Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ок, фала ви за инфото.

Ај да не давам тука со глупости, некој нека ми каже на ПП како се бира матичен лекар.

@jamajka незначи корона дека имаш..
Можит настинка или грип да е.. Јави се кај матичната ќе ти каже..
Не заборавај дека многу променливо времево е а со тоа и доста настинки.. Поздрав

@jamajka незначи корона дека имаш..
Можит настинка или грип да е.. Јави се кај матичната ќе ти каже..
Не заборавај дека многу променливо времево е а со тоа и доста настинки.. Поздрав
И јас така си мислам, ама добро е да си се спремам за недај боже... Малце каснам со спремањево, али јебига дојде јајцето на газот :)

Ок, фала ви за инфото.

Ај да не давам тука со глупости, некој нека ми каже на ПП како се бира матичен лекар.

Јас би прашал прво некој пријател за добар матичен, оти од она што го имам видено има еден куп дијаболи од ова матичниве доктори.

Не сакам да имам работа со такви ни за обичен грип, не пак за корона.

Јас би прашал прво некој пријател за добар матичен, оти од она што го имам видено има еден куп дијаболи од ова матичниве доктори.

Не сакам да имам работа со такви ни за обичен грип, не пак за корона.
Абе нели работат по некаква работат шема сите. Не верувам дека сите посебно ги третираат.

Абе нели работат по некаква работат шема сите. Не верувам дека сите посебно ги третираат.
Е па некој не работат, и тоа буквално не работат, ни на телефон не можеш да ги добиеш, а не пак по некаква шема.

Стварно гледам многу позитивни примери и многу негативни.

Ах, сеа видов дека било за истиот вирус само нов стреин, ама пак. Нема везе ај.

a vide deka toj strein stignal od pacient povratnik od britanija? ovde e identifikuvan kako nov, posto tamu veke nema personal da go raboti toa, vo evropa ova veke hara...

Последно уредено:
Словенија по број на мртви на милион жители рекордер во Европа, 40 на ден, а бројот на нови никако да им опадне. Веќе еден месец имаат строг карантин со полициски час, забранет јавен превоз, се затворено... По некои теории вирусот им се шири на работните места нешто што е тешко да се спречи ако нема воља кај газдите и директорите.

Словенија по број на мртви на милион жители рекордер во Европа, 40 на ден, а бројот на нови никако да им опадне. Веќе еден месец имаат строг карантин со полициски час, забранет јавен превоз, се затворено... По некои теории вирусот им се шири на работните места нешто што е тешко да се спречи ако нема воља кај газдите и директорите.
Образованието му функционира со физичко присуство.
Мислам дека е голема грешка и кај и да е ќе преминат на онлајн настава.

Туку што разбрав дека еден пријател од Кичевско е меѓу починатите од почетокот на неделата. Во раните 40ти беше. Беше многу дебел и одамна имаше поради тоа и здравствени проблеми ама жално и нехумано е така да заврши. Го нашле дома починат и тест потоа покажа позитивен резултат. :(

Епа нека ми е наздравје,
Немам матичен лекар, немам ниту здравствено осигурување, пошто ако напуштиш работа не било автоматски да се водиш преку завод здравствено.

Зошто све што вмешува државна администрација мора да е толку комплицирано у курац.

Образованието му функционира со физичко присуство.
Мислам дека е голема грешка и кај и да е ќе преминат на онлајн настава.
Oнлајн е веќе еден месец, маски се обавезни на улица исто толку, кафани не работаат исто така.
Веќе се немаат идеи за нови мерки, тоа е проблемот, се што можеа да забранат е забрането. Дури апсурдот да е поголем е на пример е забрането шетање со други луѓе иил било какви собири. По истиот закон значи со девојка дечко не смееш на улица да се шеташ заедно инаку 400 евра казна.
Е до толку имаат се забрането.
И сепак денес 2000 заразени на 6000 тестови.

Дечки и Девојки,
Имам некакви симптоми, ме чеша грло, омалаксан, очите тешки(као пред кревање температура а температура сеуште немам) и сл.

Е сега јас прашав неколку луѓе што прележале, јеботе сите различно ми кажаа за симптомите... Туку друго ме интересира, каква е процедурата, кај треба да се јавам? Дали лично да одам негде или тие ќе дојдат кај мене? Се јавува на матичен лекар или има некој специјален ковид центар?

Ај некој нека ми помогне.

Немора да значи има и други вируси. Поминав слично пред некое време али ми течеше носот и ми се намали мирис и вкус али не бев без. Мерев редовно температура и гледав дане добијам други симптоми али искрено бев со иста енергија. Освен тест немаш избор освен внимателно да следиш па и контакти да немаш со други ако имаш веќе јак сомнеж.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom