто ви текнуваат?!
И што одговор очекуваш?
Евентуално има еден ковач на пазар,ептен го бива! Па ако се нафати од старо буре да направи еден изменувач... би можело да функционира! Кај мене ќумбето за ајвар по мерка на тенџерето го правеше! До милиметар точно! Ете топло го препорачувам!
Pa mozes da se ugledas na odgovorot na vlatko251 deka ne e vozmozno i tolku ne se site inzeneri tuka vprocem i za toa e forumot da se prasa pa kolku ida bilo brlivo prasanjeto neli

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.234
Поени од реакции
2.281
Pa mozes da se ugledas na odgovorot na vlatko251 deka ne e vozmozno i tolku ne se site inzeneri tuka vprocem i za toa e forumot da se prasa pa kolku ida bilo brlivo prasanjeto neli
Sum procital nekade ama ne mi teknuva kade,nekade po forumive bakanski,mislam na Elite srpskior ,pred 7-8 god.
Kupil Fugitisu Norkija,e sega dali komplet -nadvoresna vnatresna ,ne se sekavam.I ja koristel kako toplotna pumpa,na princip, URADI SAM.
Po se izgleda gi koristel izmenuvacot od vnatresnata edinica,go stavil vo bafer so voda,normalno ja odvoil elektronikata.Pa preku zmija grejac 0d baferot ja koristel toplata voda.Normalno na sistem on of . Teoretski e mozno,e sega prakticno neznam ako ima nekoj majstori ne znam.

Член од
7 јануари 2015
Мислења
955
Поени од реакции
629
Член од
27 јули 2020
Мислења
344
Поени од реакции
567
Залади убаво а Јапотајландкава изненадува.На -4 измерени на апликација троши 430wattiПрегледај го приврзокот 275373

Си личи убаво, посебно кога Ти си задоволен. Претпоставувам дека во 5ч. е поставена со повисока температура. Дали можеш да кажеш колку повисока е температурата. Убаво и долго нека ти работи.
Поздрав

Член од
14 август 2020
Мислења
228
Поени од реакции
533
Ако ти е рефер температурата од андроидот, добар си

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Не е репер темп на андроид за степен два ама, си беше минусна тепература.сабајлево сите си зјапавме у мерачињата.
А за прецизно во промили деновиве кога ќе оди минус пак ќе мерам со термометар надвор.
Автоматски споено мислење:

Си личи убаво, посебно кога Ти си задоволен. Претпоставувам дека во 5ч. е поставена со повисока температура. Дали можеш да кажеш колку повисока е температурата. Убаво и долго нека ти работи.
Поздрав
23ц фан1 е наместена цела ноќ.Во 7 и нешто фан2 стаив
Screenshot_2020-11-20-09-40-50-310_com.broadlink.rmt.jpg

D

Deleted member 95595

Гостин
Мене толку ми траеше возбудата со мерачите, две зими откако ги земав климите. Сега, трета зима веќе еве кај што ќе сум со клими, ни мерачи, ни потрошња, ни ништо не ме интересира за климиве, и искрено, од кога прекинав да се замарам со климиве имам чувство дека 100 пати подобро ми работат. Сега, од оваа гледна точка мерач би ставил само на нова клима кога ќе купиш за да провериш чисто дали работи климата како треба, да не има некаков дефект или слично како Петна шо имаше лани.

Иначе, чисто да кажам, Понеделник и Вторник ќе ја мачкам спалната соба внатрешно со термозиолациона боја, па кога ќе завршам, таман сега доаѓаат пониски температури, ќе споделам искуство дали ќе има некаков ефект, дали ќе ми е потопла собата или се е ветар во магла.

Член од
14 август 2020
Мислења
228
Поени од реакции
533
Мене толку ми траеше возбудата со мерачите, две зими откако ги земав климите. Сега, трета зима веќе еве кај што ќе сум со клими, ни мерачи, ни потрошња, ни ништо не ме интересира за климиве, и искрено, од кога прекинав да се замарам со климиве имам чувство дека 100 пати подобро ми работат. Сега, од оваа гледна точка мерач би ставил само на нова клима кога ќе купиш за да провериш чисто дали работи климата како треба, да не има некаков дефект или слично како Петна шо имаше лани.

Иначе, чисто да кажам, Понеделник и Вторник ќе ја мачкам спалната соба внатрешно со термозиолациона боја, па кога ќе завршам, таман сега доаѓаат пониски температури, ќе споделам искуство дали ќе има некаков ефект, дали ќе ми е потопла собата или се е ветар во магла.
Добро е мерач за да си ја научиш како е најекономична и најкомфортно.И мене ми е сега интересно дека е нова.
јас ја мачкав спалната во еден ќош мувла ми праеше.Секаде ѕидовите по 21 22ц во ќошот 13ц.Премачкав со Stopkondenz и во упатството тврдат дека премачканите делови се со 5ц разлика.Еве втора недела нема ни децимала промена во темп а не па 5ц.Но најбитно ми е мувла да не појави.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.960
Поени од реакции
8.150
Залади убаво а Јапотајландкава изненадува.На -4 измерени на апликација троши 430wattiПрегледај го приврзокот 275373
Дневните температури идат до 15-18 степени, па живеалиштата сеуште се топли и иако надвор стасува неколку саати минус нема толку голема топлотна побарувачка.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.840
Поени од реакции
10.756
Па за некои работи и не треба да бидеш инжињер. Доволно е да се свртиш наоколу и ќе видиш дека никој не користи таква скаламерија! Значи нешто не ваља... причини Х!
Sum procital nekade ama ne mi teknuva kade,nekade po forumive bakanski,mislam na Elite srpskior ,pred 7-8 god.
Kupil Fugitisu Norkija,e sega dali komplet -nadvoresna vnatresna ,ne se sekavam.I ja koristel kako toplotna pumpa,na princip, URADI SAM.
Po se izgleda gi koristel izmenuvacot od vnatresnata edinica,go stavil vo bafer so voda,normalno ja odvoil elektronikata.Pa preku zmija grejac 0d baferot ja koristel toplata voda.Normalno na sistem on of . Teoretski e mozno,e sega prakticno neznam ako ima nekoj majstori ne znam.
Јас сум слушнал од рекла-казала дека и во Македонија некој правел ТП по порачка!
Ама тоа ми е толку "ван памети" што воопшто и не ме интересира!
Не е само изменувачот да се направи. Тој дури и може сосем солидно да биде изработен од некој што знае да леми хладњаци и да заварува... Ама сепак фабричко си е фабричко,и како и да вртиш поради "економија на производство на големо" пак поефтина ќе биде купечката!
А управувачки склопови,надворешна единица ти се гратис компликации....

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Tочно така. Тоа и е поентата. Мерачот е корисен за дијагностика дали се е во ред, инаку нема потреба да се замара човек постојано. Да ете додека е нова, и додека увидиш кооооооолку малку троши во споредба со тоа што си се греел порано е интересно. Ама после кога ќе се навикнеш дека тоа е всушност нормална работа, тоа е тоа. Си пушташ, си грее, крај на програмата.

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Купив еден обичен мерач ама изгледа се зафркнав. Не можам да ја уклучам климата зошто тоа металното цевче смета. Личи на заземјување.... Или што и да е.... Ќе мора да купувам нов мерач без такво.... IMG_20201120_153804.jpg м....?

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Ваљда не смеам да користам дополнителен приклучок на тоа? Или нема врска?

Kajgana Shop

На врв Bottom