Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Наводни два дена мртвиот лежел, такви муабети кружат, јас лично не верувам во ова, не ми е логично ама кај нас се бидва.
Имаше во онаа групата Битолски проблеми пред неколку дена дека некој мртов два дена не доаѓаат да го кренат,е сега колку е точно не знам.
Нема теорија 2-3 дена труп да седи, каква реа ќе се создаде, ќе станат останатите од околу, низ прозор ќе го фрлат. Сфаќам дека се кубури со кадар ама по 3 часа мораат да го испуштат телото од болница.

[
И овој што се отрул со седативи ќе биде пишан дека умрел од корона.
На кого му одговараат овие пумпања на бројки и сеење страв мислам дека никад нема да дознаеме.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

ovoj e za darwin awards

Нема теорија 2-3 дена труп да седи, каква реа ќе се создаде, ќе станат останатите од околу, низ прозор ќе го фрлат.
Дај жити се стај ја под клуч темава барем недела дена.
Ништо корисно нема од неа,едино паника што си ствараат меѓу себе со рекла-казала муабети.
Мислам дека им/ни треба одмор на сите.

Да, и тука не гледам никаков проблем. Сосема нормално е да се појават такви, да дојдат, и да го критикуваат овој начин на изразување.
Кога некој свесно ги категоризира како момчиња/дечковци/девојки 35 годишните луѓе, тоа мора да го прави од една или повеќе од следниве 3 причини:
  • Сака да шири паника;
  • од инат и/или
  • блиску е до возраста па не му се прифаќа дека не е веќе дечко/девојка.

:facepalm:
Еве го овој пак, од инат провоцира.

Дали ако се изјаснам дека почина 34 годишна жена ќе се чувствуваш поинаку? Дали изразот девојка/жена менува нешто во фактот дека е почината млада индивидуа заради недостаток на респиратор? Од друга страна, врз основа на што ти земаш да категоризираш дали некој е дечко или маж или дедо?

Последно уредено:
Дај жити се стај ја под клуч темава барем недела дена.
Ништо корисно нема од неа,едино паника што си ствараат меѓу себе со рекла-казала муабети.
Мислам дека им/ни треба одмор на сите.

Мислам дека првично Твитер како платформа треба да се забрани за Македонци. Во недостиг на мемиња за преведување од српски и англиски, се такмичат кој поголема сторија ќе извади.
А битолчанецов е за се, само за жалење не е.

На кого му одговараат овие пумпања на бројки и сеење страв мислам дека никад нема да дознаеме.

СО корона ќе го пишат не од Корона

Мислам дека првично Твитер како платформа треба да се забрани за Македонци. Во недостиг на мемиња за преведување од српски и англиски, се такмичат кој поголема сторија ќе извади.
А битолчанецов е за се, само за жалење не е.
И таму треба една убава метла ама немаме ингеренции [emoji846]

Не знам за Македонци на твитер ама не знам дали има нешто полошо од Срби за време на оваа пандемија, отоккк човече, оток, не знаев дека толку пореметана раја се Србиштата, на секое поле експерти се, уклучени на најако со нивните тајни заговори,масони,5 џ мрежи, и остали куротресини.

Не знам за Македонци на твитер ама не знам дали има нешто полошо од Срби за време на оваа пандемија, отоккк човече, оток, не знаев дека толку пореметана раја се Србиштата, на секое поле експерти се, уклучени на најако со нивните тајни заговори,масони,5 џ мрежи, и остали куротресини.
Небески народ.
Како и сиве балкански племиња , секој на свој начин.

Патем,
За скоро асимптоматски пациент Сумамед, некој некаква информација, мислење?

Дали ако се изјаснам дека почина 34 годишна жена ќе се чувствуваш поинаку? Дали изразот девојка/жена менува нешто во фактот дека е почината млада индивидуа заради недостаток на респиратор? Од друга страна, врз основа на кој основ ти земаш да категоризираш дали некој е дечко или маж или дедо?

mislis deka u OH ima nekoj sto znae da go namesti?

Overdose so sedativi(verojatno benzodiazepini) , a ne mora ni da bide overdose, na veke bazalnata slaba ventilacija ima samo dodadeno negativen ucinok. Prasanje e dali pacientot bil vo "karbo koma" kako posledica na slabata ventilacija I retiniral CO2 (sto e mnogu verojatno) ili pak sepsa. Edna od osnovnite analizi pri respiratorna bolest so akuten tek e gasnata analiza na arteriska krv. Ovaa analiza treba da e standard kaj site covid + pacienti so niska saturacija za konkretno da se znae vo kakva sostojba e pacientot i dali Ima potreba od respirator ili pak samo pravo kislorodno doziranje ili vsusnot vo prevod dali Ima potreba od intenzivno lecenje ili pak moze da sedi na oddelenie so samo kislorodna podrska. Znam deka ne se pravi vo niedna bolnica vo makedonija(osven vo klinicki I intenzivnite oddelenija) a moze da spasi mnogu zivoti. Primer gorenavedeniot pacient so antidot za benzodiazepini I pri konkretno diagnoza(ako bila pricinata karboksi koma) bi mozel da se spasi. Vaka samo ilustriram sto bi mozelo da se na pravi kaj taka mlad pacient.
Sekako deka ke go pisat korona, bidejki bil covid + so tezok klinicen tek, diagnosticki ne revidirale dali posredno padnal vo karboksi koma ili radi sepsa.

Последно уредено:
Какви канцер луѓе постојат, посебно една личност не е од тука, тропа глупости цело време уште од февруари/март, што е најтрагично народот и верува.

mislis deka u OH ima nekoj sto znae da go namesti?
Од сестри вработени со краток курс, а дел и со друго образование претходно?Таквите уште изгледа се во филм дека се на пракса, од пет пати вена не можат да погодат, не па респиратор (инаку респиратори наводно имало според линков, ама и тука не се јасни дали Општа Болница Кардиолошки, Св.Еразмо)
Од асалните доктори, пола се во Германија/Словенија, а од останатите тука најголем дел се во изолација, веројатна дека нив и не им било страв и проблем да работат во ситуацијава.

Na twiter ne e do tolku ama na fb so iam lugje, edvaj sredno so vrski zavrshile sea se najglasni za 5g, bill gejs i slichni sranja...

Штипјанка починала од коронавирус иако имала пет негативни тестови
На Инфективното одделение во Штипската болница починала 55-годишната штипјанка Ругмин Хусеинова, иако имала пет негативни тестови.
„Мајка ми ја погребавме како почината од ковид-19. На Инфективно три дена ја третирале како болна од коронавирус, а сите пет тестови што ги направиле биле негативни. Таа имаше малаксаност и беше поспана. Матичниот доктор ни даде упат за Инфективно, каде ѝ беше измерена телесна темпаратура од 36, 1, ама кога веќе сум ја донел рекоа дека ќе ја примат како да е заразена од коронавирус и така ќе ја третираат“, вели нејзиниот син кој се сомнева во дијагнозата.

Од Центарот за јавно здравје велат дека белодробната пневмонија се третира како коронавирус и причината за смртта се смета како да е од ковид-19, а од Клиничката болница велат дека пациентката била во сериозна состојба каква што ја имаат болните од коронавирус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom