НБА сезона 2019/2020

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 декември 2019
Мислења
62
Поени од реакции
44
Jok tebe ke te ostavime ovde da jadis neosnovano gomna za bradata.
Spomna deka nekjes da go gledas povekje ?
Epa ke go gledas, i toa vo Nets, i titula ke osvoi.
Ne mora nikoj da se soglasuva so mene, seedno.

Nekako mnogu mesash makedonsko / srpski jazik, ama shto da pravish, od doma te imaat taka nauceno.
Bi te zamolil ako sakas da ne me spomnuvash/ citiras nikogas povekje. Fala cao
Mali, mali meni toga fali. Latinice, atmosferice.

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Mali, mali meni toga fali. Latinice, atmosferice.
Zdravo, ziti shalata kazana na srpsko-hrvatski posran jazik.
Kazi nesto vo vrska so NBA, ako imas sekako.
I potrudi se na makedonski, srpski so srbi zboruvaj si.
Vecerva e draftot, a od utre ke pocnat da pukaat trejdovite odime jako
Автоматски споено мислење:

Mislam deka Harden i vo Nets ke ima prosek nad 30. Ke blesni pokraj Durant.
Durant treba da odi isto prosek priblizno 30 pts.
Mnogu ke bidat jaki.

Kajri go ocekuvam na okolu 20 prosek, nema da ima prostor za povekje pokraj bradata i zmijata.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.104
Поени од реакции
34.572
  • The NBA Draft is Wednesday at 8 p.m EST
  • Free-agent negotiations will begin Friday at 6 p.m EST
  • Most player/team option decisions have to be made by Thursday at 5 p.m. EST
  • Free-agent signings will be permitted to start on Sunday at 12:01 p.m. EST
  • Dec. 1 start to training camps
  • Dec. 22 start to the 2020-21 season
  • 72-game schedule

Практично вечер е драфтот. Играчите со опции имаат до утре вечер да одлучат дали ќе идат со опција за последната сезона (opt-in or out). Еден потоа договарања со слободните агенти, и во недела потпишувањата... Интересни неколку денови претстојат. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: ilz

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Ami Deandre Jordan ne e los za pod kosh.
Inace Durant moze komotno da go cuva na Dejvis, isto se visoki 208cm.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.915
Поени од реакции
23.336
Дурант можел да го чува Дејвис, и тоа пази, комотно :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

И вие сериозно пробуете муабет да праете со чуеков :icon_lol:

Што ќе се опари Хјустон со пиковите од Нетс кога ќе имплодираат за две сезоне и пак 10 године ќе бидат задњи.
Ќе дадат пола тим и 4-5 пика од прва рунда за сун ту би 31годишен Ендру Вигинс на стероиди што не игра ни подпросечна одбрана затоа што давал по 40 коша од 75 шута по утакмица.

А нема втора рунда на плеј оф пројдено :icon_lol:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.467
Поени од реакции
9.925
  • The NBA Draft is Wednesday at 8 p.m EST
  • Free-agent negotiations will begin Friday at 6 p.m EST
  • Most player/team option decisions have to be made by Thursday at 5 p.m. EST
  • Free-agent signings will be permitted to start on Sunday at 12:01 p.m. EST
  • Dec. 1 start to training camps
  • Dec. 22 start to the 2020-21 season
  • 72-game schedule

Практично вечер е драфтот. Играчите со опции имаат до утре вечер да одлучат дали ќе идат со опција за последната сезона (opt-in or out). Еден потоа договарања со слободните агенти, и во недела потпишувањата... Интересни неколку денови претстојат. :)
kje go davaat draftot na Arena, za tie so slobodno vreme 3ta smena :D

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.104
Поени од реакции
34.572
kje go davaat draftot na Arena, za tie so slobodno vreme 3ta smena :D
Ма какви, пари да ми даваат не го гледам тоа. :P
Јас Лејкерс кога имаат втор пик не следев, не па сега. Дури да морав да бидам буден заради работа или нешто друго, пак немаше да губам време на тоа... Едноставно утре на раат ќе си прочитам кој каде завршил. :)

Што ќе се опари Хјустон со пиковите од Нетс кога ќе имплодираат за две сезоне и пак 10 године ќе бидат задњи.
Ќе дадат пола тим и 4-5 пика од прва рунда за сун ту би 31годишен Ендру Вигинс на стероиди што не игра ни подпросечна одбрана затоа што давал по 40 коша од 75 шута по утакмица.
Ако го дадат на Нетс, тие пикови од Нетс пари ќе вредат за пар години...

Е сега Вигинс, мислиш на евентуален трејд со Вориорс? Не знам, за разлика од Нетс страшен би бил тој Вориорс тим со брадата, ама не гледам зошто Хјустон би ја одбрале таа варијанта кога Вориорс имаат само два пика, тој од Минесота не е ништо посебно а 2-риот пик од годинава исто не вреди многу пошто нема којзнае колку добри играчи на понуда. Првите 5 веројатно не се ни ал-стар калибар, другото па уште полошо.

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.021
Zaradi toa sto nemase NCAA ocekuvajte godinava da ima mnogu bustovi ama i mnogu iznenaduvanja u late pickovite, nesto nalik Donovan Draymond Jimmy i slicno.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Нема многу везе тоа што немаше колеџ лига секако секогаш има ниски пикови што ќе прераснат во добри играчи,ѕвезди или супер стар играчи.
Јанис,Каваи,Букер,Зак ЛаВин,Сиакам,Јокич и многу други се се тоа драфтувани под 15-ти пик.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.915
Поени од реакции
23.336
Ма какви, пари да ми даваат не го гледам тоа. :P
Јас Лејкерс кога имаат втор пик не следев, не па сега. Дури да морав да бидам буден заради работа или нешто друго, пак немаше да губам време на тоа... Едноставно утре на раат ќе си прочитам кој каде завршил. :)

Ако го дадат на Нетс, тие пикови од Нетс пари ќе вредат за пар години...

Е сега Вигинс, мислиш на евентуален трејд со Вориорс? Не знам, за разлика од Нетс страшен би бил тој Вориорс тим со брадата, ама не гледам зошто Хјустон би ја одбрале таа варијанта кога Вориорс имаат само два пика, тој од Минесота не е ништо посебно а 2-риот пик од годинава исто не вреди многу пошто нема којзнае колку добри играчи на понуда. Првите 5 веројатно не се ни ал-стар калибар, другото па уште полошо.

Не не, ги споредив Вигинс и Брадата, празна статистикака двајцата и не знаат одбрана да играат па животот да им зависи од тоа. И Вигинс да ја има таја слобода ко Харден у Хјустон исти бројке би имал :icon_lol:

Харден беше у Оклахома тоа што е Вигинс сега

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.104
Поени од реакции
34.572
Хаха, јако ќе биде Оклахома следно ако го флипнат и Хорфорд за нешто+пик. :ROFLMAO:

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.551
Поени од реакции
114.832
BREAKING: 76ers send Al Horford, a 2025 1st-round-pick, and the 34th pick in the 2020 NBA Draft to OKC for Danny Green and Terrance Ferguson.

Make that EIGHTEEN 1st rounders from 2020-2027 for OKC.

:icon_mrgr:

Edit:
Potential no. 1 draft pick Anthony Edwards says he's "still not really into" basketball after making the switch from football.

Edwards also said he "can't watch basketball" and that if an NFL team wanted him he would let basketball go immediately.

(via ESPN)
:ROFLMAO:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom